Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz tényleg ennyire...

Az abortusz tényleg ennyire megvető?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

23 éves lány vagyok. 2 éve vagyok együtt a barátommal. Mindig óvszerrel védekeztünk, de sose ellenőriztük utána, hogy nem-e szakadt ki.

Csak azt vettem észre, hogy nem jött meg és napokig vártam is, hiszen elötte nem fordult elő ilyesmi. Aztán csináltam tesztet ami pozitív lett.

Voltam orvosnál aki azt mondta, terhességet lát, de menjek vissza 1-2 hét múlva, mert nagyon korai terhességről van szó.

A barátom azt mondta neki gyerek nem kell, kifizet mindent. Ezzel annyiból egyet értek, hogy én sem állok ra készen, anyagilag és lelkileg sem.

Azóta elhagyott, egyedül maradtam.

Mar a lelkiismeret, hogy felelőtlen vagyok, másrészt, hogy egy ilyen elött állok.

Itt a gyakorin sok kérdést elolvastam ezzel kapcsolatban és azóta mégjobban elvagyok keseredve.

Ennyire nagy bűnt tennék most?

Tudom, az abortusz a legjobb megoldás, de annyira egyedül érzem magam..

Van valakinek valami tanácsa?

2021. márc. 19. 16:39
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 Miss Endzsi ***** válasza:
76%
Én már néztem róla videót, maradok annál, hogy vesse el, ha úgy akarja.
2021. márc. 19. 19:59
 42/65 anonim ***** válasza:
4%
Nyilvàn, vetesse, én sem azt mondtam, hogy én akarom eldönteni helyette, csak szàmoljon vele,hogy ez egy súlyos döntés és visszavonhatatlan.
2021. márc. 19. 20:03
 43/65 anonim ***** válasza:
70%

Még mindig ott tartasz 40, hogy egy megszületett embert és egy embriót akarsz összehasonlítani, ezzel már tényleg nem lehet mit kezdeni. Lapozz fel 1-2 biológia könyvet és akkor talán, de csak talán megérted.

A lélegeztető gépen lévő embernek többek között vannak mérhető biológiai paraméterei, mint pulzusszám, vérnyomás, folytat anyagcserét, folyamatosan fejlődnek a sejtjei és még lehetne sorolni. Ezek közül megint nem igaz egyik sem egy embrióra, ott az alapvető különbség jó pár hetes koráig egy magzat SEMMILYEN körülmények között nem tud életben maradni a gazdatest nélkül, rakhatod bármiféle gépre, nem képes a Föld környezetében létezni, nem tudja hasznosítani a levegő oxigénjét, sem a táplálékokat.

Legyen mindenkinek meg a privát véleménye, nem ez a gond, csak hülyeségeket és valótlan dolgokat nem kéne állítani.

Amúgy a szülés talán nem egy visszafordíthatatlan dolog? Mert szerintem eléggé az, csak az abortusszal szemben, a szülésnél ott lesz a nyakadon 0-24-ben életed végéig egy gyerek, akit nem dobhatsz csak úgy ki, ha rájössz hogy ez mégsem volt jó döntés.

2021. márc. 19. 20:12
 44/65 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem gondolkodj rajta sokat, aztán dönts. Jelentkezz be abortuszra, így az utolsó pillanatban is meggondolhatod magad ha úgy van, és biztos nem csúszol ki az időből. Akárhogy is döntesz, fontos hogy legyen valaki,akivel beszélni tudsz erről: anyukád, nővéred, barátnőd... Az se szégyen, ha elmész pszichológushoz átbeszélni a történteket.

Szerintem a legtöbb a nőt akkor is megviseli az abortusz, ha pontosan tudja hogy ez a legjobb megoldás. És szerintem tényleg nagyon fontos, hogy beszélgess valakivel erről, hosszan, sokszor, amíg csak jólesik.

