Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Tamogatnád, hogy az abortusz...

Tamogatnád, hogy az abortusz könnyebben elérhető legyen?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés, csak érdekel, hogy ki mit gondol.

Támogatnád, hogy az abortusz szülői engedély nélkül elérhető legyen a 16 év fölött?

Támogatnád, hogy államilag támogatott legyen, így a szegényebb rétegnek is elérhető legyen?

Támogatnád, hogy a fogamzásgátlás olcsóbb legyen?

2022. júl. 27. 19:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/112 anonim ***** válasza:
72%
39. Hirtelen felindulásból vállalhatok gyereket? Az nem egy életre szól? Vagy akár 30 éves koromig 12-őt, minden évben szülök egyet. Ahhoz elég érett vagyok, hogy 12 életet hozzak a világra, de ahhoz nem, hogy a saját életemről döntsek? Gondolom a logikád alapján a hadsereghez is csak 30 éves kor után lehet csatlakozni, vagy a testemet felhasználhatja golyófogónak az állam, de én nem rendelkezhetek a saját szaporító szerveim felett?
2022. júl. 28. 08:26
 42/112 anonim ***** válasza:
90%
#38! Mert a gyerekvállalás nem egy életre szól? Azt sem lehet visszacsinálni. Biztos, hogy érett döntést hoz erről egy fiatal, ha úgy dönt, hogy megszüli a becsúszott gyereket? Tudod, a művi meddővé tétel után még fogadhatsz örökbe, vagy ha fagyasztattál le dolgokat, akkor úgy is megoldható a dolog, de ha gyereket szülsz, akkor az végleges. Sehogy nem tudod visszacsinálni. Ha a te logikád alapján a sterilizációról nem tud érett döntést hozni egy fiatal felnőtt, akkor egy élet létrehozásáról se tudna. Vagy arról se kellene tudnia…
2022. júl. 28. 08:36
 43/112 anonim ***** válasza:
4%

41,42!

Nos, nem, a gyerekvallalas nem egy életre szól. Bármikor lemomdhat róla. A sterilizalast viszont nehéz visszaforditani, plusz mivel a meddőségi kezelesek tb támogatottak, így jó sokba kerül a társadalomnak.

2022. júl. 28. 11:05
 44/112 anonim ***** válasza:
4%
Amúgy 41, nem értem mire ez a degradalo hangsúly. Nem én hozom q törvényeket. Az én véleményem még mindig megengedőbb, mint a jelenleg hatályos törvény. Amúgy pedig nyilván nem rendelkezhetsz a szaporító szerveid felett, ahogy egyetlen más szerved, vagybtestreszed felett se. Nem vagathatod le a karod azért, mert neked nem tetszik, nem vetetheted ki a veséd sem, csak mert te ugy szeretnéd.
2022. júl. 28. 11:08
 45/112 anonim ***** válasza:
88%
#43 lemondhat róla.. te ezt komolyan gondolod? Neveli 3-4 évig, rájön, hogy a gyereknevelés nem buli, és akkor adja örökbe (vagy állami intézetbe, ahol mind tudjuk, hogy nagyon nagyon kevés esélye lesz a gyereknek normális életre. Nem csak az otthon, de ha a szülei ilyen módon mondanak le róla az rosszabb, mintha születése után tennék, és egy életre megnyomorítják lelkileg). Ez jobb megoldás szerinted, mint egy sterilizáció. Mi a célod? Mi a fontos neked? Az élet, amit így tönkretesznek a szülők (mármint ugye a gyerek), a szülők lehetősége, hogy egy ilyen után még ha akarnak, simán összehozhatnak x gyereket (mondjuk felmerül, hogy ilyen embernek nem lenne szabad egy ilyen után egy gyereket sem vállalni)? Vagy kinek? Ez a verzió senkinek nem jó. Felnőtt ember. A felnőttek döntéseket hoznak. Amiknek a következményeivel nekik kell megbírkózniuk. Ne játszuk már a nagytestvért, aki majd dönt helyettük. Kezeljük a felnőtteket felnőttekként.
2022. júl. 28. 11:18
 46/112 anonim ***** válasza:
19%

45!

