Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 23 éves vagyok, terhes lettem,...

23 éves vagyok, terhes lettem, nagy dilemmában vagyok! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Most lettem 23 éves, utolsó éves egyetemista vagyok a Semmelweisen. A párommal 4,5 éve vagyunk együtt, albérletben élünk. Ő most végzett az egyetemen, mesterdiplomás, de nem keres valami jól (havi 250.000). Az én családom semmiképpen nem tudna anyagilag támogatni, az övé igen, de nem szeretnék másokra támaszkodni. Nagyon szeretem a gyerekeket, értek is hozzájuk, (leendő) hivatásomból kifolyólag folyamatosan mozgássérült gyermekek között vagyok, tehát nem okozna gondot egy gyermek gondozása, nevelése. De nagyon bizonytalan vagyok, nincsen saját lakásunk, és én a legjobbat szeretném a születendő gyermekemnek. Felmerült az abortusz gondolata, de beleőrülnénk a fájdalomba, ugyanakkor racionálisan ez lenne talán a legjobb döntés. Én külföldön szeretnék (szerettem volna) elhelyezkedni a diplomám megszerzése után.

2021. okt. 26. 19:18
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
76%

Minek leszavazni a másik álláspontját? A kérdező feltett egy kérdést, mert kíváncsi más véleményére. Mindenki másképp látja a dolgokat mindenkias szemszögből nézi, nem egyezhet mindenki véleménye ezt el kell fogadni. Ez az oldal sem szól lassan másról, mint a vitáról és hogy hogy vegyük el az emberek egyedi gondolkodás menetét azzal, hogy le szavazzuk azokat a válaszokat is akik értelmesen válaszolnak a kérdésre csak azért mert nem egyezik a vélemény. Ha a gomb előt elolvassátok a kérdést és értelmezitek, nem azért van hogy egyet értesz e a válasszal, hanem hogy hasznos e, a kérdésre válaszol e.Az hogy melyikkel ért egyet vagy sem a kérdezőnek kell magába eldöntenie.

Tessék elfogadni a másik véleményét, ha azt szeretnéd hogy ő is elfogadja a tiédet fogad el te is az övét!!!

2021. okt. 28. 06:26
 32/42 anonim ***** válasza:
70%
Amikor terhes lettem nyolc eve anyosekkel eltunk...semmink nem volt ami a sajatunk lett volna.fel eves volt a lanyunk,alberletbe koltoztunk,ott eltunk négy évig...a ferjem nem keresett valami jol,de megoldottuk,segitsegunk nekunk sem volt....most mar a sajat hazunkban lakunk,es 16 hetes terhes vagyok..tervezett baba.nem elunk fenyuzo eletet,de megvan minden ami kell...ha arra varnank,hogy majd ha jobb lesz,majd ha tobb lesz akkor soha nem lett volna gyerekunk... lehet,hogy sokan felelotlennek tartanak,hogy be mertuk vallalni a masodik babat,de nem erdekel.mindenki torodjon magaval,nem vagyunk keregetok, koldusok szoval mindenki tartsa meg a velemenyet maganak....kedves kerdezo azert irtam ezt le neked,hogy lasd,menni fog...ha nagyon szeretned a babat tartsd meg,ha ugy erzed,hogy nem fog menni vetesd el.ne torodj azzal ki mit gondol rolad...
2021. okt. 28. 11:42
 33/42 anonim ***** válasza:
53%
Tarsd meg ne vetesd el!
2021. okt. 28. 12:14
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Én nem taranám meg, az tuti. De neked azt javaslom, ne itt vitasd meg a kérdést, hanem keress fel egy pszichológust vagy hasonló, lelki segítőt, hogy segítsen neked a mérlegelésben, és a kisebbik rosszat kiválasztani a helyzetedben.
2021. okt. 28. 21:27
 35/42 anonim ***** válasza:
43%
Kedves Kérdező! :) Én ebben a helyzetben megtartanám, és utánanéznék a lehetséges juttatásoknak, pl. diplomás gyed. Teljesen természetes, amit most érzel. Azonban lenne idő felkészülni a gyereknevelésre, ha emellett döntenél. Az nagyon jó, hogy értesz a gyerekekkel való foglalkozáshoz. Nem vagy túl fiatal sem, és a pároddal is biztosan jól összeilletek, ha már 4, 5 éve együtt vagytok. Gyerekkel is lenne lehetőséged később külföldön elhelyezkedni. Ha pedig már most úgy gondolod, beleőrülnél egy abortuszba, ezt valószínűleg ez alapján nagyon megbánnád, ha emellett döntenél. Minden jót kívánok, és jó döntést! :)
2021. okt. 31. 11:43
 36/42 anonim ***** válasza:
49%
Na mi lett?
2021. okt. 31. 11:55
 37/42 anonim ***** válasza:
50%
Államvizsga után pár héttel született a lányom, örülök, hogy így történt! Már 18 éves. Megoldható minden, az abortuszt visszacsinálni már nem lehet. Ne parázz, hanem tervezz! Ha már most nem szeretnéd elvetetni, akkor nincs min gondolkodni!
2021. okt. 31. 14:18
 38/42 anonim válasza:
36%

Szerintem tudod a választ.

Ha majd a gyereked szemébe nézel, biztosan tudni fogod, hogy jól döntöttél.

2021. okt. 31. 14:58
 39/42 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttél?
2021. nov. 15. 23:08
 40/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a babát. Egyéni tanrenddel be tudom fejezni az egyetemet, aztán egyből költözünk is ki Németországba. Így mindent biztosítani tudunk gyermekünk számára, anyagilag is és szociálisan is. :)

2021. dec. 4. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!