Tb nélküli abortusz??

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nogyogyaszati uh vizsgalaton kiderult hogy a tb-m rendezetlen a jogviszon,termeszetesen intezkedtem is ahogy tudtam. Kerdesem az lenne hogy igy is elvegzik a muvi terhessegmegszakitast hogyha lehet addig nem lesz ujra ervenyes a tb-m?! Gondolom van egy atfutasi ideje a dolgonak...

Illetve ha megsem,akkor mennyi lenne ah ara taj kartya nelkul? Koszi a segitseget!!

2020. jún. 11. 23:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
69%
Milyen alap ellátó orvos vagy te, ha még azt se tudod hogy csak Július 1 után lesz érvényes?! Hagyjuk már, én meg agysebész vagyok.
2020. jún. 12. 09:08
 22/28 anonim ***** válasza:
85%
Bemész a navhoz elmondod mi van, adnak részletet is ha kell és ha aláírod onnantól él a tb-d.Tudom, nekem is ez volt, kérdeztem, hogy mikortól nem jelez majd a dokiknak, azt mondta mostantól, hogy bevitte gépbe.És így is volt mert utána mentem dokihoz megnézettem azt is.
2020. jún. 12. 11:47
 23/28 anonim ***** válasza:
19%

Kedves Kérdező, 4-5. válaszoló és minden lepontozó!

"teljesen felesleges a gyozkodes meg kerdezgetes. A kerdezo eldontotte, nyilvan oka volt ra, hogy mi, az nem tartozik masra. A kerdes egyebkent sem ez volt."

Nem győzködtem, hanem szerettem volna felhívni rá a figyelmet, hogy az abortusz igenis mély nyomot hagy az anya lelkében, ha jelenleg ezt még nem is realizálja. Úgy gondolom, nagyon sokat számít, hogy valaki tisztában van-e az abortusz procedúrájával, és lehetséges testi-lelki következményeivel. A magzat nem egy kis bőrdarab, amit levakarhatsz magadról, ezt igenis tudomásul kell venni egy ilyen döntés meghozatala előtt. Nem kell vallási kontextusba helyezni a kérdést ahhoz, hogy erre a következtetésre jussunk. Neves genetikusunk, Czeizel Endre véleményét érdemes fontolóra venni a kérdésben:

"Fiatal orvosként, a János Kórházban még magam is csináltam terhességmegszakítást, de az ember érettebb fejjel rájön, hogy az élet a fogamzással kezdődik, és az egészséges magzatok megölése élet elleni bűn. Az abortusz társadalmi kérdés; mindent meg kellene tennünk, hogy a lehető legalacsonyabbra szorítsuk."

[link]

És ne haragudj 4-es, de nem értek egyet. Szerintem onnantól igenis tartozik másra, hogy a Kérdező publikusan kitette ezt a kérdést. Nyilván, sok olyan élethelyzet adódhat, amiben akár anyagilag, akár lelkileg ebbe a súlyos döntésbe belekényszerül valaki, én efelől érdeklődtem a kérdezőtől. Nem pálcát törni szándékoztam a Kérdező felett, hanem próbáltam egy másik szemszögből segíteni neki.

2020. jún. 12. 11:51
 24/28 anonim ***** válasza:
66%
"februar ota nem dolgozom," - Előtte mennyit dolgoztál? A biztosítási jogviszony megszűnése után 45 napig még él a biztosításod. Ha ennél kevesebb jogviszonyod volt előtte, akkor annyi napig, amennyit dolgoztál. Ha a 45 nap vonatkozik rád, akkor nincs olyan sok elmaradásod, mert március közepéig-végéig még érvényes volt. Az eü. szolgáltatási járulékot utólag kell fizetni, tehát a márciusit áprilisban, az áprilit májusban stb. Szóval gyorsan intézd a NAV-nál a dolgot, kb. 2-2,5 hónapot kellene most egyszerre befizetened, az talán nem annyira vészes (7710 Ft/hó). Illetve egy lehetőséged még van, önkormányzatnál lehet kérni támogatást, ennek a feltételeit a lakóhelyed szerinti hivatalban nézheted meg. Ez akár 1 évig is fedezheti az eü. ellátásodat. Viszont kicsit hosszabb az ügymenet.
2020. jún. 12. 12:08
 25/28 anonim ***** válasza:
56%

"Nem győzködtem, hanem szerettem volna felhívni rá a figyelmet, hogy az abortusz igenis mély nyomot hagy az anya lelkében"

Ja persze, végül is úgy indítottál, hogy egyből belinkeltél egy ilyen baromi "szívszorongató" mesét ezekről az embrió mindenekfelett típusú érzelmi zsarolós oldalakról. Azokat miért nem linkelgeted, ahol épp arról van szó, hogy hányan bánták meg, hogy szültek?? Mert, hogy jó pár olyan is van, tessék 1-2:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

És mondom, ez csak pár a sok közül.

