A férjem nem szeretné a babát, én pedig hajlanék rá. Mit tennél?

Figyelt kérdés
Sok év fogamzásgátló szedése és két gyerek szülése után szerettem volna spirált felrakatni, a tablettamentes hónap után csak a vérzésre vártam, hogy mehessek az orvoshoz. Ez idő alatt egyetlen egyszer voltunk együtt és Pharmatex krémmel védekeztünk. A menstruációm nem jött meg, a teszt pedig pozitív. A férjem nem szeretné több gyereket, kettő volt tervezve és anyagilag sem bírnánk többet. Én nagyon sajnálom, hogy így alakult és nagyon rosszul érzem magam amiatt, amit tenni készülök :(
2022. júl. 8. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
27%
"Nem erről egyeztek meg hanem arról hogy nem terveznek 3. gyereket!" - szerintem abban egyeztek meg, hogy két gyerekük LESSZ! Márpedig a terhesség megtartása bizony egy akaratlagos, tudatos döntés a nő részéről, ilyen módon ha mégis megszületik a 3. az bizony a megegyezés tudatos felrúgása. Egyébként ti nem néznétek emberneka férit.... elvitatnátok tőle az önreprodukciójáról való szabad döntése jogát... mint emberi alapjogot.
2022. júl. 27. 15:19
 72/79 anonim ***** válasza:
24%

És mi van akkor ha meggondolta magát mert sosem állt abortusz előtt és most máshogyan látja? Ehhez nincs joga mert egyszer megígért valamit? Akkor a válások nagy része is lehetetlen lenne az "ásó, kapa, nagyharang" fogadalom miatt, nem?

Ilyen az élet. Változunk. Nem pont úgy látunk dolgokat mint évekkel korábban, főleg ha belekerülünk az adott helyzetbe, nem pedig egy elképzelés többé.

2022. júl. 27. 22:42
 73/79 anonim ***** válasza:
75%
72, és mi van akkor, ha a férfi meggondolja magát, miután szembesül az apasággal? Neki van módja, hogy lerázza magáról teljes egésszében, hisz meggondolta magát, ahogy írod: "Ilyen az élet. Változunk. Nem pont úgy látunk dolgokat mint évekkel korábban, főleg ha belekerülünk az adott helyzetbe, nem pedig egy elképzelés többé."
2022. júl. 28. 00:53
 74/79 anonim ***** válasza:
12%
Igen, csak egy gyerek születését könnyebb elfogadni, mint az elvetetését. Meg a felesége teste és lelke felett is akar rendelkezni. Ehhez semmi joga.
2022. júl. 28. 07:11
 75/79 anonim ***** válasza:
79%
#74 "egy gyerek születését könnyebb elfogadni, mint az elvetetését" - szerinted... szerintem meg pont fordítva van a dolog, az abortuszon EGYSZER kell úlesni, a nem kívánt gyerek meg az életed minimum két évtizedének minden egyes napját tudja megmérgezni...
2022. júl. 28. 09:08
 76/79 anonim ***** válasza:
76%
#76, szimpla tény...tudniillik egy rákényszerített gyerek mindig is rákényszerített gyerek marad, magyarán a vele kapcsolatos minden áldozat és minden cselekvés kényszer. Az is, ha miatta nem tud az ember aludni, az is, ha miatta kell több munkát vállalnia, az is, ha miatta nem jut idő arra, amit szeretne. Egy ilyen gyerek "bűnlistája" eleve azzal kezdődik, hogy lenyulta az ember társát... (és akkor még meg se született, amikor ez már ott van, a gyerek érzelmileg abba a helyzetbe kerül, mint egy szerető)... mint említettem, én ezt átéltem anno sok éve, szóval első kézből tudok mesélni erről...
2022. júl. 29. 00:08
 77/79 anonim ***** válasza:
0%
És biztos vagy abban, hogy itt is ez lesz? Kérlek mesélj, az én jövőmet illetően is! 🤦🏼‍♀️🔮
2022. júl. 29. 06:56
 78/79 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező,mire jutottál?
2022. júl. 29. 08:13
 79/79 anonim ***** válasza:
79%

#78, "És biztos vagy abban, hogy itt is ez lesz?" - semmivel sem jobban, mint az, aki itt följebb kijelentette, hogy "csak egy gyerek születését könnyebb elfogadni, mint az elvetetését."... ahonnan kiindultunk, ugye...

Én csak leírtam egy valószínű forgatókönyvet a saját tapasztalataim alapján... az már mindenkinek a privát döntése, hogy akar-e esélyt adni egy ilyen forgatókönyvnek, a majdani gyereke bőrére, első sorban... meg persze a meglévő gyerekei bőrére is... persze van nyilván olyan pár százalék esély a rózsaszín-takony forgatókönyvekre is, amit ugye a magzatvédők szoktak előadni, hogy "majd ha a karjában tartja, majd megenyhül", meg "később majd hálás lesz neked, hogy megtartottad", meg "ő lesz a kedvenc gyereke"... és mindenki dalra fakad....

2022. júl. 29. 08:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!