A Kresz tesztben a képes kérdéseket, amikor el kell dönteni, hogy melyik jármű megy először vagy sorrendben hogy érdemes tanulni? Van, amikor zsinórban tizet is helyesen csinálok, máskor alig 1-2 db ami jó.
nem is a sorrendet szoktam megtanulni, inkább levezetem, hogy mikor-kinek kéne következnie, de nem mindig sikerül
az egyenrangú kereszteződésekkel vagyok bajban
Konkrétan mit nem tudsz? Linkelj képet és összehozzuk.
Ezeket érdemes jól megtanulni, mert ha pl tilosban parkolsz, akkor megbüntetnek, befizeted és annyi. De ha kimész a sóderszállító IFA elé, akkor nem csak a pénzed bánja :)
köszönöm a tanácsokat
én konkrétan attól félek, ha egyenrangú útkereszteződésbe négy autó van.
Egyenrangúban elsőként mehet át az, aki jobbra kanyarodik. A maradéknál pedig a jobbról érkezőnek van elsőbbsége. Viszont kanyarodásnál a balra kanyarodónak elsőbbséget kell adnia egyrészt a jobbról érkezőnek, és a szemből egyenesen haladó vagy jobbra kanyarodó autónak.
Ha pedig pl. olyan helyzet alakul ki, hogy a tőled jobbról érkező balra menne, a tőled balról érkező pedig egyenesen, akkor a jobbkézszabály erősebb a kanyarodószabályoknál. Tehát először a tőled jobbra eső kanyarodik balra, majd te mész tovább, és utolsóként a tőled balra levő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!