Felnőtt ember szerintem idegenek segítsége nélkül is el tudja dönteni, hogy mi a számára jó és aki biztos a döntésében, az egyáltalán nem bánja sem akkor, sem évekkel később és a világon semmilyen mély nyomot nem hagy maga után, úgyhogy legközelebb fogalmaz pontosabban! Vannak olyanok, akiket megvisel igen, viszont az abortuszon átesett nők nagy többsége egyáltalán nem bánja meg e döntését!

Van, akinek igen is csak egy sejtcsomó az a néhány hetes embrió, aminek se tudata, se fájdalomérzete, se sok minden mása nincs és nem kezeli úgy, mint egy már megszületett embert (mivel hogy össze sem hasonlítható), ezt is igen is tudomásul kell venni és nem magunkból kiindulni.

"Szerintem onnantól igenis tartozik másra, hogy a Kérdező publikusan kitette ezt a kérdést"

Ne haragudj, de tudsz amúgy olvasni?! A kérdés véletlen sem az volt, hogy megtartsa-e vagy hogy kinek mi a véleménye és még csak tanácsot sem kért a megtartás vagy nem megtartással kapcsolatban, úgy hogy egyáltalán nem tartozik sem rád, sem senki másra, hogy miért döntött így!! Ennek a neve: MAGÁNÜGY. Annyira bírom az ilyen okoskodó embereket, akik ha találnak egy kérdést egy adott témáról, egyből felhatalmazva érzik magukat, hogy vájkáljanak a másik méhében, észre sem veszik, hogy a kérdező nem erről tette fel a kérdését.

Illene végre TISZTELETBEN tartani a másik döntését! Vagy talán a terhesség topikba is odahányod, hogy hát gondolja át, biztos meg akarja-e tartani, mert amúgy van más megoldás is...?? Gondolom nem, akkor fordítva se tedd!

2020. jún. 12. 13:28
 26/28 anonim ***** válasza:
41%

Tök vicces, hogy az is le van pontozva, aki kb. az egyetlen releváns választ adta, mindenki más csak veszekszik, hogy milyen orvos a másik, a harmadik meg téríteni akar.

Tekintve, hogy én magam is abban a cipőben járok, hogy magam után kell jelenleg fizetnem március óta, eléggé képben vagyok gyakorlatban is, de elméletben meg már előtte is tudtam, mert olyan területen is dolgoztam, ahol a vonatkozó jogszabályokat ismertük. Korábban volt a családon belül, aki szintén kérte a polgármesteri hivatalban, tehát ezt is gyakorlati tapasztalat alapján tudom.

Köszi a lepontozást a sok okosnak, aki nem is a kérdésre válaszolt. (#24)

2020. jún. 12. 21:17
 27/28 anonim ***** válasza:
48%

"szerettem volna felhívni rá a figyelmet, hogy az abortusz igenis mély nyomot hagy az anya lelkében, ha jelenleg ezt még nem is realizálja."

Nem mondod? Kérdezte valaki? Próbáld elképzelni, mekkora nyomot hagy, ha valaki megszüli a gyerekét akarata ellenére, aztán ott egy csecsemő, aki púpnak nem kell a hátára, és rászakad minden nyűge egy nem kívánt gyereknek. És akiért felelősséggel tartozik, ameddig él. Miközben ő nem is akarta. Na ezt próbáld elképzelni.

2020. jún. 15. 15:12
 28/28 anonim ***** válasza:

Tudod, ez egy olyan oldal, ahol lehet kérdezni, és aki tudja a választ, válaszol.

Amit te írtál, azt a kutya nem kérdezte. Tehát tök felesleges.

2020. jún. 15. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!