Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy viszonyulnál egy olyan...

Hogy viszonyulnál egy olyan rokonodhoz, aki majdnem 18 hetesen ment abortuszra?

Figyelt kérdés
És ezt önként tette, mikor Svédországban dolgozott. Ott egészségügyi tényező nélkül is megcsinálják az abortuszt egészen a 18.hétig. Neki pedig egészséges is volt a magzata. Azért vetette el a 17 hetesen mert időközben szakított a pasijával...

2020. szept. 13. 15:23
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
63%
#18 "En azt nem ertem, hol lehet ez bárhol legális" - Magyarországon is legális, ha a terhes nő 18 év alatti...
2020. szept. 13. 19:51
 22/67 anonim ***** válasza:
67%

Pont azt akartam írni, mint a 21-es.

Magyarországon is LEGÁLIS, ha még fiatalkorú/kiskorú az anya.

2020. szept. 13. 20:08
 23/67 anonim ***** válasza:
6%

Itt egy ős régi kérdés, ahol agyon oltogatták a kérdezőt a 12+ hetes AB miatt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

2020. szept. 13. 20:13
 24/67 anonim ***** válasza:
24%
Oké, 21-22 tehát legális, ha arról van szó, hogy hülyegyerek (vagy rosszabb esetben megerőszakolt) ne szüljön gyereket. A kérdés nem erről szólt. Hanem, hogy elvileg felelős felnott no megoleti a magzatát, akinek már minden Szerve és testresze szinte teljesen kifejlett. És ez egyes országokban korlátozások nélkül legális. Ha ez szerintetek rendben és ugyanaz, mint kiskorú esetében, akkor igazából nincs kérdésem.
2020. szept. 13. 21:03
 25/67 anonim ***** válasza:
75%

Megkérdezném, hogy szüksége van-e rám lelki támaszként, mert a családunk tele van alacsony IQ-val rendelkező ostoba semmirekellőkkel, márpedig ilyenkor legjobb összetartani.

Egy nő teste mindig a sajátja marad, akkor is, ha a benne lévő kis parazita (mert az embrió nem más, akkor is, ha tervezve van, akkor is, ha nincs) egyre nagyobb lesz.

Sosem jön el az a pont, ahol egy másik élőlény életét a sajátod elé kéne helyezned. Egyszer majd talán feltalálnak valami módszert arra, hogy női gazdatest nélkül is életben tudják tartani a magzatot, de addig is, kuss mindenkinek abortusz ügyben - kivéve a nőket.

2020. szept. 13. 22:03
 26/67 anonim ***** válasza:
56%

"Szerve és testresze szinte teljesen kifejlett. És ez egyes országokban korlátozások nélkül legális. Ha ez szerintetek rendben és ugyanaz, mint kiskorú esetében, akkor igazából nincs kérdésem." - miért, a magzat mennyiben különbözik attól, hogy egy 16 vagy egy 26 éves méhében van jelen? Mert szerintem semmiben. Innentől a magzat fejlettségével való érvelés hiteltelnné válik.

Egyébként én a 24. hétig tartom elfogadhatónak, ugyanis onnantól éri el a magzat azt a fejlettséget, amikor már egy adott gazdatest nélkül is képes létezni. Szóval az egy valódi biológiai határ a fejlettségben.

2020. szept. 13. 23:54
 27/67 anonim ***** válasza:
68%
Nem a te tested, nem a te életed. Semmi közöd hozzá. Ha ez alapján elítéled, neki is jobb hogy kerülöd, veled én sem akarnék szóba állni.
2020. szept. 14. 10:41
 28/67 anonim ***** válasza:
14%
26 nincs különbség. Csak egy kiskorú lehet hogy meg kis ostoba és fél bevallani stb ezért kicsúszik az időből. Nem véletlen van nagykorúsági korhatár amikor már felelősségre lehet vonni az embereket a tetteikért. 24 hetes persze. Ki is pakolnám azt a not aki /4 hetes egészséges magzatot elvetet. Annak ne is legyen gyereke soha.
2020. szept. 14. 11:01
 29/67 anonim ***** válasza:
66%

"Csak egy kiskorú lehet hogy meg kis ostoba és fél bevallani stb ezért kicsúszik az időből. " - ez zerintem 100%-ban a törvényhozók felelőssége, a szülő bevonását 14 éves korig szabadna előírni, ahogy Ausztriában is van.

" amikor már felelősségre lehet vonni az embereket a tetteikért" - az valójában 14 éves kortól van, az a büntethetőségi korhatár általában.

" Ki is pakolnám azt a not aki /4 hetes egészséges magzatot elvetet." - én meg az ílyen gondolkodású embereket, hogy ne szaporodjanak.

2020. szept. 14. 11:07
 30/67 anonim ***** válasza:
22%

29 ertem. Tehát az a normális, ha 24 hetes azaz 6 hónapos!!! Fel éves!!! Magzatot elhajthat valaki következmények nélkül? Hangsúlyozom. Egészséges. Hat nem. Mi a jó büdös fittyfenet csinált 6 hónapon keresztül az a szerencsétlen genetikai hulladék?! Az ilyennek igenis ne legyen gyereke. Vezesse el a meglévőt, mert aki ekkora magzatot képes elvetetni, az ne tartsa meg, de ez már bőven nem “az en testem en döntésem” baromság.

És en nem vagyok abortusz ellenes az a 12 hét bőven pont jó.

2020. szept. 14. 11:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!