Tb nélküli abortusz??
Sziasztok! Nogyogyaszati uh vizsgalaton kiderult hogy a tb-m rendezetlen a jogviszon,termeszetesen intezkedtem is ahogy tudtam. Kerdesem az lenne hogy igy is elvegzik a muvi terhessegmegszakitast hogyha lehet addig nem lesz ujra ervenyes a tb-m?! Gondolom van egy atfutasi ideje a dolgonak...
Illetve ha megsem,akkor mennyi lenne ah ara taj kartya nelkul? Koszi a segitseget!!
7!
Ez nem igaz. Nem kell fizetnie az orvosi ellátásért ezután sem. A tv-t kell rendeznie.
Nem igaz, nem lesz több százezer.n
"A parlament 2019 végén fogadta el azt a módosítást, amely szerint ha valaki 3 hónapig nem fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot sem érvényteleníthetik a tajszámát és csak úgy juthat közfinanszírozott egészségügyi ellátáshoz és gyógyszerhez, ha készpénzben fizet érte."
"Júliustól, ha valaki rendezetlen jogviszonnyal vesz igénybe egészségügyi ellátást, akkor elsőként a jogviszony rendezésére szólítják fel, ha egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettsége van, akkor azt is előírják számára."
Akkor most mi a különbség a régi rendszer meg az új rendszer között? Annyi, hogy érvényteleníthetik a számot?
Hisz eddig is úgy volt, hogy piros taj szám esetén is járt az ellátás, csak felhívták a figyelmet hogy rendezetlen a taj. A doki vagy szólt a Navnak vagy nem, az meg vagy csengetett nálad vagy nem, az elmaradt járulékkal hogy fizesd meg.
13!
Az a különbség, hogy ha 3 hónapja érvénytelen a tb-d, akkor a nem életmentő ellátásokat készpénzben ki kell fizetni. De csak 3 hónap elmaradás után és csak akkor, ha nem életveszélyes a helyzet. Tehát ha 3 hónapig nem fizetsz és elmész a háziorvoshoz, hogy neked migréned van, akkor az orvos közli, hogy a vizsgálat x forint, a gyógyszered pedig teljes áru lesz. Ha azzal mész az orvoshoz, hogy fáj a hasad és ő vakbélgyulladást diagnosztizál, akkor nem kell fizetned, a műtét és a gyógyszer is inyhenes lesz, de a NAVH azonnal megkeres, hogy fizesd kia a tb-t visszamenőleg is.
Koszi amugy a gyors valaszokat!
A masik pedig...volt 2honapom gondolkodni rajta. Ez a dontes mar sajnos nem valtozik:/ En se igy terveztem az elso terhessegemet.
Mar csak a csekk es az idopont keres tart vissza a dologtol,de tegnap belegondoltam ebbe hogy mivan ha a tb-m miatt nem csinaljak meg a mutetet...
A teljes sztori az hogy en februar ota nem dolgozom,es ezt nem jelentettem le es nem is fizettem magam utan a tb-t. Amikor szolt a doki hogy baj van akkor intezkedtem,a munkaugyi kozpontba kellett bejelentkeznem ott azt mondtak 90napig elni fog a tb-m de lehet visszamenoleg kikell majd fizetnem.
Hol olvasol olyat, hogy egy migrén ellátást is ki kell fizetni a dokinál?
Másold már be.
17!
Értelmezd, amit írtam kérlek. A migrén egy példa volt. Fentebb ott a link is. Az érvénytelen tb-vel továbbra is megkapja az ember ingyenesen az ellátást, amennyiben sürgősségi eset. A migrént példaként írtam. Írhattam volna gyomorrontás utáni hasfajast, vagy allergiát is.
19!
Kétlem, mivel a rendelet júliustól lesz hatályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!