Ilyen esetben el lehet még vetetni a babát?
Meg lehet kövezni, de nem tervezett baba volt. Az elején nem is akartuk megtartani, de végül úgy döntöttünk, hogy majdcsak lesz valahogy. Sajnos anyagi okok miatt nem akartuk vállalni. A terv az volt, hogy a párom túlórázik, én meg dolgozom a terhesség végéig. Sajnos az elején erősen véreztem, így az orvos táppénzre vett. A párom sem kap annyi plusz órát, mint szeretett volna. Sajnos albérlet mellett ez így most nagyon nehéz, de valahogy eltengődünk hónapról hónapra.
Erre ma voltam a 12 hetes uh-on, ahol is nem látszott a baba orrcsontja. Az orvos szerint még nem biztos, hogy beteg a baba. Ajánlott egy tesztet, amire természetesen igent mondtam. Itthon kezdtem utánanézni, és 75ezer forintba kerülne. Nekünk ennyi pénzünk egyszerűen nincs, de egy beteg babát sem tudunk bevállalni. Tudom, hogy 12 hét a határ, de ha gyanús hogy beteg a baba, akkor sem lehet tovább?
Tudom, hogy ez gonosz dolog, és sírtam is már miatta egész nap, de ilyen anyagi helyzetben nem tudnánk egy beteg babáról gondoskodni. Az örökbeadás sem opció, mert biztos nem tudnék róla lemondani és amúgy is mennyi esélye lenne szegénynek, hogy örökbefogadják?
Szép dolog, hogy szoptatni fogsz, én is így terveztem. 4 hónap kínszenvedés után elapadt a tejem. 10 hónapos a fiam, szóval már nem eszik sokszor tápszert, mégis közel 20 ezer forint egy hónapra a tápszer. A pelenka szintén ennyi. Nurofen 3000.- és ha jön a foga, ez sokszor kelleni fog.
De nem ez volt a kérdés bocsánat. A fizetős tesztet NEM fogadják el abortuszhoz. Teljesen felesleges kiadás
Ahhoz vagy lepény mintavételre, vagy magzatvíz mintavételre kell menni.
Ja mert a szoptatás annyi hogy te AKAROD.
21: minek az a drága tápszer? :D egye az olcsót, nem? (vicc)
Azért nincs eszed, mert te vagy az iskolapéldája annak, hogy a gyereknek elég a szeretet. Hát rohadtul nem. Bármikor jöhetnek váratlan költsegek és ha a 75 ezer is sok nektek, akkor nem kell gyerek. Manapság 75 ezer ft az l*fasz, elromlik a mosógép, a hűtő vagy sütő és ott vagytok, hogy vagy 100 ezret kifizettek vagy moshatsz kézzel, főzhetsz rezsón. Ezek alapvető dolgok basszus, ne vedd már ennyire félvállról a felelős gyerekvállalást.
És ha a gyereknek fogszabályozó kell vagy szemüveg? Neki is azt mondod majd,hogy ugyanmár a szomszéd Marika gyerekének is kapafoga van meg nem lát 2 méternél tavolabb és mégis felnőtt? Nagy kilátások...
Örülök, ha valakinek a mai világban 75 ezer Ft semmi. Az én havi fizetésem jelenleg 180 ezer Ft. Közel ennyi az albérlet meg a rezsi. Gondolom te nem ennyit keresel, ha neked ez aprópénz.
Amiket meg írtál, azokat meg lehet venni részletre is. Képzeld, a mosógépet pont így vettük. Igaz, nem is került 100ezerbe.
Akiket én ismerek, boldogan élnek. Nem éheznek a gyerekek, van aki fejlesztésre is hordja a gyereket, de nincs fizetés előtt ennyi pénzük. És igen, megérzik, ha valamelyik tagja a párnak egész hónapban táppénzen van.
Nekünk nincsenek milliós tartalékaink, mert keveset keresünk és senki nem tolt alánk semmit. Ami kevés tartalékunk volt, az elment kaucióra, és arra az időszakra, amikor a párom nem dolgozhatott a vírus miatt. Karanténban is voltunk mindketten. Nehéz időkön vagyunk túl, de végig fizettük az albérletet és egy fillérrel sem maradtunk el. Sajnos sokakat ismerek, akik ezt sem mondhatják el, pedig ők is szorgalmas, jó emberek.
De örülök hogy neked bejött az élet.
Pont ezaz, hogy nem jött be az élet, jelenleg munkanélküli vagyok, elfogytak a tartalékaim. De szedek gyógyszert és amint beütne a baj, azonnal mennék abortuszra. Mert felelősségteljes vagyok és nem vagyok önző. Te rettenetesen önző vagy, mert világra hoznál azzal a hozzáállással egy ártatlan gyereket, hogy 'majd lesz valahogy'. Nem, nem lesz valahogy, egész életében nélkülözni fog az a gyerek.
Anyáméknak is hasonló volt a hozzaállásuk gyereknevelés terén, mint nektek, pont ez miatt nem akarok gyereket.
Ez a majd lesz valahogy hozzáállás:
Égett a pofám, mert még a pár ezer ftos osztálypénzt sem tudták befizetni, ezért nem tudtam menni osztálykirándulásra. 16 éves korom óta dolgozom, sokszor suli után mentem délutános műszakba, majd 11kor haza, másnap suli különben ballagásra se lett volna ruhám... Egyetemre persze nem mehettem, menni kellett dolgozni meg hazaadni a pénzt.
Ez aztán a remek gyerekkor, míg mások külföldre vitték nyaralni a gyerekeiket meg sítáborba, addig nekem egy 6 ezer ftos kirándulást sem tudtak kifizetni. De persze szerettek, csak ezeket semmilyen szeretet nem tudja kompenzálni!
Nyilván jobb élni bele a vakvilágba, mint tervezni, de neked úgysem tudom megmagyarázni, mert nagyon távol áll a realitásunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!