Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Jogom van elítélni és nem...

Jogom van elítélni és nem támogatni igaz?

Figyelt kérdés
Gyereket terveztünk az exemmel, teherbe is esett, majd meggondolta magát hogy neki mégse kell a gyerek, és közölte hogy elveteti(7 hetes volt mikor elkezdte intézni, 10 hetes mikor megtörtént). Én mondtam neki hogy ha megteszi akkor csomagolhat is, többé nem akarom látni. Megtette, mire hazaért én összepakoltam a cuccát és kint várta az ajtó előtt, zár természetesen lecserélve, hiába verte az ajtót nem engedtem be. Most el vagyok hordva minden szívtelen és gonosz embernek mert neki nincs hova mennie és enni se tud, mivel eddig mindent én fizettem, ő nem dolgozott, az abortuszra is úgy tarhálta össze a pénzt gondolom.
2020. aug. 5. 12:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
93%

69 óriási különbség van a között, hogy valakinek nem lehet gyereke, vagy elveteti direkt azt, amelyik megfogant és amelyiket akartak (!). És sajnos nincs igazad. A legtöbb férfi elhagyja a hormon zavaros feleségét is, ha sehogy se jön össze a gyerek. Az a ritka kivétel, aki nem. Sajnos.

70 jó hat te ilyen szempontból nagyvonalú voltál, ámbár a saját gyereked akar akartad, akar nem, kötelező eltartanod. Igaz nem feltétlen a saját hazadban.

A magzatvedos ervedre: együtt voltak már pár éve, 8 hónap alatt hoztak össze a gyereket. Nem hiszem, hogy a not meg kellene lepnie a párja vélekedése bármivel kapcsolatban is.

A kisherceges idézet meg szép és jó, de szerinted egy felnott nőre passzol? Haaaat. Az régen baj.

2020. aug. 6. 12:28
 72/84 anonim ***** válasza:
21%

"A kisherceges idézet meg szép és jó, de szerinted egy felnott nőre passzol? Haaaat. Az régen baj." - szerintem MInden párkapcsolat MINDKÉT tagjára passzol. Egyszerűen nem tudok olyan helyzetet elképzelni se, amikor a jelen párommal a sorsára hagynánk a másikat. A páromért felelős vagyok, mert őt önként, szabad akaratomból választottam, a nyakamra szült gyerekért viszont NEM. (max annyira, amit az idióta jogrendszer rám tud kényszeríteni...)

"A legtöbb férfi elhagyja a hormon zavaros feleségét is, ha sehogy se jön össze a gyerek. Az a ritka kivétel, aki nem. Sajnos." - ez szerencsére kapásból nem igaz. Készült erről statisztika, valójában a NŐK 90%-a hagyná ott a párját, ha tőle/mellette nem lehet gyereke, a férfiaknak meg mindössze (az előzőhöz képest) 50%-nál jelentene ez szakító okot.

2020. aug. 6. 12:37
 73/84 anonim ***** válasza:
75%

En hiszek a statisztikában de ezek szerint a másik 50% van az ismertségi körömben.

Persze nem muszaj törődnöd a saját gyerekeddel, max anyagilag kötelező, ennél többre nem vagy kenyszeritheto. De azért remelem, megszereted.

2020. aug. 6. 12:41
 74/84 anonim ***** válasza:
22%
"De azért remelem, megszereted." - kb úgy, és akkor, amikor a Kérdező az exét... lévén pont ugyanazt az ellentmondást hordozza... (nem ismerettségi kör kérdése, valami közvéleménykutató cég csinálta...)
2020. aug. 6. 12:44
 75/84 anonim ***** válasza:
33%
A férfiak többsége csak a párja kedvéért vállal gyereket...
2020. aug. 6. 12:46
 76/84 anonim ***** válasza:
40%
74 persze állati rá nem korrekt gyereket szülni valakinek, aki nem akarja. Ezt nőként is aláírom. De azért még idővel megszeretheted. Végül is nem ő kérte, hogy hozzatok össze, és tartsa meg az anyukája. Épp olyan elszenvedője a sztorinak, mint te. És attól hogy nem akartad, attól meg aranyos és törődést e szorul. Lehet, hogy meglagyulsz idővel. Vagy nem.
2020. aug. 6. 13:05
 77/84 anonim ***** válasza:
84%
De ha egy pasi nem akarja a gyereket akkor lehordják mindenféle szemét gerinctelen állatnak, mert hogy szegény magzat, meg miért nem védekezik!! Most itt van egy ember aki tervezte a párjával a babát de a nő elveteti most meg ez a szerencsétlen a hibás!! Ez így nagyon nem oké, az apának is van beleszólása hogy az a magzat éljen vagy haljon.
2020. aug. 6. 13:05
 78/84 anonim ***** válasza:
8%

#77, azért pár alapigazságot tudomásul kell venni:

1, a terhesség kihordása + szülés kb 6x veszélyesebb az anya életére mint az első 12 hetes AB.

2, Az AB nem ró kötelezettségeket az apára, a gyerek születése meg igen.

Ezek a tények, innen lehet kiindulni.

2020. aug. 6. 15:19
 79/84 anonim ***** válasza:
0%
Na, kinek mi nem tetszik két szimpla tényen?
2020. aug. 6. 16:13
 80/84 anonim ***** válasza:
10%

Természetesen a minusz-nyomkodó zombik nem tudnak válaszolni, miért haragszanak a tényekre ennyire... addig térjünk vissza az alapkérdésre:

"Jogom van elítélni és nem támogatni igaz?"

Kérdező, természetesen jogod az van, pont annyi ahogy nekem is jogom volt elítélni és nem támogatni az egyeztetés nélkül a nyakamra szülő exemet. De a jog az csak egy dolog, mellette létezik (jó eseetben) emberség is. Én sem szakítottam addig, amíg nem lett újra munkája. Pedig nekem még a megaláztatásom eleven bizonyítékát is kerülgetnem kellett közben...

2020. aug. 6. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!