23 éves vagyok, terhes lettem, nagy dilemmában vagyok! Ti mit tennétek a helyemben?
Nálam ez nem is kérdés. Sose tartanék meg nem tervezett embriót/magzatot!!! Mert az még messze van a gyerektől.
Elvetetném.
Attól nem beszélve, hogy egy gyerek rengeteg pénzbe kerül. Nem szülnék csokra, ilyen olyan alamizsna támogatásokra, csp- re stb, én ezekre nem alapoznék semmit. Más nyakára se szülnék.
Van havi 500 ezer össz bevételetek? Pár millió megtakarítás, ha valami gond lenne? Elvesztitek a munkátokat stb... Biztos Lakhatás, gyerekszoba. Bármi megtörténhet. Én ezek nêlkül, diákként, házasságon kívül, ilyen pár éves kapcsolatba mint a tietek, biztos nem vállalnám.
Majd ha tervben van és minden körülmény adott, van legalább 1 év megélhetésre való megtakarítás, plusz a gyerekre még összesen kb 2m. Legyen pénz bébiszitterre, hisz vissza kell menjek dolgozni. ilyenek.
Ezek számomra nagyon alap dolgok egy gyerek vállalásához.
Nálunk a házasság, lakhatás, megtakarítás már oké, de még mindig nincs meg sajnos az a havi összjövedelem ami kellene, így várunk amíg nem lesz elég pénzünk egy gyerekkel együtt a normális megélhetésre havi szinten.
Mert aki szegényebb családból származik ne is szüljön gyereket!!
Annyira primitív.
Van akinek sok minden nem adott, és lehetősége sem volt milliomossá válni, önhibáján kívül, mégis boldogabb mint bárki ezen a világon.
Én szegény családból származom, 16 éves koromtól két kezű munkát végzek, magamnak teremtettem meg mindent, mégsem cserelénék semmivel!
A gyerek szükségleteit kevesebb pénzből is meg lehet oldani , nem kell mindenből a legdrágább!
A szeretet amit kap felül ír mindent.
Az pedig, hogy legyen pénz babbysitterre no komment. A gyereknek anyára van szüksége nem egy vadidegenre.
13
Ez a primitív... menj vegyél szereteten pelenkát meg fizesd be vele a villanyszámlát.
Ha sikerült, akkor gyere vissza osztani az észt
13. Akinek esze van szegênyen nem vállal gyereket. Normàlis értelmes ember tudja, hogy a szeretet nem elég kifizetni a pelenkát, kaját, ruhákat, fűtésszámlát, gyógyszereket stb. És bizonytalan világban élünk, bárki bármikor elvesztheti a munkáját.
Aki pénz nélkül, olyan körülmények nélkül potyogtat a gyereket az végtelenül önző és baromi felelőtlen!
Láttam már elég ismerősömet a neten tarhálni könyöradományt, pénzt gyerekruhát, bútort, remegve várták a csp-t is stb, sírnak hisztiznek minden évben mert
Nincs pénz iskolakezdésre, mert felelőtlenül , pucér seggre, megfelelő anyagi helyzet nélkül vállaltak gyereket. 🤮
Szánalmas és gusztustalannak tartom. Ez az én véleményem. Nem kértem hogy bárki egyerértsen vele. Akinek 70 felett van az IQ- ja az megérti, a többihez meg nem süllyedek le. Ennyi
A bébiszitter alap dolog, akinek nincs más. nem zárom be magam otthonra évekre és nem varrom más nyakába a gyereket , nem használok ki senkit ingyen, arra bízom akinek fizetek, mivel valakinek ( nekem) dolgozni is kell.
Ha te eltartatod a segged az a te dolgod. Én nem tenném. Soha nem függenék mástól anyagilag.
Kedves kèrdezo!
Olyan szörnyű, hogy ennyien az abortuszt javasoljàk.
A pàrod diplomàs, te is megszerzed rövid időn belül, rossz helyre nem jönne, csak az időzítèse korai, viszont okkal fogant meg a baba!
Sokkal rosszabb körülmènyek közè is születik baba, ès mègis megoldjàk.
Sajàt törtènetünk nagyvonalakban: ugyanígy gondolkodtunk, mint ti, azt akartuk, hogy babavàllalàs előtt mindenünk meglegyen. Vettünk egy szèp nagy hàzat, van 2 autónk, normàlis munkànk mindkettőnknek, normàlis fizetèssel. Úgy döntöttünk, mikor minden körülmèny adottà vàlt, vàgjunk bele. Több, mint 2 ève nem jön össze a baba, lombikoznunk kell, eddig sajnos sikertelenülki tudja mikor eshetek teherbe. Mindent!!! megteszünk azèrt, hogy kisbabànk lehessen ès mègsem. A mostani eszünkkel, ha tudtuk volna ezt, belevàgtunk volna mikor mèg csak albèrletben èltünk, ugyanúgy megteremtettünk volna szàmàra mindent.
18
Igen, az ok a nem/nem megfelelő védekezés. Az hogy mi jó és rossz hely, azt nem a diploma határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!