Hogy viszonyulnál egy olyan rokonodhoz, aki majdnem 18 hetesen ment abortuszra?
Pont azt akartam írni, mint a 21-es.
Magyarországon is LEGÁLIS, ha még fiatalkorú/kiskorú az anya.
Itt egy ős régi kérdés, ahol agyon oltogatták a kérdezőt a 12+ hetes AB miatt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Megkérdezném, hogy szüksége van-e rám lelki támaszként, mert a családunk tele van alacsony IQ-val rendelkező ostoba semmirekellőkkel, márpedig ilyenkor legjobb összetartani.
Egy nő teste mindig a sajátja marad, akkor is, ha a benne lévő kis parazita (mert az embrió nem más, akkor is, ha tervezve van, akkor is, ha nincs) egyre nagyobb lesz.
Sosem jön el az a pont, ahol egy másik élőlény életét a sajátod elé kéne helyezned. Egyszer majd talán feltalálnak valami módszert arra, hogy női gazdatest nélkül is életben tudják tartani a magzatot, de addig is, kuss mindenkinek abortusz ügyben - kivéve a nőket.
"Szerve és testresze szinte teljesen kifejlett. És ez egyes országokban korlátozások nélkül legális. Ha ez szerintetek rendben és ugyanaz, mint kiskorú esetében, akkor igazából nincs kérdésem." - miért, a magzat mennyiben különbözik attól, hogy egy 16 vagy egy 26 éves méhében van jelen? Mert szerintem semmiben. Innentől a magzat fejlettségével való érvelés hiteltelnné válik.
Egyébként én a 24. hétig tartom elfogadhatónak, ugyanis onnantól éri el a magzat azt a fejlettséget, amikor már egy adott gazdatest nélkül is képes létezni. Szóval az egy valódi biológiai határ a fejlettségben.
"Csak egy kiskorú lehet hogy meg kis ostoba és fél bevallani stb ezért kicsúszik az időből. " - ez zerintem 100%-ban a törvényhozók felelőssége, a szülő bevonását 14 éves korig szabadna előírni, ahogy Ausztriában is van.
" amikor már felelősségre lehet vonni az embereket a tetteikért" - az valójában 14 éves kortól van, az a büntethetőségi korhatár általában.
" Ki is pakolnám azt a not aki /4 hetes egészséges magzatot elvetet." - én meg az ílyen gondolkodású embereket, hogy ne szaporodjanak.
29 ertem. Tehát az a normális, ha 24 hetes azaz 6 hónapos!!! Fel éves!!! Magzatot elhajthat valaki következmények nélkül? Hangsúlyozom. Egészséges. Hat nem. Mi a jó büdös fittyfenet csinált 6 hónapon keresztül az a szerencsétlen genetikai hulladék?! Az ilyennek igenis ne legyen gyereke. Vezesse el a meglévőt, mert aki ekkora magzatot képes elvetetni, az ne tartsa meg, de ez már bőven nem “az en testem en döntésem” baromság.
És en nem vagyok abortusz ellenes az a 12 hét bőven pont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!