Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt túlsúlyos kismamák?...

Vannak itt túlsúlyos kismamák? Ért titeket valami megaláztatás orvosnál/védőnőnél?

Figyelt kérdés
Én túlsúlyos vagyok, és félek, hogy mindenki ezen fog rugózni, pedig a túlsúlytól eltekintve teljesen egészséges vagyok, sosem volt problémám sem a vércukrommal, sem a vérnyomásommal. A zsigeri zsírom is a normál tartományban van, egyszerűen csak nagydarab vagyok tulajdonképpen:D Remélem túllátnak a számokon a szakemberek is. Kinek milyen élménye van ezzel kapcsolatban? Előre is köszi a válaszokat!
2018. okt. 13. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
Én is túlsúlyos vagyok. Az első terhessegemnel az orvosom tett néha megjegyzést, hogy nem lesz jó a cukrom, meg hasonlók, de persze mindig minden tökéletes volt. Most nem hozza járok, soha senki nem bántott egy szóval se, hogy a súlyom miatt bármi probléma lesz. Jelenleg a 25. hétben vagyok és 89 kg a 170 cm-hez. 83 kg-val kezdtem a mostani terhessegemet. Ha valaki bunkó, de közben minden értéked rendben van, engedd el a füled mellett. Élvezd ezt az időszakot, nagyon hamar eltelik. :)
2018. okt. 13. 12:13
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
10 kg van rajtam. Még az előző szülésbők sajnos nem sikerült lefogyni. Eddig még nem szólt be senki..
2018. okt. 13. 12:24
 3/10 anonim ***** válasza:
63%

2., a 10 kg plusz az nagyon nem a túlsúlyos kategória. A túlsúly szerintem a 165 cm/90 kg környékén kezdődik.

Egyébként nem csak az értékek fontosak, hanem alapból túlsúllyal kezdeni azért rossz mert sokaknak még 20+ ugrik fel.

Nst-n mesélte nekem egy kismama, hogy első gyerekénél nem császározták a súlya miatt, tényleg elképesztő nagydarab volt (tényként írom, nem bántásból), azt mondta akkora zsírtömeg van a hasán hogy annál már nem császároznak mert túl nagy réteget kell átvágni. Nem tudtam hogy ilyen van.

2018. okt. 13. 12:42
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
miért kell ezt havonta megkérdezni? Használd a keresőt...
2018. okt. 13. 12:42
 5/10 anonim ***** válasza:
15%

Soha senki nem szólt meg érte, minden értékem tökéletes.

Én 170/79-el kezdtem a terhességet, most 25 hetesen 85 kilónál járok.

Mondjuk lehet közrejátszik az, hogy mind a védőnőm, mind az orvosom is picit túlsúlyos :)

2018. okt. 13. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Én az vagyok, de még sosem szólt senki érte.

160 cm 84 kg kezdtem a terhességet, már +4kg van rajtam a 23. hétre.

Még nem szólt senki, a doki egyáltalán semmit, a védőnő annyit, hogy figyeljek arra mit eszek, de ezt gondolom mindenkinek mondja.

Én kezdettől fogva nagyon ügyelek amúgy.

Én sem vagyok ilyen szétfolyós zsíros, hanem inkább olyan masszívab szintén.

2018. okt. 13. 14:01
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
Szia. 172/115 kg vagyok. Azthiszem ez tényleg túlsúly, (nem úgy mint a +10-20 kiló) így válaszolok. Nem ért kellemetlenség eddig, nem szólt be senki, inkább én szegyenkeztem miatta. Pl. Az első uhknál jól fel kellett húznia hasam, hogy jól lássák a babát, vagy pl. A mintavételnél szintén, h még tudják csinálni a vizsgálatot. Most 13 hetes vagyok, 1 kilót sem híztam még, remélem, ez így is marad.
2018. okt. 13. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

Szia.

Én is túlsúlyos vagyok.

A 185cm-hez,119kg társult.(annyival kezdtem a terhességemet).

Jelenleg 16hetes terhes vagyok,120kg mutat a mérleg.

Konkrétan nem szólnak be a súlyom miatt,bár a védőnő is és a t.tanácsadó is diétára fogott.

A súlyom és pm alulműködés miatt veszélyeztetett terhes vagyok.

Cukrom és vérnyomásom mindig jó volt.

2018. okt. 13. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia ! Szintúgy , 175/120 kg vagyok , ami tényleg nagyon sok , én szegyenlem magam miatta es nagyon féltem hogy orvos védőnő megszól majd , de igazán kedvesek nem kezelnek másképp mint egy normál kismamát , persze mivel az eredményeim is jók ,
2018. okt. 14. 00:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Én 170 cm vagyok és ehhez 98 kg.:(
2018. okt. 16. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!