Tamogatnád, hogy az abortusz könnyebben elérhető legyen?
Elméleti kérdés, csak érdekel, hogy ki mit gondol.
Támogatnád, hogy az abortusz szülői engedély nélkül elérhető legyen a 16 év fölött?
Támogatnád, hogy államilag támogatott legyen, így a szegényebb rétegnek is elérhető legyen?
Támogatnád, hogy a fogamzásgátlás olcsóbb legyen?
Ne szedd. Nem kötelező. A véleményemmel se kell egyet érteni. Az elet attol is szep, hogy különbözőek vagyunk. Plusz szerencsére nem rajtam múlik a törvény se.
Amúgy én épp nem Magyarországon élek. Nem látom, hogy itt nálunk barmihez volna kötve, egyedül annyit találtam, hogy azoknál, akik 30 alatt vegeztettek el a műtétet, 20% megbanja
Meg kell tanulnia az embernek felelősséget vállalni a döntései után. 20%ék megbánja? Hát 80 nem bánta meg. Az a 20 meg sok más felelős döntést is megbánt volna. Az élet ilyen egy csomó olyan dolgot teszünk ami visszafordíthatatlan, pl gyerek abuzálás, gyerek verés stb. Vagy ahogy előttem is írták, tetoválás, dohányzás stb. Mégis viseljük következményeit.
Amit teszünk az következménnyel jár, ezt kell megtanulni kezelni, ha tetszik ha nem.
Sajnos tény, hogy a magyar társadalom nem felnőtt, pl. a fizetős egészségügyet sem mertük megszavazni, mert nekünk nem az jelenti a biztonságot, hanem ha állambácsi jobban tudja helyettünk. De azért sok elvileg fejlettebb országból is hallunk intézkedéseket, hogy hogyan befolyásolják az embereket a döntéshozók szerinti jó irányba. (Van ugye ilyen, hogy döntési környezet tervezés, ami most nagyon menő szakma kormányoknál és multiknál is... választások vagy repjegyeladás... tök ugyanaz. De példánkban ilyen pl. hogy ne árulhassanak csokit a menzán vagy a pénztáraknál.) Hisz a közösség és a gazdaság sem jár jól, ha sok benne az életét elrontó ember, akik aztán nem termelnek és nem vásárolnak pszichés vagy testi bajok miatt.
Egyébként meg a magyar nők 27-28 éves kor körül vállalják az első gyereket a KSH szerint, és a környezetemben is addig nagyon sokan mondogatták, hogy ők aztán soha.
Aztán miért is a nők vállaljanak be egy hasi műtétet? A férfiak között sokkal-sokkal több, aki azt hirdeti, hogy nem akar gyereket, csak fűvel-fával összefeküdni, ráadásul nekik ugye kockázatmentesebb beavatkozás, hisz csak ambulánsan megcsinálják. Vállalják be ők és probléma megoldva. Akkor lesz bőven kínálat a gyereket nem akaró nőknek is. Csakhogy mégis tele van a társkereső 50-es! férfiakkal, akik 30-as nőt szeretnének, mert mos már "megértek" a családra (és találnak is, ha vastag a pénztárca).
Egyébként én inkább öncsonkításnak tartom ezt az egészet. Pont ahogy a fültágítót is :D De azért mondjuk fizetősen elérhetőbbé tenném, ha valaki annyira akarja, összegyűjti és akkor az már feltételez egy elszántságot.
De tiniknek vagy épphogynem-tiniknek biztos inkább az olcsó kotont ajánlanám továbbra is, az véd valamelyest a nemi betegségektől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!