Mit gondoltok az abortuszról?
Úgy gondolom, hogy nagyon helyes, hogy bizonyos korlátok között lehetőség van rá, amolyan szükséges rossz, ahogy többen említették. Nem gondolnám, hogy az a normális, ha megfosszuk a nőket az alapvető jogaiktól és rájuk kényszerítünk olyasvalamit, ami ellen minden porcikájuk tiltakozik. Az semmi jóhoz nem vezetne. Nem mellesleg ez abszolút magánügy, így nem különösebben foglalkoztat, ki mit kezd a méhe tartalmával, az ő élete, az ő döntése.
A nő szempontjából, már annak szempontjából, aki nem akarja megtartani az adott terhességet semmilyen körülmények között és biztosan abot akar, annak a legemberbarátibb "megoldás" az valóban maga abortusz és véletlen sem az, hogy 9 hónapon át kihordja és elképesztő fájdalmak között megszüli azt a gyereket! Plusz közben kiesik a munkából, ami miatt veszélybe kerülhet a megélhetése, na meg a környezete megvetését is el kell viselje, mert ez nehezen tartható titokban. Senkitől nem várható el egy ekkora áldozat, az hogy kockáztassa a testi és lelki épségét olyasvalamiért, amit nem is akar. Egy terhesség-szülés még azt is megviseli, aki tudatosan akarta és vállalta, hát még azt, akire csak úgy ráerőszakolják, mondván ez a "barátibb" megoldás. Hát a nőnek biztos, hogy nem és mivel az embrióval szemben ő már egy megszületett, kifejlett, érző emberi lény, így egyértelműen az ő akarata a fontosabb és előrébb való. És ez így van jól.
A magzatnak/embriónak jogai nincsenek, főleg nem megszületett emberek fölött álló. Az, hogy anno mi is "kaptunk" életet, az a szüleink döntése volt, senki másé. Az pedig, hogy személy szerint pl én mit kezdek egy embrióval, ami az ÉN méhemben van, azt pedig értelemszerűen az én jogom eldönteni. Hisz az én testemben fejlődik, ott tud létezni, tehát elég evidens, hogy én döntök. (már a nők)
Az USA-ban pl a New Yorki abortusz törvény sem pontosan úgy működik ám, hogy a 9. hónapig bármiféle okkal csak úgy el lehet vetetni a magzatot, erre kizárólag akkor van lehetőség, HA az anya élete veszélybe kerülne a terhesség kihordásával és/vagy a magzat élettel összeegyezhetetlen betegséggel születne. Ez idehaza is úgy van, hogyha az anya élete veszélybe kerül, akkor egyértelműen őt mentik. Még jó!
Aki meg teljesen biztosan abortuszt akar, annak vetítgethetnek bármit, nem fogja elrendíteni, azért döntésképes felnőtt ember nem annyira befolyásolható, hogy egy videóval el lehetne rettenteni a már meghozott és biztos döntésétől.
Ja és még valami: a gyerekvállalást is pontosan ugyanúgy meg lehet ám bánni, mint ahogyan sokan meg is bánják, épp csak ezt nem divat hangoztatni, mert kb élve elégetnék az ilyen nőket/férfiakat, mert hogy lehet ezt megbánni. Hát meglehet! És a gyerekvállalásnál értelemszerűen a gyerek is ott van 0-24-ben, hogy emlékeztessen az elcs.szett életedre, szemben egy abortusszal..
44# És a kifejlett csecsemőd az mennyire életképes? Semennyire. Szoptatod hogy életben maradjon.
Egy embrió mennyire életképes?
Semennyire. Megtartod, hogy esélyt adj neki az életben maradásra.
Ha nem szoptatsz, meghal, gyilkos vagy.
Ha abortáltatsz, meghal, gyilkos vagy.
Az emberi élet nem a te agyad szerint kezdődik, hanem a fogantatás pillanatában. Ennek semmi köze ahhoz hogy érez e valamit vagy sem.
Te sem érzel semmit ha elveszted az eszméletedet, mégsem hagynak ott a földön meghalni, mert attól hogy nem érzel abban a pillanatban semmit, még élsz. Mit szólnál hozzá ha így gondolkodnának rólad ha elájulnál az utcán, ahogy te gondolkodsz egy életről?
És még arról szót sem ejtettem hogy milyen lelkületre vall az, hogy visszaélsz egy embrió rád utaltságával, védtelenségével.
Végtelenül buta vagy és embertelen.
"És a kifejlett csecsemőd az mennyire életképes?"
Egy kifejlett!! csecsemő mindennel rendelkezik, ami emberré teszi az embert, minden szerve megvan, anyagcserét folytat, képes hasznosítani a levegő oxigénjét, egy szóval mindennel rendelkezik, ami az életben maradáshoz kell és nem utolsó sorban BÁRKI megetetheti, nincs egyetlen egy nő szervezetére és testére korlátozva, egy embrióval ellentétben!
