Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz tényleg ennyire...

Az abortusz tényleg ennyire megvető?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

23 éves lány vagyok. 2 éve vagyok együtt a barátommal. Mindig óvszerrel védekeztünk, de sose ellenőriztük utána, hogy nem-e szakadt ki.

Csak azt vettem észre, hogy nem jött meg és napokig vártam is, hiszen elötte nem fordult elő ilyesmi. Aztán csináltam tesztet ami pozitív lett.

Voltam orvosnál aki azt mondta, terhességet lát, de menjek vissza 1-2 hét múlva, mert nagyon korai terhességről van szó.

A barátom azt mondta neki gyerek nem kell, kifizet mindent. Ezzel annyiból egyet értek, hogy én sem állok ra készen, anyagilag és lelkileg sem.

Azóta elhagyott, egyedül maradtam.

Mar a lelkiismeret, hogy felelőtlen vagyok, másrészt, hogy egy ilyen elött állok.

Itt a gyakorin sok kérdést elolvastam ezzel kapcsolatban és azóta mégjobban elvagyok keseredve.

Ennyire nagy bűnt tennék most?

Tudom, az abortusz a legjobb megoldás, de annyira egyedül érzem magam..

Van valakinek valami tanácsa?

2021. márc. 19. 16:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
31%
Normális lelkületű nőt megvisel egy abortusz. Ha te lelkis vagy, egyértelműen meg fog viselni. Én is az vagyok, így a saját érdekemben szóba se jöhetett soha az abortusz, nem tettem volna soha ezt magammal. Neked kell tudni, de van akit tönkretesz a döntése bármennyire is volt az akkor ésszerű döntés, csak erről nem ildomos beszélni mert erős, feminista nők vagyunk, akiknek joguk van dönteni a saját testükről.
2021. márc. 19. 19:27
 32/65 anonim ***** válasza:
14%
30as làtom neked is nagyon fàj valami..Mit szàmit, hogy meghalna ha kivennék? Nem kell kivenni az anyàból és akkor pont olyan ember lesz belőle, mint te. t
2021. márc. 19. 19:28
 33/65 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező. Na itt az első lecke az élettől. Most kell elkezdened leszarni, mit gondol az arctalan tömeg. Meghoztad a dontesed. Teljesen mindegy en mit gondolok. Nem vagyok en neked senkid.
2021. márc. 19. 19:32
 34/65 anonim ***** válasza:
69%

Mi az, hogy mit számít?! Ja végül is mit számít, hogy amúgy a nőnek legalapvetőbb joga rendelkezni a teste felett és márpedig ha ezzel él, akkor az az embrió nem tud az ő szervezete nélkül létezni, sem életben maradni, mivel még csak egy fejletlen sejthalmaz? Jó ég, most ez komoly? Majd az adott nő eldönti, hogy az ő méhében minek van keresnivalója és minek nincs.

Nekem semmi nem fáj, max az hogy milyen mérhetetlenül buta emberek élnek köztünk, akik alap biológiai tényekkel nincsenek tisztában.

2021. márc. 19. 19:33
 35/65 anonim ***** válasza:
6%
Valójàban neked is bűntudatod van?
2021. márc. 19. 19:34
 36/65 anonim ***** válasza:
76%

Mire fel lenne bűntudatom? :D Hogy több eszem van, mint egy marék lepkének?

Ilyen az ugye, mikor elfogynak az érvek, amik amúgy soha nem is léteztek, minden tény folyamatosan rád cáfol, így inkább támadsz és próbálsz személyeskedni. Gyenge próbálkozás:D

2021. márc. 19. 19:37
 37/65 anonim ***** válasza:
19%
Miért nem fogadod el, hogy màsnak màst diktàl a lelkiismerete? Az a magzat azért nem lesz életképes, mert az anya kitépeti magàból..
2021. márc. 19. 19:41
 38/65 anonim ***** válasza:
5%
Nincs időm litàniàkat írni, de nézz meg egy abortusz videót.
2021. márc. 19. 19:42
 39/65 anonim ***** válasza:
68%

Ki nem fogadja el?? Itt csak neked lehet véleményed, másnak nem? Én leírtam a tényeket, sajnálom, hogy neked ez fáj, de tudod a tényeken a te privát véleményed nem fog változtatni. Tehát lehet nem kéne nagy mellénnyel olyan dolgokat állítani, amik nemes egyszerűséggel több szempontból sem állják meg a helyüket (mint pl, hogy az ab bűn/gyilkosság).

Nem, az az embrió azért nem marad életben, mert a nő nélkül erre képtelen! Ha annyira ember lenne, akkor nem kéne hozzá a nő teste, méhe, de ugyebár ez a feltétele, hogy egyáltalán létezhessen és megfoganhasson. Majd ha nem kell hozzá a nő, akkor lehet kapálózni, addig övé a döntő szó.

Amúgy minek néznék meg propaganda, erősen ferdített abortusz videókat? Ja, hogy azt gondolod egy felnőtt ember annyira képtelen önállóan dönteni és annyira befolyásolható, hogy egy videótól karikacsapásra mások lesznek a nézetei? Ne már.. Nézzed te, ha ennyire érdekel, hogyan abortálnak egy fejletlen, fájdalmat nem érző, tudat nélküli embriót, nekem bőven elég, hogy az orvos tudja mit kell csinálni, ha odakerülne a sor.

2021. márc. 19. 19:50
 40/65 anonim ***** válasza:
23%
Akkor a lélegeztetőgépen lévő ember se ember, mert a gép nélkül nem maradna életben, nyugodtan meg lehet ölni? Az utolsó mondatodra pedg, sok orvos nem csinàl abortuszt..
2021. márc. 19. 19:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!