Helyesen fogok dönteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

12 éve vagyok együtt a férjemmel, van egy közös 4 éves gyerekünk.

Terhes vagyok, de nem akar második gyereket. Gazdasági világválság jön, kevés a fizetésem ha majd visszamennék a munkába, gyed se lenne sok. Nem akar éjszaka megint ébredni, újra babázni. Már akkora a tesó, hogy végre lehet vele ide oda menni, programokat, kirándulásokat szervezni. Majd legyen testvér pár év múlva. Nincs szakmám, nincs nyelvtudásom, "nincs semmim."

Ha nem megyek abortuszra elhagy júliustól, ha elmegyek akkor folytatjuk tovább, mintha mi sem történt volna.

Én mondtam, ha műtét lesz akkor menjen el, és elhagyom. De én ne zsaroljam, hogy hozhatom ilyen helyzetbe. Ő eddig se akart babát (csak éppen amikor megcsináltuk)

Tény, nem tudok eltartani 2 gyereket kb 200.000 forintból + gyt

Albérletben élünk most is, az most 110+rezsi

Szeretném a babát, nagyon szerettem volna testvért, de az eszem tudja, hogy szegénységben sem szeretném őket nevelni.

Igazából nem tudom mit várok, csak hogy kiadjam magamból. Nem döntöttem még, de sajnos a műtét nagyobb eséllyel bír.

Köszönöm, ja elolvastad.

2022. máj. 31. 18:33
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
83%
Abortusz és válás. Ennek a férfinak nem szólnék többet és felnézni sem tudnék rá. Hisz ehhez 2 fél kellett nem csak te.
2022. máj. 31. 19:43
 12/43 anonim ***** válasza:
81%
Szólnék helyett szülnék akart lenni.
2022. máj. 31. 19:44
 13/43 anonim ***** válasza:
14%
Ezz a babát nem tartanám meg, akkor sem ha már most nagyon szeretem. De neked már ott a kisfiad, azt nézd hogy az apjával, családban nőhessen fel. Ha a férjed nem akar még egy gyereket, te akkor sem kényszerítheted rá, ha már megfogant.
2022. máj. 31. 19:54
 14/43 anonim ***** válasza:
85%

Ne zsarold, de ő zsarol, hogy elhagy, ha nem mész abortuszra?

Nehéz döntés, hogy megtartsd-e vagy sem, de hogy ezzel a pasival a helyedben nem terveznék közös jövőt, az fix.

2022. máj. 31. 21:24
 15/43 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem azért érdemes lenne meghallgatni a pasast is. Lehet, hogy nem olyan szörnyeteg ám, mint aminek most beállítjátok. Eleve ő tartja el a feleségét és a gyereket is, és neki kéne a másodikat is. Másrészt meglehet az ő verziója a történtekről másképp hat. Nem tudhatjuk.
2022. máj. 31. 21:43
 16/43 A kérdező kommentje:
15: Miért a 200.000 forint mai világban = 0 ? Hogy ő tart el bennünket? Tény, hogy nem sok, de sokan ennyit se keresnek.
2022. máj. 31. 22:15
 17/43 anonim ***** válasza:
77%

Ez egy jellemtelen sz@rdarab!

Tudom, hogy ezzel nem vagy beljebb, hogy leírtam, de le kellett.

Azt nem írom, én mit tennék, mert fogalmam sincs!

Remélem, jól fogsz dönteni, de gyerekkel vagy anélkül, szabadulj meg ettől a görénytől!

2022. máj. 31. 22:49
 18/43 anonim ***** válasza:
40%

"neki kéne a másodikat is. "

Mintha valami idegen jött mentről lenne szó, és nem a saját gyerekéről! Gondolkozz már, mit írsz!

2022. máj. 31. 22:51
 19/43 anonim ***** válasza:
63%

13as és szent apuci kényszerítheti a kérdezőt abortuszra? Ő lógatta be a p.csét

Kérdező, mindenképp válj el egy ilyen nyomorék féreg nem érdemel meg titeket.

2022. jún. 1. 06:44
 20/43 anonim ***** válasza:
56%

Két ember kell a terhesseghez. Az "Ő lógatta be a p.csét" mellé nem árt tisztában lenni azzal is, hogy ki hagyta, ugye. Lehet szidni a pasit, de a nő is pont ugyanolyan hibás. A pasi nyilván ne, most közölte, hogy nem akar másik gyereket, hanem eddig se akart, ergo a hozzaallasa nem hinném, hogy akkora meglepetés.

Személy szerint én nagyon nem bírom a zsarolás, nálam épp az ellenkezőjét váltja ki, mint amit a zsaroló szeretne. Itt viszont egyértelmű, hogy abortuszra mennék. Aztán a kórházból egyenesen a bíróságra vezetne az utam, ahol beadnam a valopert.

Más kérdés, hogy ezt a kérdező nem fogja megtenni. 200e nettoval segítség és lakhatas nélkül nem fogja tudni egyedül nevelni a gyerekét, így aztan ő simán csak haza megy majd és minden marad a régiben. Azt azért remélem, hogy innentől a fogamzásgátlás oda lesz figyelve rendesen.

2022. jún. 1. 07:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!