Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz tényleg ennyire...

Az abortusz tényleg ennyire megvető?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

23 éves lány vagyok. 2 éve vagyok együtt a barátommal. Mindig óvszerrel védekeztünk, de sose ellenőriztük utána, hogy nem-e szakadt ki.

Csak azt vettem észre, hogy nem jött meg és napokig vártam is, hiszen elötte nem fordult elő ilyesmi. Aztán csináltam tesztet ami pozitív lett.

Voltam orvosnál aki azt mondta, terhességet lát, de menjek vissza 1-2 hét múlva, mert nagyon korai terhességről van szó.

A barátom azt mondta neki gyerek nem kell, kifizet mindent. Ezzel annyiból egyet értek, hogy én sem állok ra készen, anyagilag és lelkileg sem.

Azóta elhagyott, egyedül maradtam.

Mar a lelkiismeret, hogy felelőtlen vagyok, másrészt, hogy egy ilyen elött állok.

Itt a gyakorin sok kérdést elolvastam ezzel kapcsolatban és azóta mégjobban elvagyok keseredve.

Ennyire nagy bűnt tennék most?

Tudom, az abortusz a legjobb megoldás, de annyira egyedül érzem magam..

Van valakinek valami tanácsa?

2021. márc. 19. 16:39
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
10# Nem fogok magyarázkodni, azt hiszel úgyis amit szeretnél elhinni.
2021. márc. 19. 17:34
 12/65 anonim ***** válasza:
80%

Mit képzel itt némely ember magáról, hogy konkrétan utasítgatja itt a kérdezőt, hogy igen is szülje meg és adja örökbe?!?! Miért lenne olyan hülye, hogy kiteszi magát 9 hónap terhességnek, ami egyáltalán nem csupa öröm és móka, majd egy iszonyúan fájdalmas szülésnek, kockáztatja a testi és lelki épségét, csak hogy másnak jobb legyen?? Van épp elég örökbefogadásra váró gyerek, lehet közülük válogatni! Bsszus, egy terhesség-szülés még annak is rohadt megterhelő és nehéz tud lenni, aki önként vállalta és 110%-ig akarta, hát még annak aki nem tervezte és nem is akarja. Ezerszer inkább mennék abra, mint hogy kihordjam, megszüljem, vállalva minden testi és lelki változást, hogy aztán azzal a tudattal éljek, h van valahol a nagyvilágban egy gyerekem, akiről azt sem tudom él-e vagy hal.

Ha örökbe akarná adni, akkor nyilván megemlítette volna, de teljesen érhető módon ez az opció nem játszik nála, amit viszont illik tiszteletben tartani és nem utasítgatni a másikat!

Kérdező, nem leszel rossz ember, ne gyötörd magad! Az abortusz nem bűn, van amikor ez a jobb megoldás, fiatal vagy, bőven lesz még időd normális, stabil kapcsolatba, megfelelő körülmények közé szülni, nem kell szándékosan elcs*eszni most az életed egy nem kívánt gyerekkel.

2021. márc. 19. 18:01
 13/65 anonim ***** válasza:
15%
Mit képzel itt némely ember magàról, hogy kijelenti, hogy az abortusz nem bűn?
2021. márc. 19. 18:16
 14/65 anonim ***** válasza:
25%

Ha lelkis ember vagy akkor nagy valószínűséggel az abortusz is tönkretesz, hiszen mégis csak kiöleted magadból azt, ami a gyereked lenne.

Így lelkileg, amúgy mindenhogy máshogy kileszel

2021. márc. 19. 18:17
 15/65 anonim ***** válasza:
14%
Igen, nagyon súlyos bűn. Ne rám hallgass, hanem nézz utána neten, hogy pontosan mi történik egy abortusz során, nézz meg képeket, videókat a folyamatról, a maradványokról, és egyértelmű lesz neked is.
2021. márc. 19. 18:19
 16/65 anonim ***** válasza:
78%
Mi a jó franc párhuzam van aközött, hogy utasítod a kérdezőt, hogy akarata ellenére hordjon ki és szüljön meg egy gyereket és aközött, hogy az abortusz nem bűn? Mert hogy nem az, az abortusz egy LEGÁLIS műtét és egy lehetőség minden nő számára, aki úgy dönt nem tud/akar vállalni egy gyereket, senkinek köze nincsen hozzá.Az, hogy vallás szempontjából bűn meg kutyát sem érdekli, lévén hogy a vallás a privát magánügyed és koránt sem mindenki vallásos.
2021. márc. 19. 18:21
 17/65 anonim ***** válasza:
18%
Persze hogy bűn megölni a gyermekedet. 23 évesen már fiatal sem vagy, ez sem kifogás. A fickó hiába hagyott el, gyermektartásra kötelezhető.
2021. márc. 19. 18:31
 18/65 anonim ***** válasza:
57%
Nem tartanam meg. Mondom ezt ugy, h ket gyerekem van. Tul fiatal vagy. Elrontod az eleted. Raadasul ahhoz a szarhazi pasidhoz lancol orokre. Masreszt part se konnyen fogsz talalni. Ne hagyd, hogy itt rabeszeljenek. Nagyon nehez gyereket nevelni!
2021. márc. 19. 18:40
 19/65 anonim ***** válasza:
66%

Amugy a doki meg nem

Is latta. Lehet szivhang se lesz. Ilyenkot meg barmi lehet

2021. márc. 19. 18:41
 20/65 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, kár volt ezt a kérdést feltenned...

Készen állsz egy babára? Tudod vállalni? El tudod tartani? Ki tudod elégíteni a szükségleteit?

Szeretnél most anya lenni? Szamithatsz a paródia? Elég stabil a kapcsolatotok?

Nem más véleménye fogja ezt szerintem meghatározni, a Te életed, a Te döntésed, az utóhatásokkal is neked kell szembe nézned , de ha mások véleménye miatt megtartod, azzal is.

2021. márc. 19. 18:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!