Ilyen esetben el lehet még vetetni a babát?
Meg lehet kövezni, de nem tervezett baba volt. Az elején nem is akartuk megtartani, de végül úgy döntöttünk, hogy majdcsak lesz valahogy. Sajnos anyagi okok miatt nem akartuk vállalni. A terv az volt, hogy a párom túlórázik, én meg dolgozom a terhesség végéig. Sajnos az elején erősen véreztem, így az orvos táppénzre vett. A párom sem kap annyi plusz órát, mint szeretett volna. Sajnos albérlet mellett ez így most nagyon nehéz, de valahogy eltengődünk hónapról hónapra.
Erre ma voltam a 12 hetes uh-on, ahol is nem látszott a baba orrcsontja. Az orvos szerint még nem biztos, hogy beteg a baba. Ajánlott egy tesztet, amire természetesen igent mondtam. Itthon kezdtem utánanézni, és 75ezer forintba kerülne. Nekünk ennyi pénzünk egyszerűen nincs, de egy beteg babát sem tudunk bevállalni. Tudom, hogy 12 hét a határ, de ha gyanús hogy beteg a baba, akkor sem lehet tovább?
Tudom, hogy ez gonosz dolog, és sírtam is már miatta egész nap, de ilyen anyagi helyzetben nem tudnánk egy beteg babáról gondoskodni. Az örökbeadás sem opció, mert biztos nem tudnék róla lemondani és amúgy is mennyi esélye lenne szegénynek, hogy örökbefogadják?

Nekem 14.héten vették el mert beteg volt és hiába fizeted ki a 75 ezret utána úgy is kell a hasbaszúrás, azt kezd el intézni sos ben hogy ha bajvan ne szülni keljen, menj dokihoz és kérj beutalót sztk s genetikai vizsgálatra.
Vagy még ma írj rá a baba genetikára ők hamar válaszolnak és mindenben segítenek.

Gyyanús UH leletre nem lehet elvetteni 12. hét után.
Ha nincs 75 ezred a Prenára, akkor el kell menni lepényboholy vagy magzatvíz mintavételre, ezek ingyenesek. Ha ott bebizonyosodik, hogy beteg a magzat, akkor 24. hétig meg lehet szakíttatni.

Babakocsit 15-20ezer között találtam Vaterán. Kiságyat is kb ennyiért. De valószínű, hogy sok holmit kapunk is barátnőmtől. Pl ruhákat rengeteget (fiú is, lány is van neki)
Az, hogy nincs egyösszegben ennyi pénzünk, az nem jelenti, hogy 9 hónap alatt ne tudnánk beszerezni apránként mindent. Főleg így, hogy sok dolgot kapunk is.
Aztán, ha meglenne a baba, fél évig elég jól kapnék csedet (vagy mi a neve), utána gyedet, ami mellett dolgozhatok. De a táppénz sajnos nagyon kevés. A fizum 60%-a. Két hete kórházban is voltam egy hetet vérzés miatt. Az meg csak 50%.

Ne hülyéskedj már, megtartanád, ha úgy alakul? Úgy hogy 75 ezres kiadás már sehogy sem megy? A babaruha lenne a legkisebb költségetek... Ezek szerint, ha a gyerek születése után úgy döntene a főbérlő, hogy lehet menni, akkor még egy kauciónyi félretett pénzetek sincs? Ez lenne a felelőtlenség ékes példája, hogy ilyen anyagi körülmények közé gyereket vállaltok..
Csak szólok, hogy megfelelő anyagi hátterű örökbefogadók ezrei várnak örökbefogadható kisbabára, nem kell azon aggódnod, hogy senkinek nem fog kelleni...

Ugyan már. Rengeteg családot ismerek, akiknek nincs ennyi felesleges pénze, a gyerekeknek mégis mindene megvan. Ne mondjátok már, hogy ha beteg a gyerek, akkor 75 ezer a gyógyszerköltség. Még a végstádiumú rákos édesapám gyógyszerei sem kerülnek havi szinten ennyibe. És miért kéne drága tápszert? Szoptatni fogok. Kisgyerekes ismerőseim mondták, hogy iskolakezdésig egy gyerek nem kerül sokba.
Csak itt a gyakorin kerül mindenkinek tízezrekbe a lázcsillapító meg kell mindenkinek drága tápszer. A való világban meg gyerekek nőnek fel nálunk rosszabb anyagi helyzetben.
Az meg hogy adjam oda gazdag családoknak? Mi van?? Ez most komoly? Mi lenne akkor ha minden szegény családtól elvennénk a gyereket és gazdagoknak adnánk. Vagy még jobb lenne eladni és akkor a szegénynek is lenne pénze gyerekre. A gazdag csak szüljön magának, ne máséra ácsingózzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!