"Megtartod, hogy esélyt adj neki az életben maradásra."
Nem, akkor tartom meg, ha ÉN úgy döntök, hogy joga van a méhemben, az én testemet használva fejlődni és én magam akarok gyereket. Ha nem akarok, akkor nem fog ottmaradni, mert egy embrió nem létező jogai soha nem fognak egy megszületett, érző ember fölé emelkedni. Minden nőnek joga van eldönteni, hogy minek van keresnivalója a méhében és minek nem. Neked ehhez aztán semmi közöd.
"Ha nem szoptatsz, meghal, gyilkos vagy."
Te amúgy normális vagy? És akkor te nevezel másokat butának, jesszus. Nálad butább embert keresve sem találni. Mióta kötelező a szoptatás?! Mióta csak a szoptatás az egyetlen módja egy csecsemő táplálásának? Sokan tudatosan nem szoptatnak, tudod létezik olyan, hogy tápszer, bizony és egy gyerek azzal is tökéletesen életben marad és felnő. Sőt még csak nem is kell, hogy az anyja legyen, aki megeteti, mivel hogy egy embrióval szemben egy csecsemőt még mindig akárki elláthat, nem korlátozódik egyetlen emberre. Hihetetlen, mi?
"Ha abortáltatsz, meghal, gyilkos vagy."
Óriási tévedés, ugyanis valamit, ami meg sem született, elég nehezen lehetne megölni. Főleg, hogy a halál feltétele az élve születés és főleg, hogy az abortusz egy legális műtét. Terhes nő megölése sem kétrendbeli gyilkosság, nem is tudom miért. De semmi baj, nem is kell tisztában lenni a tényekkel, minek az.
Alapvető biológiai tényekkel és ismeretekkel nem vagy tisztában és ez iszonyatosan gáz egy felnőtt embertől. Na meg így teljesen felesleges is "vitázni", aki ostoba és minimális ismerete sincs, az nagyjából a galambbal sakkozni kategória. Te élő példa vagy erre.
Azért az, hogy felnőtt ember ne legyen képes ép ésszel felfogni és belátni a legalapvetőbb különbségeket egy fejletlen sejthalmaz és egy kifejlett, megszületett, érző csecsemő között, az rémisztő. Egy embrió a nő méhéből kikerülve azonnal meghalna, ellenben egy megszületett gyereknek, ha valaki ad neki enni, vígan elél, mert minden szerve ki van fejlődve. E egy embrióról továbbra sem mondható el. Nyugodtan próbálj meg az anyja méhén kívül egy 8 hetes embriót táplálni, sok sikert. :) Azt nem tudod felfogni, hogy egy csecsemőnél EGYETLEN EGY feltétel kell teljesüljön az életben maradáshoz, az hogy valaki adjon neki enni/inni. Na és egy embriónál? Segítek, ott millió és egy feltétel kéne teljesüljön ahhoz, hogy egyáltalán a nő méhéből kikerülve ne haljon meg azonnal.
Mondok egy újdonságot: nem is a te tudatlan agyad szerint kezdődik az élet és rengeteg ember számára ez a pont messze nem a fogantatás pillanata. Egy embrió pusztán egy LEHETŐSÉG az életre, ha a nő úgy dönt megtartja, ha nem, akkor nincs semmiféle élet.
"Te sem érzel semmit ha elveszted az eszméletedet, mégsem hagynak ott a földön meghalni, mert attól hogy nem érzel abban a pillanatban semmit, még élsz"
Fuhh, sötétséged határtalan. Ne hasonlítgass már egy embriót megszületett emberekhez, mert köze nincs a kettőnek egymáshoz és ezt nem a te magánvéleményed határozza meg, hanem kőkemény biológia és orvostudomány. Biza, azok a fránya tények, amikkel te láthatóan nagyon rosszban vagy.
Attól, hogy bárki pillanatnyilag elájul az utcán, ugyanúgy vannak mérhető biológiai paraméterei (mint vérnyomás v pulzusszám), a sejtjei folyamatosan fejlődnek, folytat anyagcserét és lehetne a listát tovább sorolni. Az ájulástól még vannak kifejlett szerveim, egy embriónak is?? Ja, hogy nem? Képes a levegő oxigénjét hasznosítani, ami alap életfeltétel? Nem. Esetleg képes bármilyen formában is a Föld környezetében létezni? Nem. Egy embrió a gazdatest nélkül nem tud semmilyen körülmények között életben maradni, pont. Vergődni nyugodtan lehet rajta, attól ez még a világon semmin nem változtat, főleg nem a tényeken.
"visszaélsz egy embrió rád utaltságával, védtelenségével."
