Mit gondoltok az abortuszról?
Hagyd valszeg laposfold hivo is egyben.
😂
En vagyok a 15os kommentelo, eddig nem is velem vitaztal, de valaki hasonlo velemenyen van mint en. Hat eleg szomoru, hogy nem ereznek buntudatot ezek a "nok", de aztan nem is biztos hogy az orrodra kotik, mivel nem hiszem hogy elbol kitarulkoznak neked.
Egyebkent elmondom, hogy nem vagyok hivo, de az eletet tisztelem. Vicces hogy pont engem vadolnak vallasossaggal. Csak azt irtam, hogy pl. A vallasok fogantatastol tekinti embernek az embert,ami teny...namindegy. Mindenesetre, ha masban nem is, abban hiszek, hogy nem kovethetunk el gonoszsagokat uton utfelen, majd eljuk vilagunkat boldogan, nem hiszem hogy ezek a nok utana leelnek egy szep eletet majd arrivederci...
Azt sem ertem, hogy miert gyozkodjuk egymast, nekem ez a velemenyem, neked az, vegulis kit erdekel?
Szerintem meg az a szomorú, hogy mai napig vannak olyanok, akik konkrétan emberszámba sem veszik azokat a nőket, akik nem az ő értékrendjüket tekintik a követendőnek és akik nem látnak többet bele egy abortuszba annál, mint ami valójában, így hát miután jó döntést hoztak, nem bánkódnak és főleg nincs bűntudatuk.
Hisz ugye a nőket idézőjelbe kellett tenni, mert hát az nem is igazából nő, aki nem depressziózik be egy jól meghozott döntés után.. És akkor az ilyenek tesznek másra megjegyzést. Hagyjuk már.
Semmivel nem leszel se több, se jobb egy abortuszon átesett nőnél pusztán attól, mert neked nem volt, bármennyire is szeretnéd ezt hinni, mert érezhetően süt a megvetés a szavaidból. Attól még ugyanúgy egy ítélkező és másokat ismeretlenül megvető ember maradsz és ez téged minősít, nem azt, akinek abortusza volt bármilyen okból és nem mardossa a bűntudat.
Te amúgy mit gondolsz, hogy onnantól hogy valaki átesett egy abortuszon örök kárhozatra van ítélve és nem élhet boldog és teljes életet, mert örökké az miatta fog szenvedni és bűnhődni? Akkor nagyot tévedsz. :)
És én a világon senkit nem győzködtem, leírtam a saját véleményem, mivel ez volt a kérdés. Te/ti szólítottatok meg és nem fordítva.
Én teljes mértékig támogatom. Magam is nyugodt szívvel igénybe venném a műtétet, ha becsúszna a védekezés ellenére, mivel a férjemmel nem akarunk gyereket egyáltalán. Számomra csak egy méhen kívül életképtelen sejthalmaz ami nem előbbre való az én életemnél és döntésemnél, miszerint akarom- e hogy bennem kifejlődhessen, majd megszülessen, és hatással legyen az egész életemre vagy sem. És mivel számomra ez egy határozottan negatív dolog lenne, ezért minden eszközt bevetek azért, hogy ne legyen gyerekem. Végső esetben az abortuszt is.
Szerintem egy fontos, utolsó lehetőség arra, hogy az embernek legyen lehetősége választani. Még ha a védekezés nem is volt sikeres, - vagy felelőtlen volt az illető. De pl aki az, az nem biztos, hogy alkalmas egy gyerekkel járó felelősség vállalására, hisz még a védekezéshez se volt benne elég felelősség.
Továbbá nincs sok rosszabb annál, mint nem kívánt gyerekként megszületni, és élni.
35. Én meg írtam, hogy nem ítélek el senkit és magam sem tudom, mit választanék bizonyos helyzetben. (Mondjuk az életemet veszélyezteti, de már van gyerekem, vagy öröklődő betegségem lenne, vagy a híd alá mehetnék egy bántalmazó kapcsolatból...) Lehet, nem lenne bátorságom megtartani, de hiába lenne ésszerű, én bánnám.
A kérdés az volt: "Mit gondolsz az abortuszról?" A cselekedetről, nem a nőkről.
