Sziasztok! Nogyogyaszati uh vizsgalaton kiderult hogy a tb-m rendezetlen a jogviszon,termeszetesen intezkedtem is ahogy tudtam. Kerdesem az lenne hogy igy is elvegzik a muvi terhessegmegszakitast hogyha lehet addig nem lesz ujra ervenyes a tb-m?! Gondolom van egy atfutasi ideje a dolgonak...
Illetve ha megsem,akkor mennyi lenne ah ara taj kartya nelkul? Koszi a segitseget!!
Tb az kötelezettség, lehet hogy bizonyos hónap után a NAVnak nem fog tetszeni hogy nem fizetsz és megbüntetnek. Ha nincs ki kell utólag fizetni az előtte lévő hónapokat de ugyan úgy ellátnak csak kapsz egy nyomtatványt, amibe tudatják, hogy nincs rendezve. Nem küldenek utána számlát meg ilyesmi maximum megbüntetnek (de azt se sokszor) mert nem fizeted a TB-t
2020. jún. 12. 01:06
3/28 anonim válasza:
Szia!
Nem bántásból írom a következőket.
Ne dönts elhamarkodottan. Mi lenne, ha végiggondolnád ezt még egyszer? Biztosan nem kell neked az a Baba? Sok örömet hozhatna pedig. Ő is egy emberi lény.
Ez például egy abortuszon átesett nő vallomása. Találsz még hasonló szívszorító beszámolókat:
Mi alapján jutottál arra a döntésre, hogy elvetetnéd a babát? Fiatal vagy még? Vagy az életkörülmények? Írd le, ha gondolod.
2020. jún. 12. 02:07
4/28 anonim válasza:
Utolso, teljesen felesleges a gyozkodes meg kerdezgetes. A kerdezo eldontotte, nyilvan oka volt ra, hogy mi, az nem tartozik masra. A kerdes egyebkent sem ez volt.
2020. jún. 12. 04:46
5/28 anonim válasza:
Nagyon szívszorító, hogy ilyen szívszorító dolgokat linkesz be.
Ne lobbizz olyan mellett amit más nem akar.
2020. jún. 12. 06:04
6/28 anonim válasza:
1!
Milssen számlára gondolsz?
Az abortusz nem ingyenes, tb-tol függetlenül is fizetnie kell érte. Azon felül viszont semmiért nem fognak neki szamlat küldeni. Majd a NAVH kuld neki tb fizetesi felszolitast.
2020. jún. 12. 06:25
7/28 anonim válasza:
Rendezetlen jogviszony esetén eddig úgy volt, hogy ellátták az embert, lejelentették a NEAK felé, majd elvileg a NAV rendezte az illetővel (vagy sem). Június 1-tôl ez a gyakorlat megszűnt, ott helyben vagy kifizeti az illetô a kezelést, vagy nincs ellátás (vagy az orvos saját kontójára látja el). Legalábbis fogászaton és háziorvosi rendelőben ez a helyzet.
2020. jún. 12. 07:05
8/28 anonim válasza:
Köszönöm a kiegészítést, 7-es. Nyilván erre gondoltam, hogy utólag be van hajtva a dolog, nem tudtam, hogy megszűnt.
2020. jún. 12. 07:18
9/28 anonim válasza:
Az abortusz nem ingyenes, akkor sem ha van tb-d.
2020. jún. 12. 07:31
10/28 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem ingyenes. Nem is ez lett volna a kerdesem...
Csak az orvos megijesztett hogy ha nem rendezem addig a tb-m akkor 40ezer helyett majd tobb szaz ezer lesz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!