Nagyon szivtelen vagyok?
"Egyetértek azzal, hogy egy nem várt gyerek vállalása jól is elsülhet."
Hát ja, végülis az orosz rulett is túlélhető kis mázlival.
"Ráadásul elgondolkodtató, hogy itt akkor minden ab-párti nyilván szuper, felelősségteljes, minden szempontból stabil párkapcsolatba született bele, nyilván senkinek sem váltak el a szülei, akik persze diploma, autó, lakás és házasság után tiszta szívvel várták őket." - ennek ugye pont az ellenkezője a logikus, tehát aki megtapasztalja a saját környezetében, hogy milyen esetben volt hibás dolog gyereket vállalni, az lesz nagyobb eséllyel döntés-párti, és pont nem az, aki csupa jó tapaztalatot szerez a témában.
Az ideális körülmény sok mindentől függ, de nem tudom feltűnt-e, hogy itt eleve ott kezdődik a történet, hogy a kérdező NEM akarja megtartani. Ezt amúgy olvastátok..? Óriási különbség van a NEM TERVEZETT és a NEM KÍVÁNT, egyik vagy másik fél által nem akart terhesség között!! Mintha ez az infó néhányakhoz nem jutott volna el..
Itt nem arról van szó, hogy bár becsúszott, de akarják, itt már a legelején bukik a dolog, mert a kérdező nem akarja megtartani! Márpedig a gyerekvállalás ideális körülményei ott kezdődnek, hogy mindketten akarják a gyereket és nem ott, hogy az egyik félre megpróbálják ráerőszakolni az egészet! Ha valaki nem akarja, de nyomás hatására mégiscsak bevállalja, az egy jó nagy marha! Ilyen esetekben szinte garantáltan szakítás lesz a vége és nem happy end. Plusz ha a pasira lett rákényszerítve, akkor még az is vastagon benne van, hogy tojni fog a gyerekre utána, hisz ő nem akarta. Rengeteg ilyenről tudok! Olyanról viszont soha nem hallottam még, hogy a nő nem akart gyereket, mégis megtartotta a párja hatására és hű de csuda jó lett minden. Meg lehet nézni pl ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
De persze, nyilván biztos milyen sok esély van arra, hogy az egyik fél által nem kívánt, nem akart gyerek megtartása baromi jól fog végződni.. Ahogy az előttem lévő mondja, az orosz rulett is bejöhet nagy ritkán..
Utolsó, én továbbra sem értem miről hadoválsz, de hogy nem a kérdésről, az biztos. Ugyanis a kérdésben a kérdező világosan leírta, hogy abortuszra fog menni, nem tartja meg!! Erre te jössz a "megfelelő és ideális" körülményekkel. Itt NINCS megfelelő körülmény, ugyanis a legalapvetőbb, legszükségesebb dolog hiányzik: az hogy mindketten (!!!) akarják ezt a terhességet! Innentől kezdve nincs miről beszélni!
És csak azért, mert valaki szerint inkább abortusz, mint részeg, állandóan veszekedő, esetleg verekedő család, az nem jelenti, hogy azt kívánja ő maga bárcsak meg sem született volna! Tanulj meg értelmezni. Szimplán annyit mondott, hogy számára vannak olyan körülmények/helyzetek, mikor inkább az abortusz mellett teszi le a voksát, látva maga előtt a saját példáját! Mert ugyan a gyerek sokak szerint ugye felnő kb bármilyen körülmények között, a lényeg, hogy kapjon legalább mindennap egy zsíros kenyeret meg vizet oszt'jóvan, de van aki azért ennél összetettebben tekint a gyerekvállalásra, mint olyanra.. Meg merem kockáztatni, hogyha van rá lehetősége, akkor inkább normális kapcsolatba vállalna gyereket, semmint állandóan verekedős, részeg kapcsolatba. Elképesztő, mi?! Simán kihathat és okozhat számos maradandó lelki sérülést egy ilyen gyerekkor, amitől ő teljesen érthető módon kímélné pl a saját gyerekét! Nem értem ezen mit nem lehet felfogni.
Elég demamóg érvelés, amit az utolsó előtti ír.
Ugyanis az élet, a fejlődés egy folyamat, egy pár hetes magzat nem rendelkezik a később belőle kialakult ember élményeivel, egyéniségével, vágyaival, még ezek szerkezeti alapja is épp csak elkezd kialakulni.
Tehát az elabortált embrió nem egyenlő a belőle pl 25 év mulvára kialakult kommentelővel, ő 25 év mindenével együtt lehet hogy most azt gondolja, hogy jobb élni, mint nem, de ez egy más kérdés.
Nyilván akárhová vetsz el egy magot, ha már létrejön belőle az élet,.akkor az próbál majd megmaradni, talán szép vagy megható is lehet egy szakadék szélén küszködő torz törzsű fa, de ha Te vagy a kertész a kertedben, akkor az ilyen hajtást még azelőtt kitèped hogy elegendő tapasztalatot szerezne a szenvedés megéléséhez vagy olyan egyedisége alakulna ki, aminek a pusztulását értőn megéli
Ki mondta, hogy az abortusz felelősségteljes cselekedet?! Ettől függetlenül igen is van az a helyzet/körülmény, ahol az ab a felelősségteljesebb döntés. És nem kell az "élet helyett" demagóg duma. A SAJÁT életét választja egy embrióval szemben, ami teljesen érhető.
És de, pont így működik: ha nem kívántan lesz az ember terhes és nem akarja megtartani, akkor elveteti és éli tovább az életét. Az abortusz ugyanis e célt szolgálja, nem kívánt terhesség elvetetését.
Elmondani pedig szerintem el kellene mondania a fiúnak is, de ezt majd a kérdező eldönti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!