Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ezt hogyan merték? Bővebben lent.

Ezt hogyan merték? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Trianon gyalázatát mikor elkövették, hogyan gondolták, hogy olyan területeket lopnak, ahol 90 százalék feletti volt a magyarság aránya?

Felvidéken a Révkomárom-Érsekújvár-Léva-Losonc-Rimaszombat-Rozsnyó-Kassa vonalat? Pozsony környékét még mondanám, "érthető"... mert "kellett a Duna", de az említett részeket?

Kárpátalja Munkácsig megintcsak magyar többség,

Partium Nagyvárad-Nagykároly-Szatmárnémeti vonal szintén,

Délvidék Hódság-Verbász-Óbecse vonalon akkoriban jócskán magyar többség.

2018. jan. 16. 23:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Úgy merték, hogy példát akartak statuálni, nem nézték a kb. etnikai arányokat.
2018. jan. 16. 23:57
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

Nincs ebben semmi meglepő. Nézz csak körül a világban. Amihez az brit vagy a francia politika hozzányúlt az el van cseszve rendesen. A teljes közel keleti térség 50 éve forrong mert az országhatárokat önös érdekek alapján határozták meg a nagyhatalmak az ott élő népek érdekeinek mellőzésével. A balkánon hasonló a helyzet. És sorolhatnám tovább a francia diplomáciai sikereket.

Ezek mellett Trianon csak egy csepp a pohárban hiszen az csak a magyaroknak fáj.

2018. jan. 17. 00:06
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Hallottam egy olyan sztorit, hogy volt olyan elcsatolt város, ez nem tudom, trianonkor történt-e, hogy csekkolták az ottani népességösszetételt; de úgy gondolták, hogy ellenőrizze ezt valami külső bizottság, aminek semmilyen érdeke nem fűződik se az elcsatoláshoz, hozzácsatoláshoz, se a maradáshoz, otthagyáshoz. És akkor hívtak két, vagy nemtom, hány embert Amerikából, de azok az amerikaiai emberek csak pár éve költöztek Amerikába, és abból az országból, ami kapott Magyarországtól területet. Szóval volt valami ilyesmi is, én asszem, de már nem tudom, hogy hol hallottam.
2018. jan. 17. 00:11
 4/11 anonim ***** válasza:
29%
*ja amúgy ott erről volt szó, hogy kb, vagy színmagyar terület volt. Kettő város volt, azt tudom, de már nem tudom, melyik kettő. Lehet, hogy Kassa volt az egyik, már nem tudom, de talán az egyiknek ilyen híresebb neve volt.
2018. jan. 17. 00:13
 5/11 meszike91 ***** válasza:
74%
Az erősebb kutya...
2018. jan. 17. 00:34
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Úgy merték hogy megnyerték a háborút. Miért is érdekelte volna őket hogy a magyaroknak mi a jó.
2018. jan. 17. 00:38
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Egyáltalán nem lopták el. Benárd Ágosték aláírták, hogy ez a magyaroknak így jó.

Akkor meg?

2018. jan. 17. 00:47
 8/11 anonim ***** válasza:
59%

Az etnikai része a dolognak 2 helyen ütötte fel a fejét. Amerikában, ahol a követ elbizonytalanodott, majd csak győzködésre szavazta meg a franciák által támogatott ( és végül elfogadott ) trianoni határokat, illetve néhány angolt, akik fel is szólaltak az angol parlamentben. Sehol máshol, vagy szerinted hogy került több mint 3 millió magyar és több mint 2 millió osztrák más országoka? Ráadásul jórészt mind az "új" határok közelében éltek, nagyobb tömbökben ( egész városok, falvak ).

De rajtuk kívül nem sok embert érintett meg, a cél pedig egy Közép-Európai hagyhatom ( OMM ) megsemmítése volt gazdaságilag és katonailag. Erre alapot adott az etnikai megosztottság is. Mindkét országot ( Ausztria és Magyarország ) elvágták a nyersanyaglelő helyeitől ( Magyarország jobban megszenvedte, többet csatoltak el ), tönkretették a vasúthálózatát és végig rabolták.

Senkit nem érdekelt a nemzetisége az embereknek, még akkor sem amikor Trianon után mind Szlovákiában ( Csehszlovákiában, de a szlovák részén ), mind Romániában üldözni kezdték a magyarokat.

2018. jan. 17. 01:44
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Vae victis – latin szállóige, jelentése: „Jaj a legyőzötteknek”.
2018. jan. 17. 06:43
 10/11 anonim ***** válasza:
6%
Nem baj, nem baj...majd mi is bekebelezünk színromán vagy színszlovák területeket az újraosztáson.
2018. jan. 17. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!