Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ilyen esetben el lehet még...

Ilyen esetben el lehet még vetetni a babát?

Figyelt kérdés

Meg lehet kövezni, de nem tervezett baba volt. Az elején nem is akartuk megtartani, de végül úgy döntöttünk, hogy majdcsak lesz valahogy. Sajnos anyagi okok miatt nem akartuk vállalni. A terv az volt, hogy a párom túlórázik, én meg dolgozom a terhesség végéig. Sajnos az elején erősen véreztem, így az orvos táppénzre vett. A párom sem kap annyi plusz órát, mint szeretett volna. Sajnos albérlet mellett ez így most nagyon nehéz, de valahogy eltengődünk hónapról hónapra.

Erre ma voltam a 12 hetes uh-on, ahol is nem látszott a baba orrcsontja. Az orvos szerint még nem biztos, hogy beteg a baba. Ajánlott egy tesztet, amire természetesen igent mondtam. Itthon kezdtem utánanézni, és 75ezer forintba kerülne. Nekünk ennyi pénzünk egyszerűen nincs, de egy beteg babát sem tudunk bevállalni. Tudom, hogy 12 hét a határ, de ha gyanús hogy beteg a baba, akkor sem lehet tovább?

Tudom, hogy ez gonosz dolog, és sírtam is már miatta egész nap, de ilyen anyagi helyzetben nem tudnánk egy beteg babáról gondoskodni. Az örökbeadás sem opció, mert biztos nem tudnék róla lemondani és amúgy is mennyi esélye lenne szegénynek, hogy örökbefogadják?

2021. máj. 3. 12:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
80%
Beteg babánál nem 12 hét a határ.
2021. máj. 5. 12:51
 32/38 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudhatod előre, hogy egészségesen születik, vagy betegen.

A mi lányunk egészségesnek nézett ki 3 hetes koráig! A terhesség is panaszmentes volt, a kombinált teszt jó lett.

Mégis beteg lett 3 hetesen. Nagyon beteg. Az egész országban körbementünk kórházakba!

Tudod, hogy mennyibe került? Hát nem 75ezerbe!

Sok helyen szállást is kellett foglalnunk.

Ilyeneket is be kell tervezni!!!

2021. máj. 5. 12:54
 33/38 A kérdező kommentje:

Szerintem ha az ember betervezne ilyen nagyon ritka eseteket, akkor az ország háromnegyede nem vállalna gyereket.

Pl a sok SMA-s gyereknek sem a neten kalapolnák össze a pénzt, hanem csak az vállalná akinek van több százmillió forintja, ha kiderülne hogy kell.

2021. máj. 5. 13:12
 34/38 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem, ha nincs papírral igazolva, legalább a gyanú, hogy valami nincs rendben a magzattal, nem fogják elvenni, mivel már túl vagy azon a határon. Mellesleg az abortusz is 40 ezer körül van, szóval ígyis úgyis pénzt kell szereznetek. Nagyon sajnálom.
2021. máj. 5. 13:28
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell pénz menj genetikai tanácsadásra én sotén voltam, hasbaszúrtak, genetikus lepecsételte, hogy beteg, és ott meg is csinálják a műtétet, 14.hétben voltam nem került 1 forintomba sem, ilyen esetben a tb állja.

Kérdező intéztél már valamit ha húzod az időt nem abortusz lesz hanem meg kell szülnöd, én már éreztem hogy mozog 4.baba lett volna, nem könnyű lelkileg sem még akkor sem ha abortusz és nem szülés.

2021. máj. 5. 13:34
 36/38 anonim ***** válasza:
83%
Ezért értelmesebb fajta emberek nem 0 forinttal indulnak a gyerekvállalás útján!
2021. máj. 5. 14:23
 37/38 anonim ***** válasza:
45%
Most már második napja szívjátok a vérét a kérdezőnek.Írta a kérdésében, hogy nem tervezett a baba.Nem tom mit kell még itt rúgni bele, jobb lesz nektek tőle? Vagy többnek érzitek ettől magatokat? Rengeteg ember dolgozik 180 ezerét.Nem csak ő.Nem mindenkinek lehet 500+ ezres a fizetése.Maximum az igényeit kell a saját keresetéhez igazítani.
2021. máj. 5. 15:51
 38/38 anonim ***** válasza:
83%

A fizetős tesztet nem fogadják el abortuszhoz a 12. hét után, az annak van aki nem akar a hasbaszúrásra menni. De ha annak rossz az eredménye,és nem akarják megtartani, úgyis el kell menni az ingyenesre is.

Az meg szép dolog, ha szerinted a szoptatás fejben dől el, biztos felneveltél már anyatejen vagy 6 gyereket . Tényleg sokak csak nem akarnak szoptatni, de valaki ha megfeszül se tud eleg tejet termelni. Regen is sok gyerek kapott pótlást, csak akkor még nem voltak tápszerek.

Ja, az is szép, hogy kaptok egy kezdő készlet babakelengyét, de ezek a picik pár hetente/havonta növik ki a ruhákat, szóval járhattok majd kalapozni gyakran, mert nem évekre szól semmi, gyorsan fogy a pelenka popsitörlő minden.

2021. máj. 13. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!