A férjem nem szeretné a babát, én pedig hajlanék rá. Mit tennél?

Figyelt kérdés
Sok év fogamzásgátló szedése és két gyerek szülése után szerettem volna spirált felrakatni, a tablettamentes hónap után csak a vérzésre vártam, hogy mehessek az orvoshoz. Ez idő alatt egyetlen egyszer voltunk együtt és Pharmatex krémmel védekeztünk. A menstruációm nem jött meg, a teszt pedig pozitív. A férjem nem szeretné több gyereket, kettő volt tervezve és anyagilag sem bírnánk többet. Én nagyon sajnálom, hogy így alakult és nagyon rosszul érzem magam amiatt, amit tenni készülök :(
2022. júl. 8. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
24%
Megtartanám.
2022. júl. 8. 13:22
 12/79 anonim ***** válasza:
20%
8-as: nekem csak egy olyan kérdésem lenne (nem témába vág), de a dévényes miért olyan evidens?
2022. júl. 8. 13:25
 13/79 anonim ***** válasza:
59%
A párommal megbeszéltük, hogy kettőt vállalunk és azon felül nincs az a hatalom, amiért több lehetne később. Ha mégis meggondolná magát és megtartaná egy ilyen helyzetben, kisétálnék az ajtón.
2022. júl. 8. 13:29
 14/79 anonim ***** válasza:
24%

Ha csak az anyagi része a kérdéses….

Nekink kettő gyerek van, a családi adókedvezmény 20.000 Ft havonta. Ha szülnék még egyet, 90.000 lenne. Az azért nem rossz. Foleg hogy egy harmadik gyereknek már rendszerint vásárolni se kell úgy, mert az előző gyerekekről van minden (ha csak nem ajándékoztak el).

Kérdés még hogy mekkora házban, lakásban laknak, hely lenne-e.

2022. júl. 8. 13:32
 15/79 anonim ***** válasza:
25%
8 én sosem állítanám hogy nem lesz kényelmetlenseg vagy nehézség. De aránytalannak érzem a két dolgot egymáshoz viszonyítva. Egy abortusz kontra foci szakkor a másik gyereknek?
2022. júl. 8. 13:33
 16/79 A kérdező kommentje:

Az adókedvezmeny annak jó, akinek magas a bruttoja. A férjemnek nem magas. Most 20 ezer, akkor lenne 50. Én pedig napi bejelentéssel dolgozok, nagyon kevés pénzért (havi 80). Semmi segítségünk nincs, ezt tudom megoldani a két ovis gyerek mellett jelenleg, amikor én dolgozok heti 3-4 nap akkor a férjem megy a gyerekekért az óvodába. Amikor nem jövök akkor ő tulorazik. Emellett még otthonról is dolgozom de szintén nem sok pénzért.

Sajnos azt kell hogy mondjam, kijövünk belőle nehezen beosztással, de nem marad.

2022. júl. 8. 13:51
 17/79 anonim ***** válasza:
36%

Én megtartanám, de nekem a párom is abortusz ellenes, szóvak ez nálunk szóba se jönne.

Ezt nektek kell igazából tudnotok, az semmiképp nem jó, hogy te lelkiismeret furdalást érzel már most az elvetetés gondolatától, mert így valószínűleg nagyon nagy sebet fog okozni. Nehéz lenne az biztos, de amit meg akar oldani az ember, azt meg tudja, és én (az egyik válaszolóhoz csatolva) 1000x inkább megtartanék egy babát, akkor is, ha nem tudunk elmenni 1-2 (vagy több) évig nyaralni... mert azért azt be kell látni, hogy melyiknek van több értéke... de ezt ti tudjátok, amit írtál abból úgy tűnik, hogy elég nehéz helyzetbe kerülnétek +1 gyerekkel, így nem akarlak rábeszélni. Viszont azt mondom, hogy mindenképpen alaposan beszéljétek át a férjeddel, mert ha meg lehet oldani, valószínűleg jobb döntés, ha megtartjátok. A másik kettőnek is jobb egy normális anyuka (meg ha fáradt, feszült is), mint egy olyan, aki ki tudja meddig depressziós, mert bűntudattal ment bele egy abortuszba. Szóval gondoljátok át nagyon, te is, hogy milyen hatással lenne a lelkedre, az anyagiakra, mindenre!

Kívábom, hogy a lehető legjobb döntést hozzátok, akár megtartjátok, akár nem!

2022. júl. 8. 14:04
 18/79 anonim ***** válasza:
72%

Ha anyagilag sem bírnátok, akkor mi a kérdés?

Egy mód lenne, hogy megtartsd, ha a párod is szeretné és vállalna valamilyen plusz munkát.

2022. júl. 8. 14:09
 19/79 anonim ***** válasza:
64%
Elvetetnem. Mondjuk en siman megtennem meg igy is hogy van gyerekem. Meg csak egy embrio nincs tudata.
2022. júl. 8. 14:12
 20/79 anonim ***** válasza:
79%

Persze ti ismeritek az anyagi helyzeteteket. Ti tudjátok mennyi időt, energiát tudtok tudnátok ráfordítani a meg lévő és leendő gyerekekre. Ezen felül a ti kapcsolatot nőként és ferfiként is lényeges milyen irányba halad.

Sok tényezős dolog valóban.

Nekem 3gyermekem és férjem van. Nemrég sajnos én is terhes lettem védekezés mellett. Mi elvetettük mindketten sajnáltuk, de végiggondolva ez volt az ésszerű legjobb megoldás.

Sok erőt nektek.

2022. júl. 8. 14:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!