A férjem nem szeretné a babát, én pedig hajlanék rá. Mit tennél?

Figyelt kérdés
Sok év fogamzásgátló szedése és két gyerek szülése után szerettem volna spirált felrakatni, a tablettamentes hónap után csak a vérzésre vártam, hogy mehessek az orvoshoz. Ez idő alatt egyetlen egyszer voltunk együtt és Pharmatex krémmel védekeztünk. A menstruációm nem jött meg, a teszt pedig pozitív. A férjem nem szeretné több gyereket, kettő volt tervezve és anyagilag sem bírnánk többet. Én nagyon sajnálom, hogy így alakult és nagyon rosszul érzem magam amiatt, amit tenni készülök :(
2022. júl. 8. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 annakarerina1 válasza:
23%

#47 Még jó, hogy nem minden férfi olyan mint szerinted a "normális, épeszű" férj.

Mindkettejük felelőtlensége, hogy becsúszott egy nem kívánt bébi. Az abortusz lelki következményeit (mármint azoknál, akiknek lelke is van, jelen esetben nem sokaknak a válaszadók közül)a nő viselheti élete végéig, mert a drága párja kategorikusan kijelentette, hogy csak 2 gyereket hajlandó felnevelni. Akkor ehhez kellett volna tartaniuk magukat az ágyban is. Inkább egyedül nevelnék fel 3 gyerwket, mint egy ilyen semmirekellő, szívtelen férjjel

2022. júl. 15. 11:22
 52/79 anonim ***** válasza:
13%
53. Volt egy megallapodas. Figyeni kellett volna a gondos vedekezesre. Alap esetben ha tudom tobb gyerekem nem lehet anyagi erzelmi okok miatt akkor mindent meg teszek hogy ne essek teberbe. 8 eve elek sexualis eletet. Nem szerettem volna gyereket es nem is lett mert vedekeztunk ennyi.
2022. júl. 15. 12:11
 53/79 anonim ***** válasza:
24%
Ja mert a férj nem tehet a védekezés érdekében, ugye??? 🙄
2022. júl. 15. 12:29
 54/79 anonim ***** válasza:
25%

Én biztosan kiábrándulnék a férjemből ha ezt erőltetné. Oké, megállapodtunk valamibe, amit mind a ketten elcsesztünk. Ha ebben a helyzetben kényszeríteni próbálna erre (akár lelkileg!) ha lenne lehetőségem elhagynám. Ez valami olyan, amit nem lehet parancsra.

Ha egy nő akarja a babát, nem szívtelenség elküldeni arra a műtétre? Meg utána az a rengeteg bántó gondolat? A család érdeke nem hiszem hogy egy lelkileg kicsinált anya.

Kitartást Kérdező! Én drukkolok Neked és Neki! Nem vagy könnyű helyzetben😔

2022. júl. 15. 12:35
 55/79 anonim ***** válasza:
77%
#54, biztosíthatlak róla, "jelentős veszteség" lenne megszabadulni egy olyan kapcsolattól, amelyik több kárt okoz számomra mint az ellenségeim összesen, egy olyan nőtől, akinek egy méhtartalom fontosabb, mint a családja összes megszületett, élő tagja, akivel képtelenség normális életet élni, bármit előre megbeszélni, eltervezni, mert mindent alárendel az anyai ösztönének...
2022. júl. 15. 14:07
 56/79 anonim ***** válasza:
80%
#54 "Az abortusz lelki következményeit (mármint azoknál, akiknek lelke is van, jelen esetben nem sokaknak a válaszadók közül)a nő viselheti élete végéig" - az abortusz ELMARADÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEIT meg a család összes tagja viselheti élete végéig... ebbe belegondoltál már, úgy egyébként???
2022. júl. 15. 17:15
 57/79 anonim ***** válasza:
14%
59: főleg, hogy a gyerekek 18-20 éves korukban kirepülnek. Milyen élethosszig tartó következményt viselnek? Hogy a játékokat nem 1 hanem 2 testvérrel kellett megosztani?
2022. júl. 15. 17:18
 58/79 anonim ***** válasza:
75%
"59: főleg, hogy a gyerekek 18-20 éves korukban kirepülnek." - valójában még a rohadt tartásdíjat is 25 éves korig lehet igényelni... A testvéreknek? Mondjuk a továbbtanulási lehetőségek eléggé életre szólóak a kényes izlésednek is? Vagy az, hogy az apjuknak hány állást kell vállalnia és mennyi ideje marad velük foglalkozni? Vagy a családi feszkóban eltelt gyermekkor? Vagy a mostani embriónak a szöletése után szeretetlenségben felnőni, azzal a bűntudattal, hogy miatta esett szét a család? Hogy adott esetben a 3 állásban gürizni kényszerülő apát miatta vitte el 50 évesen az infarktus? Kérsz még? Mint említettem, én testközelből ismerem a témát...
2022. júl. 15. 17:29
 59/79 anonim ***** válasza:
82%

Felkészülnék, hogy egyedülálló anya leszek.

Egyébként nem tartanám meg.

2022. júl. 19. 17:51
 60/79 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi kommenteket, sokan megértettetek és kicsit lelket öntöttetek.

Jelenleg az abortuszhoz szükséges dolgokat intézem, labor, aneszteziológus, stb. És közben bár azt mondaná a férjem, hogy megoldjuk, nem lesz semmi baj, de nem lehet még csak a témát sem szóbahozni. Valaki írta, hogy kiábrándulna a párjából, ha ilyet eröltetne rá és volt aki azt írta, a férfi lelécelne ha nem kívánt gyerekkel ajándékoznák meg. Mindkét oldalt megértem, és rám sajnos az előbbi igaz is, csalódtam benne. Nekem kell életem végéig ezt lelkileg viselnem, és még csak beszélni sem tudok vele róla mert nem ért meg.

2022. júl. 25. 16:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!