Ilyen esetben megtartanád a babát?
Adott egy nő, súlyosan elhízott. Jelenleg is fogyókúrázik, a célsúly elérése után terveznek babát. Azonban a baba védekezés mellett előbb becsúszik.
A nő nagyon szeretné a babát, ugye tervezi is, de a terhesség veszélyes lehet mind rá, mind a babára.
Mennyire túlsúly az a túlsúly, hogy ez eszedbe jutott?
Én 30-as testtömegindex-szel eleinte fogytam, a végére alig híztam, és semmiféle terhességgel kapcsolatos bajom nem volt (volt pár epegörcsöm amit valószínűleg a terhességem váltott ki, de az epeprobléma a családunkban jellemző sajna).
Se terhességi cukorbetegség, se lábdagadás, de hányinger, se től sok reflux, semmi.
Attól még mert valaki kövér, nem biztos, hogy baj van (még) az egészségével.
165/81 kilósan kezdtem.
Eszembe nem jutna emiatt elvetetni.
Sajnos nagyon sok történetet olvastam/hallottam hogy a nagy túlsúlynak toxémia, koraszülés, a babánál cukorbetegség lett a vége.
Még nem vagyok terhes, a kérdés elméleti. De rettegek, hogy óvszer mellett is becsúszik q baba, mielőtt sikerülne fogynom. Gyógyszert meg nyilván már nem kezdenék el szedni.
Egyszer már teherbe estem 117 kg-al, igaz akkor megszakítással "védekeztünk" és eszembe se jutott, hogy akkora túlsúllyal teherbe eshetek, főleg mivel a menstruációm is szabálytalan volt.
Az a baba sajnos magától elment (nem a súlyom miatt) és a kislányom már akkor fogant, amikor 30 kilót lefogytam. Sajnos azt majdnem mind vissza is híztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!