Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan viszonyulnál a gyerekhez?

Hogyan viszonyulnál a gyerekhez?

Figyelt kérdés
Mit tennél ha 5 éves kapcsolatba (2 éve házasság, 1 gyerek+1 úton) egyszer csak kiderülne, hogy a párodnak van egy 6 éves kislánya akiről ő sem tudott. Azt sem tudom mi van ilyenkor, gondolom gyerektartást kell fizetnie, olyat csinálhat az anya, hogy 6 évre visszamenőleg kove
2019. dec. 2. 09:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Fél évre visszamenőleg kérheti a gyerektartást.

Nekem kéne pár nap, míg megemésztem, de a párodnak biztos nehezebb.

2019. dec. 2. 09:40
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Meglepodnek, de ha o se tudott rola, akkor nincs szo hazugsagrol, szoval nem razna meg kulonosebben. A gyereket szivesen latnam, ha ugy dontenek, hogy ezutan tartani akarjak a kapcsolatot.

Egyebkent az en ferjem is elvalt volt, mikor megismerkedtunk. Az elozo hazassagabol - elvileg - nincs gyereke, es igy a volt feleseget nem is lattam soha.

Ugyhogy akar velem/velunk is megtortenhetne ez.

2019. dec. 2. 10:11
 3/18 anonim ***** válasza:
70%

Hát nem tudom, hogy egyáltalán kellene e viszonyulnom. Egy soha nem látott, eltitkolt 6 évessel nem biztos hogy akarna az apa bármiféle kapcsolatot.

Gyermektartas 6 hónapra visszamenőleg követelhető, de csak akkor, ha nem róható az igénylőnek fel, hogy korábban nem kérte. Esetetekben max a per kezdetéig visszamenőleg lehet igényelni.

Amúgy hogy derült ki? Biztos a párod az apa?

2019. dec. 2. 10:23
 4/18 A kérdező kommentje:

Az anyuka kereste meg a páromat. Igen, mostmar biztos megvolt a DNS teszt.

A nő szeretné ha a gyerek találkozhatna az apjával, ha apa-lánya kapcsolat lenne. A kislány is nagyon akarja. Csak tartok tőle, hogy az anyuka inkább a pénzt látja, megtudhatta valakitől, hogy jól megy a cége és "jó bevételi forrást" lát benne..

2019. dec. 2. 10:39
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nos, visszamenőleg nem követelhet pénzt, az egészen biztos. Anyagilag se lesz akkora uzlet, hiszen osszesen 3 gyereke van apukának, így a jövedelmének 50%a oszlik 3 fele, abból egy hármad lesz a tartásdíj.
2019. dec. 2. 10:44
 6/18 anonim ***** válasza:
21%

Nekem pont majdnem 6 éves a lányom, akit nem látogat az apja egyáltalán.

Kb egy éve kezdte az apa dolgot, kezdetben meséket talált ki, hogy az apja biztos meghalt miközben sárkánnyal harcolt vagy ilyesmi. Tudja hogy a mi családunkban nincs apuka, mert anya nem volt szerelmes senkibe, de ettől igényelné, ahogy tesót/kutyát is kitalál magának, apára is nyitott lenne.

Nekem ez az első motiváció, hogy látom, lenne igénye rá.

Mivel az apja 6-7 éve lecsúszott suttyó volt, partidrogos, megbízhatatlan, nem is ragaszkodtam nagyon a jelenlétéhez, most kezd bennem komolyabban felmerülni, hogy esetleg lehetne valami normálisabb kapcsolata vele a gyereknek, de sajnos nem javult meg, egyik napról a másikra él, se rendes munka, alkalmi drog továbbra is, se kapcsolata, így ezt hanyagolom még, amíg rendbe nem jön az élete, ezért nem is kellett pénz, mert sajnáltam szerencsétlent.

Ha most stabil lenne érzelmileg, tiszta, lenne fix munkahelye, valaki, aki el tudja viselni(ebből is látszik, hogy megbízható, elviselhető), akkor én is kezdeményezném a gyerektartást, de első körben a lányom apa igényét látnám benne.

Örülj neki, hogy anyuka 6 évnyi gyerektartást spórolt meg a saját gyerekén, hogy segítse vele a párod életét! Visszamenőleg nem lehet kérni, csak fél évre.

Ha az apa nem tudta eddig, hogy van gyereke, az lenne a normális, ha most megkérdezné mire van a kicsinek szüksége(nálunk semmire).

Viszont dns tesztet mindenképp csináltassatok!

2019. dec. 2. 11:48
 7/18 anonim ***** válasza:
74%

6!

Nem, ebben az esetben nem kérhető visszamenőleg egy napra se. Ha pert indít, akkor a beadvány beérkezésének napjáig visszamenőleg fogják megítélni, egy nappal se tovább.

2019. dec. 2. 11:51
 8/18 anonim ***** válasza:
74%
Amúgy meg nem megy nagyon az olvasás, oda írta a koommentbe, hogy volt már dns teszt.
2019. dec. 2. 11:52
 9/18 anonim ***** válasza:
73%
6 évig mégis merre volt? Addig nem ment a párod vállalkozása?
2019. dec. 2. 12:10
 10/18 A kérdező kommentje:

"Anyagilag se lesz akkora uzlet, hiszen osszesen 3 gyereke van apukának, így a jövedelmének 50%a oszlik 3 fele, abból egy hármad lesz a tartásdíj."

Tehát a jövedelme 16%-át kapná meg?

Akkor is ha ez az összeg irreálisan magas egy 6 éves gyereknek?

2019. dec. 2. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!