Mi a véleményetek az alábbi abortusszal kapcsolatos gondolatról?
Még régebben írtam ezt a hozzászólásomat és rettenetesen le lett pontozva. Persze valahol számítani lehetett rá, amiért egyértelműen egyik "térfelet" sem támogatja, de kíváncsi vagyok, hogy átment-e az üzenet és úgy nem értenek velem egyet, vagy már hamarabb megakatt a dolog.
"A téma tele van álszentséggel és ferdítésekkel.
Először is, hogy mit tekintünk életnek és élőnek az erősen koncepcionális. Ha egy csepp vízben élő sejteket, akárcsak baktériumokat találnánk a Marson, akkor minden hírportál attól lenne zajos, hogy "életet találtak a Marson", de az anyaméhben fejlődő magzat az nem élet? Arról nem is beszélve, hogy szisztematikusan oltunk ki életeket, csak azok éppen csirke, marha, sertés életek. Itt nincs egyetemes erkölcsi igazság, el kellene fogadni a realitást, hogy a magzat is él, annak kioltása pedig olyan döntés kérdése, amit napjában közvetetten ugyan, de mindig megteszünk más életekkel kapcsolatban.
Másrészt pedig a saját testünk feletti rendelkezésre való hivatkozás is egy írtó nagy kamu számos nő esetében. Egy nemkívánatosan terhes nő nem a saját testét félti, hanem a gyerekkel járó hosszútávú kötelezettséget. Ha meglenne rá az orvostechnológia, hogy testi sérelmek nélkül távolítsák el a magzatot DE egy inkubátorban az tovább nevelhető legyen, végeredményként pedig meg is "születhessen", akkor is a pro-choice nők többsége magára hagyná a babát. Magára hagynák, mert ez valójában sosem a testük feletti jogokról szólt, hanem a kötelesség elkerüléséről, egy megbánt védekezés nélküli együttléttől való menekülésről.
Az egész abortusz témát az álszentség és őszintétlenség lengi körül, mert ahelyett, hogy szembesítenénk magunkat a társadalom tökéletlenségével, az életről kialakított gumaszabályaival, ahelyett próbáljuk megindokolni, hogy döntéseinknek nincs következménye (erkölcsi értelemben se), merthogy emez és amaz gumiszabályt az élet defíniálásáról, a testünk feletti rendelkezésről most így értelmeztünk."
Jobb lenne, ha a pszichológiai meg az edukációs oldalával foglalkoznátok, mert az rohadtul nincs rendben, hogy valaki 20 éves korára túl van 3 abortuszon, mert mennyire bevált az első kettő is már.
Azon kéne gondolkodni, mennyire beszámítható egy olyan személy, aki ki-be járkál a terhesség megszakításokra.
Mert azt ne mesélje már be senki, hogy valakinek véletlenül mindig kiszakad a gumi, meg pont nem véd a tabletta és sorolhatnám.
Egyértelműen itt idiótákról van szó, akik nagyon boldogok, hogy ennyire nagy önrendelkezés van a testük felett, közben meg plankton szinten vegetálnak az életben.
Én értelek
És vállalom, hogy nagyjàból egyet is éttek vele.
De az emberek többsége nem fogja vállalni, hogybmondjuk egy sertést és egy magzatot egy kalap alatt emlîtsen.
Mert azzal szembesülne, hogy naponta èletet oltanak ki.
Ki dönti el mi értékesebb?
Addig, amíg az emberek csak leveszik a vákuumcsomagot, vagy csak hűtőpultban találkoznak a hússal, nem fogják èletnek èrezni.
Én magam oltottam màr ki életet, sertést, csirkét,pulykát, kacsàt, libàt.
100%-ban tudom mi zajlik.
Vágóhîdon is voltam màr.
Én tisztelem az ételt, az állatot is, emiatt soha nem dobom ki, csak anyni készül, ami el is fogy.
Teljesen tisztàban vagyok a magzat jelentőségével is, de nem vagyok abortuszellenes.
Ha úgy hoznà a sors, akkor minden dilemma nélkül elvetetném. Amikor dilemma van, akkor egyéttelműen megtartanàm.
De emiatt én mindent megteszek a védekezésért, amikor nem lehet baba a képben
( elfogadom, hogy ilyenkor is lehet probléma, emiatt egy kritikus időszakban inkább nem éltem szexuális életet)
Szóval értem, ès le leszek pontozva, mert az emberek homokba dugják a fejüket.
Mert otthonról fotelharcosként könnyű.
Régen, a mai abortusz előtt az anyák lazán a már megszületett csecsemőt is megölték.. kirakták az erdőbe.. stb.
Most ezen kiakadunk (joggal!!!!!)
De azért ebbe gondoljunk bele, hogy egyébkènt az emberi természettől egy valódi csecsemőgyilkossàg sem áll olyan távol.
Most ugye meg vannak a legetőségek, totálisan elfogadhatatlan a fenti dolog..
De règen mindennapos volt.
De dugjuk csak homoba a fejünket.
Inkább egy abortusz.
Másrészt a 3. Után minden nőt elkötnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!