És azt gondolom, hogy az abortusz rossz. Nagyon sok orvos sem vállalja az lelkiismereti okok miatt - akkor ők is mind vallássérült előítéletesek, aki nem ismerik a biológiai tényeket? Nem lehet, hogy csak azért mert ők éreznének miatta bűntudatot? Én lombikot sem vállalnék, mert kidobnak miatta egy csomó embriót, ettől még nem gondolom, hogy gyehennára kerül minden lombikbébi és szüleik, vagy csak alsóbbrendűek lennének nálam. De keresztényként úgy gondolom, hogy nem jó úton halad a világ, ha nincs már bánat sem ilyesmik miatt, hanem materialistaként bátran belenyúlunk majd bármibe, legyen majd az, hogy szétválogatjuk a nemeket, adjuk-vesszük az életet, ha béranyát fogadunk vagy csak valakinek fület kell klónozni, amihez igazán érthetőek a veszteségek, amíg odáig eljutunk. Szerintem ne legyen az abortusz sem egyre simább radír vagy undo gomb, mert az csak további felelőtlenséget generál, védekezés helyett. Bárcsak inkább a felvilágosítás lenne jobban megszervezve, meg a védekezés olcsóbb.
De nem az én feladatom bárki felett ítélkezni és senkinél nem hiszem jobbnak magam, viszont hiszem, hogy minden megbocsátható. Mindenkinek saját feladata rendezni magában vagy ha hisz, Istennel, hogy mit miért érez, csinál, gondol, vagy pont nem. Szóval szerintem is éljen az önrendelkezés, és nem akarom senkire kényszeríteni a világnézetem vagy pláne számonkérni, hanem a sajátomat magyaráztam neked, mert elbeszéltünk egymás mellett. Ennél érthetőbben nem tudom leírni, úgyhogy becsszó, nem offolok tovább. (13, 16, 20, 22, 25, 27, 29)
Ha a műtét előtt levetítenék az illetőnek, hogy hogyan fog történni az a műtét, valszeg radikálisan csökkenne az abortuszok száma...
Egyébként Új-Zélandon és az USA egyes államaiban a 9.hónap végéig törvényes az abortusz.
Van amikor véletlenül mégis élveszületnek - ilyenkor egyszerűen megvonják tőlük az ellátást, amíg meghalnak-ez egy pár hetes magzatnál talán egyeseknek elfogadható, de később hogyan tudják megmagyarázni?
Egyébként valaki itt írta, hogy a magzatnak miért nem lehetnek jogai? Mindannyian voltunk magzatok egykor, mi is kaptunk életet, milyen alapon ölnénk meg más magzatokat? Ez egy visszafordíthatatlan dolog, aki emellett dönt és esetleg később megbánja, igen nehéz lelkiállapotnak néz elébe, depresszió, annak akár súlyosabb fokozatai - senki nem tudhatja, hogyan fog 5-10-20 év múlva gondolkodni az abortuszáról...
Van emberbarátabb megoldás is, pl. a kórházban hagyhatja, örökbe adhatja, stb. Persze felelősséget vállalni nehéz és kényelmetlen a mai világban.
A világon ez a vezető halálok: naponta több, mint 200 ezer abortuszt hajtanak végre.
Egy kis adalék: Németországban idén hozott állatvédelmi törvény - a 7 naposnál idősebb kiskakasembriót már nem semmisíthetik meg, utána lehet nézni, hogy miért. Érdekes...
És most lehet rám kígyót békát kiabálni.
38. rákerestem kíváncsiságból: [link]
Egyébként itthon valami ilyesmi miatt tiltott elvileg a magzat nemének elárulása a genetikai célú vérvizsgálatból a 12. hétig, mert sokan csak fiút vagy csak lányt akarnak. (Gyakorlatilag nem tudom, mennyire ellenőrzik, mert a 9. héttől lehet végeztetni.)
Rákerestem neten, nagyon sokféle tanulmány van, hogy az emberi magzat mikortól érezhet fájdalmat és hozzáteszik "mert akkor az lenne etikus, hogy gondoljunk az abortusznál a magzati fájdalomcsillapításra is". Tehát ezek szerint ehhez van joga, ez is elég fura logika.
Ennek ellenére nem hiszem, hogy nagyobb depressziót vagy pláne eü. kockázatot okozna egy abortusz, mint 8-9 hónapig kihordani, megszülni és örökbe adni, aztán mindenkinek magyarázkodni a rokonságtól a munkahelyig. Akkor se, ha ez az erkölcsösebb. Szóval sajnos inkább ez, mint a kötőtű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!