Megegyszer, nem én hozom a törvényeket és az én véleményem még mindig megengedobb, mint a jelenleg hatályos törvény.

2022. júl. 28. 11:22
 47/112 anonim ***** válasza:
81%

#45!

“ Amúgy pedig nyilván nem rendelkezhetsz a szaporító szerveid felett, ahogy egyetlen más szerved, vagybtestreszed felett se. ”

Ez nem igaz. Ha neked úgy tetszik akár az összes fogadat kihúzathatod. Teletetoválhatod a bőröd teljes felületét. Ha úgy döntök, most bemehetek egy magánrendelőbe, hogy szeretném, ha kivennék a mandulámat (nem beteg), és előjegyeznek műtétre. Ha úgy tetszik, levágathatom a melleimet (teljesen egészséges vagyok), vagy 3x ekkora implantátumokat tetethetek be. Átszabathatom az egész testemet. De azt, hogy kivegyék a méhemet, meg a petefészkeimet, azt már nem. Inkább szedjem még 15 évig a hormont, mindenféle mellékhatással, mérgezzem magam. Na azt lehet. Nem hiszem el, hogy bárki szerint rendben van, hogy a saját testi autonómiához való jogával nem élhet az ember.

2022. júl. 28. 11:24
 48/112 anonim ***** válasza:
100%
47-es vagyok, a kommentem a 44-nek ment. És tudom, hogy nem te hozod a törvényt, de a törvénnyel, és a te véleményeddel sem értek egyet. Kifejtettem miért.
2022. júl. 28. 11:25
 49/112 anonim ***** válasza:
16%
Amúgy meg a 18 evesek túlnyomó többsége nem felnőtt, csak nagykorú. Arról nem tud dönteni, hova menjen tovább tanulni, bakker. De tőlem nyugodtan mehetne Julika 18 évesen is sterilizaltatni magát, az én életemre semmilyen hatással nem lenne. Az övére lesz, vagy pozitív, vagy negatív hatással. Mert oké, hogy most nem akar gyereket, de lehet hogy 28 évesen mégiscsak szeretne, ugyanis az emberek változnak ám. Van, aki 180 fokos fordulatot vesz. Márpedig ha Julika 28 évesen neki áll lombikozni, nem biztos hogy sikerülni fog neki és bizony akkor nem magát fogja ám hibáztatni, hanem a törvényt, ami megengedte neki.
2022. júl. 28. 11:26
 50/112 anonim ***** válasza:
50%

44. Melyik mondatom volt degradáló? Attól, hogy nem tudsz mit mondani, nem azt jelenti, hogy én csúnyán beszéltem veled. Nem rendelkezhetek? Miért talán nem adhatom oda a vesémet, véremet, csontvelőm, májam, bőröm, vérplazmám? Vagy akkor tudok felelős döntést hozni ha azt hozom meg, hogy innentől 1 vesével éljek? Vagy ha mondjuk lebénul a kezem dönthetek úgy, hogy szeretném amputálni, és inkább művégtagot szeretnék. Mindkét esetben egy számomra teljesen felesleges szervemről döntök, azért, hogy nekem jobb legyen.

Ezt a bármikor lemondhat a gyerekről mondatod meg bocsi kicsit gyomorforgató. A gyerek nem egy plüssmaci, lemondani róla meg nem annyi, hogy felteszem vaterára. Valószínű nincs gyereked és nem tudod milyen 9 hónapig hordani egy magzatot majd kínkeservek között megszülni, mert ha tudnád nem mondanád ilyen könnyen, hogy le lehet mondani róla.

És persze, biztosan lennének akik megbánják. Az ő traumájukat dolgozzák fel ők, de engem ne korlátozzanak azért mert más rossz döntést hozott. Hitelt is vehetsz fel attól, hogy más öngyilkos lett miatta és abortuszod is lehet attól mert más megbánta. Az az ő dolga, a saját testem pedig az enyém.

2022. júl. 28. 11:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!