Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondoltok az abortuszról?

Mit gondoltok az abortuszról?

Figyelt kérdés
2021. márc. 4. 21:48
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
67%

Az orvosilag igazolt tényekről speciel nem politikusok szavaztak, továbbá még mindig az emberek többsége egyetért azzal, hogy legyen elérhető a nők számára az abortusz, tehát nem kell kizárólag a politikusokra szűkíteni a kört, ez ugyanis bőven túlmutat azon.

Én eleve a kérdésre válaszoltam és nem szólítottalak meg, te reagáltál az én kommentemre, így hát válaszoltam. Te emlegetted fel a vallást, aminek köze nincs a témához és nem én. Ha emlékeim nem csalnak én sem írtam sehol, hogy az abortusz fogamzásgátló eszköznek számítana és rendben van, ha valaki annak használja. Véleményt írtam, továbbá tényeket.

Az a fő gond, hogy te még mindig ott tartasz, hogy "kitalálnék olyasmit, amitől kevésbé lenne bűntudatom" és "az ember mindig mentegeti magát" meg "van rá indok". Úgy gondolod egy nőnek kötelező bűntudatot éreznie egy abortusz során és mentegetnie kell magát, pedig nem, nem kell! Bőven elég "indok", hogy nem akarja az adott terhességet és neki ez a jó lépés.

Egy nő, aki életében egyszer abortuszra kényszerül, nem kell mentegesse magát és elszámoljon bárkinek is bármivel. Meghozta a döntését, ami a számára a legjobb, innentől senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért úgy döntött ahogy, mi volt a "mentsége" és van-e bűntudata. Jó döntés során az embereknek általában nem szokott bűntudata lenni.

És így van, az emberi élet több tiszteletet érdemel, éppen ezért nem értem, hogy a már meglévő, megszületett és érző emberi életeket miért tojják le némelyek magas ívből és miért akarnak egy fejletlen embriót elé helyezni, na meg miért tesznek egyenlőségjelet a kettő között.

2021. márc. 5. 14:16
 22/53 anonim ***** válasza:
25%
Na szerintem meg ez nem vezetne egy szép új világhoz, ha nem éreznének bűntudatot.
2021. márc. 5. 14:21
 23/53 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a 15-ös hozzászóló nem én voltam.
2021. márc. 5. 14:25
 24/53 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem meg tovább kéne látni az orrodnál és elfogadni végre, hogy nem mindenki olyan, mint te, ennyi.

Megnyugtatlak, rengeteg abortuszon átesett nőt ismerek, egyet nem tudok neked mondani, akinek bűntudata lett volna vagy bánkódott volna. Fel kéne végre fogni, hogy nem tartja mindenki gyilkosságnak meg bűnnek az abortuszt és aki nem akarja megtartani az adott terhességet, az alig várja, hogy túl legyen a műtéten és megkönnyebbülést érez utána, nem pediglen bűntudatot. Nem látok ebben semmi kivetnivalót, van aki helyén kezeli az abortuszt és nem lát bele többet annál, mint ami!

2021. márc. 5. 14:31
 25/53 anonim ***** válasza:
23%
Én meg olyat ismerek, akinek van miatta bűntudata, pedig nem tehetett mást. Valószínűleg más körökben forgunk.
2021. márc. 5. 14:35
 26/53 anonim ***** válasza:
58%

Totál más téma, az hogy "nem tehetett mást", ugyanis ebből teljesen egyértelműen következik az, hogy akarta volna, de valószínűleg a háttér nem volt meg hozzá. Na már most annak nyilván lesz bűntudata, aki akarta azt a magzatot (mert ő első perctől babácskának meg gyerekének tartja azt az embriót), de anyagi/magánéleti és egyéb okokból kifolyólag nem tudta megtartani. De ezt ne mossuk már össze azzal, akinek minden porcikája tiltakozott egy gyerek ellen és emiatt 110%-ig abortuszt akar önszántából!!

Én mondjuk a munkámból kifolyólag vagyok kontaktban napi szinten abon átesett nőkkel, az évek alatt több ezerrel találkoztam és sokukkal beszélgettem el, úgyhogy szerintem kicsit nagyobb a rálátásom a témára, mint neked, de lényegtelen, akkor sem kéne a saját igazunkat tekinteni az etalonnak és kijelenteni, hogy a minimum hogy bűntudata kéne legyen annak a nőnek, akinek abortusza volt. Akinek a hátán áll a szőr egy gyerek hallatán, az meg fog könnyebbülni, ha már nem terhes és az esetek döntő többségében nem lesz semmiféle bűntudata.

2021. márc. 5. 14:45
 27/53 anonim ***** válasza:
0%
Hmm és ez csak most jut eszedbe. :) De ez az, a nem mese népnevelő szabályokat se véletlenül találták ki, hogy ezt ne tehesse meg annyira könnyen, hanem talán legközelebb több esze lesz.
2021. márc. 5. 14:58
 28/53 anonim ***** válasza:
74%

Mi jut eszembe most....? Tényleg ennyire feltétlen szükségét érzed annak, hogy beleköss a másik véleményébe indokolatlanul újra és újra? :)

Felőlem te azt csinálsz és érzel, amit akarsz, viszont ehhez másnak is joga van, méghozzá anélkül, hogy emiatt bárki elszámoltatná és megkérdőjelezné. Aki ezt nem érti, az magára vessen.

2021. márc. 5. 15:08
 29/53 anonim ***** válasza:
17%

Gyanús, amikor egy anonim oldalon valaki a vita végére szúrja be, hogy ja ő egyébként pont szakértő.

A kérdező azt kérdezte "Mit gondoltok az abortuszról?", nem számoltattam el senkit, te jöttél a kritikával arról, hogy más mit gondolhat.

2021. márc. 5. 15:59
 30/53 anonim ***** válasza:
66%

Értem, tehát ha valaki nem írja le kapásból egy olyan kérdés alá, ahol senki! nem kérdezte azt, hogy ő személy szerint hol dolgozik, akkor az gyanús. Irigylésre méltó logika. Minek kellett volna leírnom már a legelső kommentemben, mikor nem ez volt a kérdés? Leírtam a véleményem, ami neked valamiért annyira csípte a szemed, hogy azóta is ezen pörögsz.

Szerinted a tények, a biológia meg az orvostudomány mind-mind mese, mert nem téged igazol és szerinted azoknak a nőknek, akik a hátuk közepére nem kívánnak egy gyereket, kötelező jelleggel bűntudatot kellene érezniük az abortuszuk miatt.. Mikor közöltem, hogy szerintem meg nem neked kéne eldöntened, hogy mi a normális "érzés" egy abortusz után, akkor ismételten a saját kis véleményedet etalonnak tekintve próbáltad ezt cáfolni, mert milyen világ lenne már az, ahol nem érez egy nő bűntudatot az abortusz után. Ezután írtam le, hogy valamivel nagyobb rálátásom van a témára, mivel hogy érintett vagyok benne a munkámból kifolyólag és a tévhitekkel ellentétben, nem szokták megbánni eme döntésüket azok, akik 110%-ig ezt akarták.

De ha már az elején képes lettél volna tiszteletben tartani és elfogadni, hogy nem mindenki gondolkodik és érez úgy, mint te, akkor szóba sem jött volna, hogy én szakmabeli vagyok, ugyanis nem gondolnám, hogy ezt szükséges egy szimpla véleménynyilvánítás során egyből leírni.

2021. márc. 5. 16:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!