Na-na-na. Elvégre az én testemről, az én szervezetemről és az én életemről van szó, szóval SEMMIVEL nem élek vissza! Legalapvetőbb emberi jogom a testem felett rendelkezni, jó hogy már nem egy fejletlen, tudat nélküli embrió fog az én életem felett helyettem dönteni. Jó vicc volt. Inkább milyen lelki világa van annak, aki megállás nélkül összehasonlítgat két olyan dolgot, ami a büdös életben nem lesz összehasonlítható és nem is lesz egy szinten és aki megállás nélkül más méhében turkálna és elszámoltatná, hogy mit kezd a méhe tartalmával...
Sokkal inkább az az embertelen, aki egy fejletlen embriót akarna megszületett életek fölé helyezni, mit sem törődve hogy ez milyen hatással lenne arra a valóban érző emberre.
Végtelenül mulatságos, mikor olyasvalaki butázza le a másikat, aki a legalapvetőbb biológiai ismeretekkel sem rendelkezik és aki annyi ordas nagy vadbaromságot hordott össze, mint még senki. :D
Egy csecsemő életben maradásának mióta vannak pl szervi akadályai olyan viszonylatban, mint egy embriónak? Őszintén érdekel. Egy csecsemőnek kell valaki, akárki, aki ad neki enni meg inni. Nem, nem csak egyetlen egy nő etetheti és nem, nem csak szoptatni lehet.
Na már most egy embriónak mi is kell? Egy konkrét nő szervezete és teste jó néhány hónapon keresztül, hogy képes legyen kifejlődni egy olyan szintig, hogy például tudjon magától levegőt venni, ami életfeltétel. Ki az a nem normális, aki ezt bármilyen szinten is megpróbálja összehasonlítani?? Ha egy embrió és egy ember egy és ugyanaz lenne, akkor egy megszületett emberhez hasonlóan az embriónak lennének kifejlett szervei, tudna önállóan lélegezni, tudna anyagcserét folytatni, lenne személyisége (ami minden embernek van), lenne mérhető pulzusa, úgy ahogy azt nagyon helyesen a 47-es írta. Ez színtiszta biológia, pontosabban biológiai tények, amikre nincs befolyással a te tudatlanságod és hiányos ismereteid.
Aki agyilag addig sem képes eljutni, hogy lássa és értse mik is az alapvető és meglehetősen éles különbségek embrió és ember között, abba kár a szó, az az ember leragadt a sötétségben és onnan akar okosat mondani. Kár, hogy minden tény rácáfol és semmi sem igazolja/támasztja alá azokat, amiket kiböfögött magából. Márpedig ezek így csak idehányt szavak, értelem nélkül.
Tetszik, nem tetszik: minden nőnek joga van rendelkezni a teste felett, joga van eldönteni kíván-e 9 hónapig terhes lenni, majd szülni és gyereket nevelni avagy sem, ezt úgy hívják magánügy! Ehhez aztán senkinek semmi köze, főleg nem ostoba és tudatlan anonim megmondóembereknek a netről, akik folyamat próbálnak értelmetlenül párhuzamot vonni egy embrió és egy megszületett ember között. Te a saját méhed felett rendelkezel, más meg az övé felett, ez ilyen egyszerű. Nehogy már az legyen a normális, hogy egy embriónak több joga van a nő teste felett dönteni, mint az adott nőnek! Az, hogy én döntöm el fejlődhet-e egy embrió a méhemben minden csak nem visszaélés! Lehet nem ártana tisztában lenni a szó jelentésével, mielőtt helytelenül használod.
Már hogyne lenne köze? Ha téged elkapartak volna embrió korodban akkor most itt lennél???
Haa??
Na erre válaszolj kérlek, és akkor kiderül hogy honnan számít az élet.
"Minden nőnek joga van eldönteni, hogy minek van keresnivalója a méhében és minek nem. Neked ehhez aztán semmi közöd."
Egészen pontosan ahhoz lett volna joga, hogy eldöntse, minek van keresnivalója a hüvelyében...
Mi a búbánat párhuzam van az én anyám évtizedekkel ezelőtti döntése között (aki tudatosan és önszántából vállalt az apámmal) és aközött, hogy egy embrió nem egy és ugyanaz, mint egy megszületett ember?! Mondom, nyiss fel egy biológia könyvet ahelyett, hogy tudatlanul másokra akarnád erőltetni a saját igaznak vélt mesédet!
Bármennyire is fáj, nem te fogod eldönteni, hogy kinek honnan számítson az élet, lépj ezen túl és ne akard mások torkán letuszkolni azt, amit te jónak gondolsz.
Nem 50-es, egész pontosan még mindig a méhe tartalmához van joga, ugyanis az önrendelkezési jog nem szűnik meg a szexuális aktussal, főleg hogy megfelelő védekezés mellett is teherbe lehet esni, mivel 100%-os védelem nincs és főleg, hogy emberek vagyunk, akik hibázhatnak, ilyenkor pedig bármennyire is hihetetlen, de vannak nők, akik ahelyett hogy egy életre direktbe megszívatnák magukat egy nem kívánt gyerekkel, élnek a jogaikkal. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!