Helyesen fogok dönteni?
Sziasztok
12 éve vagyok együtt a férjemmel, van egy közös 4 éves gyerekünk.
Terhes vagyok, de nem akar második gyereket. Gazdasági világválság jön, kevés a fizetésem ha majd visszamennék a munkába, gyed se lenne sok. Nem akar éjszaka megint ébredni, újra babázni. Már akkora a tesó, hogy végre lehet vele ide oda menni, programokat, kirándulásokat szervezni. Majd legyen testvér pár év múlva. Nincs szakmám, nincs nyelvtudásom, "nincs semmim."
Ha nem megyek abortuszra elhagy júliustól, ha elmegyek akkor folytatjuk tovább, mintha mi sem történt volna.
Én mondtam, ha műtét lesz akkor menjen el, és elhagyom. De én ne zsaroljam, hogy hozhatom ilyen helyzetbe. Ő eddig se akart babát (csak éppen amikor megcsináltuk)
Tény, nem tudok eltartani 2 gyereket kb 200.000 forintból + gyt
Albérletben élünk most is, az most 110+rezsi
Szeretném a babát, nagyon szerettem volna testvért, de az eszem tudja, hogy szegénységben sem szeretném őket nevelni.
Igazából nem tudom mit várok, csak hogy kiadjam magamból. Nem döntöttem még, de sajnos a műtét nagyobb eséllyel bír.
Köszönöm, ja elolvastad.
#32, még mindig férfi vagyok, és legnagyobb búbánatodra most hétvégén voltunk 25 évesek a párommal. Hála az égnek normális nők is léteznek, nem csak kicsibabafanatikus ősanyák...
"Sajnos az ő anyukáját nem győzte meg erről senki mikor vele volt vemhes" - ebben kivételesen egyetértünk...
Fontos a kapcsolat.
Fontos az élet.
Kapcsolatotok gyümölcse az első gyermek és ez a második is.
Jól értem ha nem mész abortuszra akkor elhagy téged és mindkét gyermekét az apuka ?
Nem szereti az első gyermekét? Nem tisztel téged, mint anyát?
Ezzel is éppen elég nagy trauma szembenézni. Ehhez egy újabb traumàt bevállalni, hogy egy általad vágyott gyermeket elvetess?
Értem, hogy a körülményeid nem nyújtanak bíztonságot, de ha nem is te nevelnéd fel, hanem mondjuk nyilt örökbeadást választanátok számàra, mégis nyomonkövethetnétek az életét a sorsát. Lehetne a meglévő gyermeketeknek egy testvére, és egy meddő házaspárnak ilyen módon gyermeke.
Olyan döntést hozz amiben a szívednek békessége van!
Keress segítő, életvédő civil szervezetet a közeledben, akikkel átbeszélheted a lehetséges megoldásokat!
#37 " Az abortusz a kapcsolat végét jelentené." - ahogy az abortusz elmaradása is... a kettő közötti egyetlen biztos különbség, hogy a terhesség megtartása esetén ugye négyen szívnának ezen, abortusz esetén meg csak hárman. Olyan koreográfia egyszerűen nincs ebben a helyzetben, amivel jól járhatnának a szereplők...
1Léna, ha nekem jönne azzal egy nő, hogy abortuszra nem hajlandó, de majd ha megszületik, majd örökbe adja, legfeljebb hamarabb hagynám ott. Tudniillik egy percig sem venném be, abból indulnék ki, hogy csak ezzel a hazugsággal akar maguk mellett tartani a szülésig, és kihasználni. Mert abban nagyjából egyetértés van, hogy a nő számára (ha nem vallási fanatikus) könnyebb az abortusz, mint az örökbe adás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!