Ti megtartanátok a babát az alábbiak alapján?
Köszönök szépen minden választ, illetve privát üzenetet!
Talán a kérdésből alapvetően nem jött le, de én természetesen nem szeretném megölni a babámat, ugyanakkor felelőtlenül sem szeretnék dönteni, mivel én is mint sok más kommentelő úgy érzem, hogy míg én magamtól egy csomag pelenkát nem tudnék megvenni neki, addig a babámmal tennék csak rosszat... ugyanakkor az is igaz, hogy mindent meglehet oldani, ha nagyon nagyon meg akarjuk oldani a helyzetet, nem gondoltam volna sosem, hogy ez ennyire nehéz...
Tévedsz utolsó. Már itt is olvastam olyat, hogy valaki megbánta, hogy szült.
ÉN nem bántam meg, hogy szültem, viszont találkoztam és beszéltem már olyannal, aki igen. Na most akkor? Faca élete lehet annak a gyereknek, tényleg.
Miért kellene ilyen tapasztalathoz saját gyerek? Full hülyeség, amit állítasz.
"nem jelenti azt, hogy valaki a szülei nyakára szül!"
DE! Pontosan azt jelenti. A kérdező egyetlen árva forintot nem keres, mivel nem dolgozik, hanem még javában tanul. Ez tipikus iskola példája a "más nyakára szülésnek". És ez totálisan független attól, hogy a szülei segítenének-e vagy sem. Meg ne magyarázzuk már, hogy a felelősségteljes gyerekvállalás ott kezdődik, hogy fiatal egyetemistaként, munka és megfelelő bevétel nélkül anyámékhoz szülök.
#20 Miért, talán akinek nincs gyereke az nem tudhatja mi az a feltétel nélküli szeretet?? Egyebkent melléfogtál, mert van 2 gyerekem is, de egyiknek sem jutott volna eszébe ilyen fiatalon, egyetem alatt, munka és pénz nélkül babásat játszani.
"Attól, hogy valaki panaszkodik, "
Ööö már elnézést, egész pontosan hol írtam olyat, hogy onnan tudom sokan nem vállalnának gyereket, ha újra kezdhetnék, mert panaszkodnak? Csak mert egy árva szóval nem írtam ilyet! Igen is sok nő van ezzel így és hogy honnan tudom? Talán mert a saját szajukkal mondták, szó szerint így? :) Ja és itt GYKn is volt már nem egyszer erről kérdés, ahol többen bevallották, hogy megbánták, hogy szültek. Szóval nehogy azt hidd, hogy mindenki olyan huuu de happy az anya szereppel, bizony annak akik megbánják, ez van.
Nem tartanám meg, a 17es tökéletesen kifejtette miért is nem. Egyáltalán nem ideálisak hozzá a körülmények. Ha jól értelmeztem, még csak együtt sem laktok. Majd őt is anyádék nyakára költöztetnéd vagy hogy terveztétek?
Felfoghatatlan, hogy lehet ideálisnak meg "minden adott"-nak nevezni azt, hogy a kérdező tanul, 1 Ft bevétele nincs, 0 munkatapasztala és otthon lakik. Ez minden csak nem ideális. Épp csak a legalapvetőbb és fontosabb dolgok, mint külön otthon (albérlet) és megfelelő anyagi háttér hiányoznak....
21 évesen még az ember baromi fiatal, főleg ahhoz, hogy ekkora kötelezettséget vegyen a nyakába, megfelelő háttér nélkül.
Előbb inkább végezd él az egyetemet, dolgozz, hogy mondjuk legyen munkatapasztalatod, ugyanis nem igazán fognak érted kapkodni a munkáltatók egy kisgyerekkel és semmi tapasztalattal. Meg hát legyen meg a megfelelő bevétel, saját otthon, és majd utána vállaljatok gyereket. Ilyen kiszolgáltatott helyzetben, ahol 100%-ban másoktól függsz, biztos hogy soha nem szülnék!
Szóval nem, eszembe nem jutna megtartani.
Elég bizonytalan vagy, mert érzed, hogy nehezebb lenne megtartani, mint bemész kikaparják, kiszívják és kész. Túl vagy rajta. Lehet még gyermeked, máskor. Van akinek sokadik abortusz után is sikerül. Nem vagyunk egyformák.
Én semmiképp sem mennék el elvetetni egy gyermekemet sem.
Mindig és mindenre van megoldás. Nem siránkozni kell vagy bedugni a fejünket a homokba. Diplomás gyed, anyasági támogatás,családi pótlék, bölcsőde, nagyszülők. Ha komolyan gondoljátok tovább együtt csok. Ha nem, akkor nyilván nehezebb, de én egyedülállóként is vállalnám a saját gyerekemet. 12.hétig persze jogilag nem az, de azért te is tudod hogy a két csík nem a nyelvvizsgát jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!