Tamogatnád, hogy az abortusz könnyebben elérhető legyen?
Elméleti kérdés, csak érdekel, hogy ki mit gondol.
Támogatnád, hogy az abortusz szülői engedély nélkül elérhető legyen a 16 év fölött?
Támogatnád, hogy államilag támogatott legyen, így a szegényebb rétegnek is elérhető legyen?
Támogatnád, hogy a fogamzásgátlás olcsóbb legyen?
41,42!
Nos, nem, a gyerekvallalas nem egy életre szól. Bármikor lemomdhat róla. A sterilizalast viszont nehéz visszaforditani, plusz mivel a meddőségi kezelesek tb támogatottak, így jó sokba kerül a társadalomnak.
45!
Megegyszer, nem én hozom a törvényeket és az én véleményem még mindig megengedobb, mint a jelenleg hatályos törvény.
#45!
“ Amúgy pedig nyilván nem rendelkezhetsz a szaporító szerveid felett, ahogy egyetlen más szerved, vagybtestreszed felett se. ”
Ez nem igaz. Ha neked úgy tetszik akár az összes fogadat kihúzathatod. Teletetoválhatod a bőröd teljes felületét. Ha úgy döntök, most bemehetek egy magánrendelőbe, hogy szeretném, ha kivennék a mandulámat (nem beteg), és előjegyeznek műtétre. Ha úgy tetszik, levágathatom a melleimet (teljesen egészséges vagyok), vagy 3x ekkora implantátumokat tetethetek be. Átszabathatom az egész testemet. De azt, hogy kivegyék a méhemet, meg a petefészkeimet, azt már nem. Inkább szedjem még 15 évig a hormont, mindenféle mellékhatással, mérgezzem magam. Na azt lehet. Nem hiszem el, hogy bárki szerint rendben van, hogy a saját testi autonómiához való jogával nem élhet az ember.
44. Melyik mondatom volt degradáló? Attól, hogy nem tudsz mit mondani, nem azt jelenti, hogy én csúnyán beszéltem veled. Nem rendelkezhetek? Miért talán nem adhatom oda a vesémet, véremet, csontvelőm, májam, bőröm, vérplazmám? Vagy akkor tudok felelős döntést hozni ha azt hozom meg, hogy innentől 1 vesével éljek? Vagy ha mondjuk lebénul a kezem dönthetek úgy, hogy szeretném amputálni, és inkább művégtagot szeretnék. Mindkét esetben egy számomra teljesen felesleges szervemről döntök, azért, hogy nekem jobb legyen.
Ezt a bármikor lemondhat a gyerekről mondatod meg bocsi kicsit gyomorforgató. A gyerek nem egy plüssmaci, lemondani róla meg nem annyi, hogy felteszem vaterára. Valószínű nincs gyereked és nem tudod milyen 9 hónapig hordani egy magzatot majd kínkeservek között megszülni, mert ha tudnád nem mondanád ilyen könnyen, hogy le lehet mondani róla.
És persze, biztosan lennének akik megbánják. Az ő traumájukat dolgozzák fel ők, de engem ne korlátozzanak azért mert más rossz döntést hozott. Hitelt is vehetsz fel attól, hogy más öngyilkos lett miatta és abortuszod is lehet attól mert más megbánta. Az az ő dolga, a saját testem pedig az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!