Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 23 éves vagyok, terhes lettem,...

23 éves vagyok, terhes lettem, nagy dilemmában vagyok! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Most lettem 23 éves, utolsó éves egyetemista vagyok a Semmelweisen. A párommal 4,5 éve vagyunk együtt, albérletben élünk. Ő most végzett az egyetemen, mesterdiplomás, de nem keres valami jól (havi 250.000). Az én családom semmiképpen nem tudna anyagilag támogatni, az övé igen, de nem szeretnék másokra támaszkodni. Nagyon szeretem a gyerekeket, értek is hozzájuk, (leendő) hivatásomból kifolyólag folyamatosan mozgássérült gyermekek között vagyok, tehát nem okozna gondot egy gyermek gondozása, nevelése. De nagyon bizonytalan vagyok, nincsen saját lakásunk, és én a legjobbat szeretném a születendő gyermekemnek. Felmerült az abortusz gondolata, de beleőrülnénk a fájdalomba, ugyanakkor racionálisan ez lenne talán a legjobb döntés. Én külföldön szeretnék (szerettem volna) elhelyezkedni a diplomám megszerzése után.

2021. okt. 26. 19:18
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
49%
Eszembe sem jutna 23 évesen szülni, plàne ùgy, hogy nem is dolgoztam még.
2021. okt. 27. 09:35
 22/42 anonim válasza:
17%

Nem szándékozom túlságosan sértegetni, de eléggé komoly gondok vannak a társadalommal.

Azt írod terhes, teher. Így a kérdésed fölösleges.

Mit tanítanak az egyetemen? A terhességed és a Semmelweis név hogyan függ össze? A hírnév, a diploma, a "tudás" az valami különbözőséget takar, hogy te valamiféle más fajta terhes vagy? Te valami felsőbb rendű teherrel küzdesz?

Tényleg nem akarlak sértegetni, de nagyon nehéz megállnom. Tudom hogy a szülők nyomása, a társadalomnak "köszönheted" hogy az vagy aki.

Sajnálom hogy a Semmelweis az valamiféle szexuális tábor.

Tudtad hogy Magyarországon a panelházakat diplomás mérnökök tervezték? És még ablak sincs a fürdőszobán! Nincs megfelelő szellőztetés.

Két diplomás egyetemista mit fog kezdeni egy gyermekkel? Elmennek tanulni hogyan kell gyermeket nevelni, miközben a gyerek egyedül otthon van?

Apám is több diplomás, és odáig jutott a gyermek vállalásban, hogy felcsinálta anyámat.

2021. okt. 27. 17:03
 23/42 anonim ***** válasza:
52%

Eszembe nem jutott volna soha, 23 évesen szülni egy alig 4,5 éves kapcsolatba, pláne úgy, hogy nem vokt tervben.

Sok hasonló körülmények közt szült ismerősöm van. A 95% mellett sincs már ott a pasija. Egyedül kínlódnak a gyerekkel , 5-10 év után is.

2021. okt. 27. 17:29
 24/42 anonim ***** válasza:
55%
Hàt én 23 évesen a goa partykat làtogattam, aztàn mire kinőttem belőle, 8 év elteltével, jöhetett a gyerek. Én màr 40 felett vagyok, de most is ùgy érzem, hogy jòl döntöttem fiatal koromban.
2021. okt. 27. 17:51
 25/42 anonim ***** válasza:
50%

Jaj ne tegyetek fel ilyen kérdést itt.

Tudom nehéz most a döntés, és azt gondolod mások véleményéből valamerre el tudsz indulni, de az nem jó.

Ezt magadnak kell valahogy eldöntened.

2021. okt. 27. 18:08
 26/42 anonim ***** válasza:
89%
22es te valamit nagyon elkaptál, kezeltesd magad!
2021. okt. 27. 18:09
 27/42 anonim ***** válasza:
9%

Esetleg az örökbeadás nem jöhet szóba? Annyi olyan család van, akiknek valami miatt nem lehet :(

Nekem nem lenne szívem megölni, úgy hogy van olyan aki mindent megadna érte

2021. okt. 27. 21:51
 28/42 anonim ***** válasza:
73%

27

De jo ötlet... aztán majd magyarázkodhat hol a gyerek. Az jobb?

2021. okt. 27. 21:58
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
Senkinek semmi köze hozzá, ez az ő dolguk nem a szomszédé, aki pedig a családba nem érti meg ezt a döntést az azt sem hogy miért veteti el 🤷‍♀️
2021. okt. 27. 22:03
 30/42 anonim válasza:
18%

22-es vagyok. Kiegészíteném mondandómat azzal hogy ha szereted a gyerekeket, biztos jó anya leszel. És nem kell minden áron a legjobbra törekedni.

De a leírtak alapján, teljes mértékben kivagy szolgáltatva a párodnak, és szüleinek. Mi van ha szakítotok? Párod mit akar? Megtartani, vagy elvetetni? Szerintem két diplomás nem fog megférni egy fedél alatt. De ne legyen igazam.

2021. okt. 27. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!