Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egyből tudtátok ,hogy a nem...

Egyből tudtátok ,hogy a nem tervezett terhességet megtartsátok vagy sem?A döntést megbántátok ?Ért valamilyen megaláztatás a kórházban ?

Figyelt kérdés
2022. márc. 17. 17:47
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
45%
Na mi is pont így jártunk. 2 gyermekünk van, 8 és 6 évesek, nem is terveztünk többet. Tavaly januárban levetettem a spirálom és utána egyszer voltunk együtt megszakítással, és teherbe estem. A két nagyobbra 9-9 hónapot vártunk, szóval álmomban sem gondoltam volna hogy teherbe esek egy alkalomtól.Én sokkot kaptam.Idősnek éreztem magam egy 3.babához,és semmi kedvem nem volt elölről kezdeni. Viszont nem lett volna szivem abortuszra menni, a férjemnél meg aztán szóba sem jöhetett volna hogy elvetessük. Most volt 5 hónapos a lányunk. A terhesség nagyon nehéz volt, és hát az éjszakázást is nehezen bírom, de egyetlen mosolya kárpótol mindenért.
2022. márc. 17. 22:04
 12/34 anonim ***** válasza:
36%
11-es vagyok. Az utolsó kérdést nem igazán értem. Miért ért volna megaláztatás a kórházban?
2022. márc. 17. 22:06
 13/34 A kérdező kommentje:
A megaláztatás inkább arra irányul ,aki úgy döntött ,hogy nem tartja meg.
2022. márc. 18. 09:28
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Én sajnos nem tudtam megtartani a babámat egészségügyi és anyagi okokból, a saját döntésem volt, nem orvosi javaslat, de legnagyobb félelmeim ellenére semmilyen megaláztatás nem ért a kórházban (múlt héten volt a műtétem).
2022. márc. 19. 21:28
 15/34 1Léna ***** válasza:
24%
Ahol kettő felnő, ott a harmadik is elfér. Én sem terveztem a harmadikat, de nagy kár lett volna ha nem születik meg. Olyan különleges személyiség lett, akinek a nevelésével én magam is sok új dolgot tanultam. Ma ő egy erős összekötő kapocs a családtagok között.
2022. márc. 20. 14:18
 16/34 A kérdező kommentje:
Igen. Elfér :(...elférne.De elég ennyi?Lesz elég idő egy kicsire egy kisebbre és egy még kisebbre ?Vagy csak túl kell élni?Nincs nagyszülői segítség ,ha majd újra munkába kell állni mint most és betegek lesznek folyamatosan mind a 3 mellett ott tudok lenni? Meg tudom nekik adni ,hogy ne diákhitellel indítsa az életét vagy csak az elsőnek vagy csak a másodiknak ? A férjem itt tud lenni vagy csak plusz és plusz munkát kell vállalnia ? Ez nem ilyen egyszerű,bár az lenne. Bárcsak védekeztünk volna minden alkalommal 100% biztonságban. Kaptam üzenetet privátban .Igen.Most is láttam Uhon ...hallottam a szívét. Lassan egy roncs leszek.Szóval. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Ha mást nem is aki ezt olvassa tanuljon a hibámból .
2022. márc. 20. 15:44
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom. Nehéz döntés.
2022. márc. 21. 09:09
 18/34 anonim ***** válasza:
72%

Természetesen NEM tartanám meg, dehát ezért is védekezünk.

Hogyha becsúszna, akkor is elvetetném, mert nem teszem ki magam a terhesség és szülés kockázatának.

2022. márc. 25. 16:49
 19/34 anonim ***** válasza:
18%

Lesz elég idő egy kicsire egy kisebbre és egy még kisebbre ? - nem, nem lesz, ezt túl kell élnetek.

Borzalmasan nehéz lesz az első 3-4 év, de ezt vállaltad, amikor nem védekeztetek.

2022. márc. 25. 16:50
 20/34 anonim ***** válasza:
86%
Nem vállalt semmit azzal, hogy nem védekeztek! Nyilván az lenne az alapvető, hogy aki nem akar gyereket, az körültekintően védekezik, ettől függetlenül még mindig van más opció a nem kívánt terhességnél, nem csak a megtartás létezik, ott az abortusz is.
2022. márc. 29. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!