Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondoltok az abortuszról?

Mit gondoltok az abortuszról?

Figyelt kérdés
2021. márc. 4. 21:48
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
30%
Hogy egy életre meggyűlöltem volna magam, ha megteszem.
2021. márc. 5. 01:52
 12/53 anonim ***** válasza:
47%
Az esetek legnagyobb részében sajnos a védekezés alternatívájaként alkalmazzák. Én nem is ismerek olyat, aki erőszakból fogant vagy beteg magzatot nem kívánt megtartani. De azt nem is tudnám elítélni. Ellenben olyat igen, aki nem szeret védekezni, és fiatal korában több abortusza is volt, most meg már szeretne babát, de nem tud teherbe esni. Ennyi erővel jobb lett volna, ha egyből elkötteti magát, akkor legalább nem kell feleslegesen megölnie a babákat.
2021. márc. 5. 07:57
 13/53 anonim ***** válasza:
39%
Én is azt gondolom, hogy van, amikor ez a kisebbik rossz, de ettől még nem fogamzásgátlás.
2021. márc. 5. 08:22
 14/53 anonim ***** válasza:
64%

Azt gondolom, hogy senkinek semmi köze hozzá, ez magánügy és az adott nőn kívül senkinek nincs ebbe joga beleszólni! Van, amikor bizonyos helyzetekben ez a kisebbik rossz, ezt majd mindenki maga eldönti.

Az abortusz nem gyilkosság, ezt ugye már cáfolja az is, hogy többek között legális műtét, illetve pár "apró" biológiai tény, mint hogy elég nehéz megölni valamit, ami meg sem született, meg ugye a halál feltétele az élve születés, ha terhes nőt ölnek meg is egy rendbeli gyilkosság a vád és még lehetne sorolni.

Továbbá minden nőt megillet a saját testéhez való joga és ez amíg világ a világ milliószor erősebb jog lesz, mint egy fejletlen embrió nem létező "jogai". Az ő kezdetleges kis teste a NŐ, azaz egy megszületett, élő, érző ember testén belül van, csak ott tud fejlődni, növekedni és életben maradni, így teljesen egyértelműen a nő fog dönteni, hisz az ő életéről van szó, az ő testi és lelki épségéről. Jól írta az egyik hozzászóló, már megszületett, érző emberek megmentése érdekében sem lehet más emberek testét felhasználni, akkor nehogy már egy életképtelen embrió legyen a kivétel! A szervdonorság is sok életet menthetne meg, mégis ha az illető nem egyezett bele, hogy halála után a szerveit másba ültessék, akkor nem tehetik meg és pont. Az meg már önmagában abszurd, hogy valaki egy fejletlen, tudattalan, fájdalmat nem érző pár hetes embriót egy már megszületett, érző, vágyakkal rendelkező emberhez hasonlít..

2021. márc. 5. 10:31
 15/53 anonim ***** válasza:
26%
Az a baj, hogy az eletrol alapbol mas fogalmaink vannak. Gyakorlatilag a fogantatastol kezdve embernek minosul minden vallasban a magzat. Hiszen ha mar ilyen melysegekbe megyunk, akkor attol fugg e hogy valami letezo, hogy eppen milyen allapotaban van? Hiszen ha nem tortenik meg az abortusz megszuletne, de mivel megtortenik nem, es ezert nem tekinted embernek.Pedig ugyanarrol van szo, csak a fejlodese ket vegen. Nem tudom ertheto e amit irok. Valojaban ugyanarrol a minosegrol van szo. Tehat ugyanazt olod meg lenyegeben, vagyis q kis leny szubsztanciaja ugyanaz mint 80 eves koraban, tehat ez gyilkossag igyis ugyis. Most nem tudom erthetoen fogalmaztam e.
2021. márc. 5. 12:16
 16/53 anonim ***** válasza:
68%

Itt a gond, hogy a vallással jössz, pedig ennek ehhez semmi köze! Valaki vagy vallásos vagy nem, vagy hisz az egész isten teremtette a világot dologban és a biblia szépen megfogalmazott meséiben vagy nem! Teljesen értelmetlen idekeverni, a vallás abszolút nem egy egzakt, egyetemes tudomány, aminek minden részlete tényekkel és érvekkel van alátámasztva. Az, hogy te vallásos vagy, egy dolog, más még nem lesz az.