2021. márc. 19. 20:13
 45/65 anonim ***** válasza:
81%
Nekem szerdán volt abortuszom és nem bántam meg.
2021. márc. 19. 20:27
 46/65 anonim ***** válasza:
82%

Ne hallgass a negatívokra! Ülj le nyugodtan, és gondold át. Ha az abortusz mellett döntesz, nincs semmi baj. Gondold át, mit tennél ha megszületne, mit tennél, hogyan élnéd tovább az életed. Ha úgy gondolod, hogy ez megoldható lenne, dönts így. Ha úgy érzed nem, mert nem tudnál a gyereknek jó életkörülményeket teremteni, vagy úgy érzed szimplán hogy erre nem vagy kész, még ott van az ab lehetősége. Nem követsz el vele semmilyen bűnt. Itt több élet forog kockán. A te jövőd, a gyereked egész élete, a téged támogató embereké (anyukád pl)

Ülj le, és gondold át! Tarts ki, tudom nehéz, de gondolj arra, hogy bárhogy döntesz, az a legjobb, amit te annak gondolsz! <3

2021. márc. 20. 00:35
 47/65 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező!

Fiatal vagy még, nem ismered az embereket. Így egy kis gyorstalpaló:

- ha elveteted, az a baj

- ha megszülöd, az a baj

- ha nem adod örökbe, az a baj

- ha örökbe adod, az a baj

...és még sorolhatnám napestig.

Ez a hozzászólás legyen az utolsó, amit elolvasol a témában. Most csukd be szépen a gépet, és ki se nyisd. Gondold át a SAJÁT vágyaidat, hogy TE mit szeretnél? Mit tennél, ha senki de senki nem pofázna bele a döntésedbe se pro, se kontra.

Ha megvan a döntés ahhoz tartsd magad. Ennyi.

2021. márc. 20. 11:42
 48/65 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező ha úgy döntesz nem tartod meg ne érezd úgy hogy megvetendő a dolog ha ezt használnád védekezésnek akkor lehet hogy az lenne de a te esetedben pl csak egy balesetről lenne szó, amikor én anno abortuszra mentem az egyik lánynak a szobában az volt abban az évben a harmadik szóval úgy voltam vele hogy amiatt az egy miatt amit kénytelen vagyok bevállalni nem leszek rosszabb ember, tanultam a leckéből jobban figyelek de nem ez az a dolog ami meghatároz ettől nem váltam hirtelen szörnyé

Jönnek neked itt a szüld meg másnak majd kell szöveggel is és ez a rész itt igazából most inkább nekik szól mint neked. Ha annyira de annyira sok az ember aki gyereket akar de nem lehet, akkor miért vannak még mindig árvák a világon miért nem él minden gyerek egy szerető családban és én miért leszek annyival rosszabb ember amiért nem hoztam a világra?

De végső soron kérdező akárki akármit mond ez a te döntésed, ne hagyd hogy mi itt befolyásoljuk nem mi hanem te fogsz majd a döntésed következményeivel élni. Akármi is lesz a vége meg kell hoznod egy döntést kitartani mellette és elfogadni ami utána lesz és akármi is lesz nem kell hogy rosszul érezd magad miatta. Ha beszélnék am valakivel aki anno volt hasonló helyzetben nyugodtan írj nekem szívesen meghallgatlak ha az abortusz mellett döntesz akkor még eleht segíteni is tudok a lényeg az hogy tudd ha meg tartod ha nem mindkettő teljesen normális is rendben van egyik lehetőségtől sem leszel sem jobb sem rosszabb ember.

2021. márc. 20. 23:58
 49/65 anonim ***** válasza:
77%

#42 "csak szàmoljon vele,hogy ez egy súlyos döntés és visszavonhatatlan." - megtartani súlyosabb és visszavonhatatlanabb...

Kérdező, ne foglalkozz a vallássérült agymenésekkel, ted azt, amit te magad a legjobbnak tartasz.

2021. márc. 21. 15:24
 50/65 anonim ***** válasza:
82%
Ne tartsd meg! Az apuka nem vállalta, nem kötelezheted hogy mégis továbbéljenek az apuka génjei valakiben! Majd ha találsz valakit, akivel tényleg vállalni akarsz, akkor legyen gyereked. Most tönkretenné az életed valószínűleg.
2021. márc. 21. 22:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!