Ez az egyik. A másik: hogy lenne már egy embrió és egy megszületett ember tulajdonképpen egy és ugyanaz?! Egy embrió SEMMIVEL nem rendelkezik azokból, ami emberré teszi az embert. Gondolok itt kifejlett tüdőre, vagyis inkább úgy általában kifejlett szervekre, nem tud lélegezni, ami végülis “csak” életfeltétel, a nő méhén kívül nem tud egyetlen pillanatig sem életben maradni. Most aki tök komolyan nem érti és nem látja a legalapvetőbb különbségeket egy embrió és egy ember között, az elég elszomorító és ugyanakkor tudatlan.

Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a sperma és a petesejt is már tulajdonképpen egy ember, hisz az lehetne belőle és akkor nevezhetnénk a védekezési módszereket is kis túlzással gyilkosságnak. Azért ne vicceljünk már.

2021. márc. 5. 12:39
 17/53 anonim ***** válasza:
36%
16. Az ember mindig talál egy szép mesét arra is, ha másnak ártva maga felé hajlik a keze. Az abortusz a legtöbb nem vallásos ember szerint sem csak egy szemölcsműtét.
2021. márc. 5. 13:17
 18/53 anonim ***** válasza:
68%

17 Szép mese itt max a biblia, arról viszont nem én tehetek, hogy a tények, a törvények, az orvostudomány, a biológia és társai nem téged és az embrió=ember=gyilkosság elméletedet igazolják. A te kezed is saját magad és az igaznak vélt hited felé hajlik, úgyhogy bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. :)

Az meg a te beszűkült elmédet tükrözi, hogy aki nem gyilkosságnak és a világ majdhogy legnagyobb bűnének tartja az abortuszt, annak a szemében egyértelműen egy szemölcsműtét szintjén mozog a dolog.

Még mindig az a tényállás, hogy Európában az emberek döntő többsége támogatja az abortusz lehetőségét, ez van. Ez magánügy és az is lesz, független attól hogy neked mi róla a véleményed. Ha neked nem fér bele, nem csináltatsz, ennyi. Más meg majd eldönti egymaga, lévén hogy az ő életéről van szó.

2021. márc. 5. 13:26
 19/53 anonim ***** válasza:
70%

A jogszabályok, a törvények, a biológia, valamint az orvosilag igazolt tények mióta minősülnek “mesének”?? Ne haragudj, de ez a fajta tudatlanság és fogalmatlanság egyedül téged minősít. Itt is látszik, hogy az abortuszellenesek mennyire nincsenek jóban a tényekkel és észérvekkel. Meséről beszélsz, miközben te hivatkozol vallásra, a bibliánál pedig nagyobb mese nincs is.

Egyébként nem kell semmiféle “mese” meg indok meg érv az abortusz alátámasztására, legfőképpen mert totális magánügyről van szó és nem utolsósorban egy legális műtétről, amihez minden nőnek joga van. Ez ennyiről szól, nem többről, nem kevesebbről.

2021. márc. 5. 13:36
 20/53 anonim ***** válasza:
15%
Simán politikusok szavaztak róla, mit tartanak életnek és mit vesznek figyelembe és ahhoz milyen alátámasztást keresnek. Azért van országonként ennyire eltérő szabályozása. Egy általános véleményező kérdésnél nem egy képzelt nő rendelkezési jogát sértjük meg, akit meg kell védened. Nem vagyok abortuszellenes, a bibliára sem hivatkoztam, csak nem tartom fogamzásgátlásnak és megjegyeztem, hogy az ember mindig mentegeti magát. Lehet, ha ilyen helyzetbe kerülnék én is kitalálnék olyasmit, amitől kevésbé lenne bűntudatom, hogy nem akartam feláldozni az életem vagy a terveim. Ezért nem ítélkezem, de véleményem lehet és az az, hogy az abortusz alapvetően rossz dolog, akkor is, ha van rá indok. Mert az élet több tiszteletet érdemel - vagy az élet lehetősége, ahogy akarod. Egyébként meg sok hívő orvos van, ők is egyeztetik magukban valahogy. A hívő nem egyenlő a butával.
2021. márc. 5. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!