Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mikortól lehet lemondani a...

Mikortól lehet lemondani a védőnőt? Undorító a stílusa, mindenben ellentmond nekem Nem kellene ennyire -csicsás szoba, nem ettől fog a baba fejlődni - tápszert ne vegyek - mennyit híztam (mikor teljesen normális a nődoki. szerint

Figyelt kérdés
2017. aug. 6. 17:52
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
38%

de,az pontosan azt jelenti,hogy NEM kötelező. Nincs benne a törvényben,hogy ennyi és ennyi alkalommal be kell engednem a védőnőt.Kötelezően FELAJÁNLOTT!

Ahogy a kötelezően ajánlott otás sem kötelező oltás.

Az én védőnőm hála Istennek tök normális,mentsen meg az ég az olyan fontoskodó banyáktól,aki attól boldogok,hogy belemásznak vadidegen családok intim szférájába.

Légy erős,az anyukák nagy része csak jó pofát vág hozzátok mert muszáj,meghallgatja az okoskodásaitokat,bólogat,és megpróbálja túlélni a segítő látogatásaitokat.

Sajnálom,hogy erre magadtól nem jöttél rá.

2017. aug. 6. 21:46
 32/43 anonim ***** válasza:
67%
55-ös, ha nem tudod értelmezni a törvényt, az a te bejod. De látszik hogy mást sem tudsz értelmezni, remélem nem vagy anya! Az ilyen kihanemén helikopterszülőktől mentse meg a gyerekeket az isten, az efajták miatt kell mindenhova védőnő. Kötelezően.
2017. aug. 6. 21:50
 33/43 anonim ***** válasza:
24%
effajták,drága diplomás "védőnő"! két f
2017. aug. 6. 21:52
 34/43 anonim ***** válasza:
36%
egyébként tudod mi a különbség aközött,hogy kötelező valamit felajánlanod nekem,és aközött,hogy kötelező valami elfogadnom tőled?
2017. aug. 6. 21:55
 35/43 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk szülés előtt volt párszor, utána is jött az első hetekben kb heti rendszerességgel, majd kb eltünt a föld színéről, bár mi sem mentünk.. aztán 6-7hónapos volt a babám, amikor jött, mert hozott hozzátáplálós papírt, és azóta egyszer sem jött ki, és mi sem voltunk nála, nem is tudtam, hogy már új védőnőnk van. Egy éves státuszra mentünk az új védőnőhöz, mondta ha van kedvünk mehetünk havonta, de ő nem jött és nem is mondta hogy jönne.

Ez nem tudom mennyire oké így.. de engem nem zavar végülis, amiben segítség kéne úgysem tud segíteni..

2017. aug. 6. 22:17
 36/43 anonim ***** válasza:
2017. aug. 6. 22:20
 37/43 anonim ***** válasza:
55%
Nálam nem volt a védőnő egyszer sem. Mondjuk nekünk érdekes volt a kicsi első éve. 5 évre elköltöztünk a házunkból, mert távolabb sokkal jobban fizető állást kaptunk. Addig kiadtuk albérlőnek. Nem kértünk érte pénzt, csak annyit, hogy fizesse a számlákat, és vigyázzon rá. Nem tette. olyannyira nem, hogy szétverte az egészet. A bútoroktól kezdve a falban lévő villanyvezetékig kezdve mindent ellopott. Mikor hazajöttünk, csak a falak álltak. Meg a tető. Várandós voltam, mikor hazajöttünk. Mivel senki nyakára nem akartunk költözni, albérlet meg itt csak hébe-hóba nagy szerencsével van, és az is rendesen túlárazva, beköltöztünk egy átmeneti otthonba. Na ott volt a védőnő, de az nyílván nem a baba, illetve a család saját környezete, az egy művi hely olyan téren, hogy nem mutatja meg, a te életteredet. Semmi nem a tied, csak a ruháid. Szülés után költöztünk újra be a házunkba, addigra tudtuk lakható állapotba hozni. Pontosabban 7 hetes volt a kicsi. Akkor mondta a védőnő, hogy majd kijön környezettanulmányra, mondtam neki, hogy ok, csak szóljon előtte. Azóta sem jött. A gyerek már elmúlt 3 éves, lehet csak nem ér rá. Nem baj, nekem nem hiányzik. Évente egyszer elvittem hozzá, de 3 éves kora után azt sem teszem. Ez ezek szerint nem kötelező neki jönnie.
2017. aug. 6. 22:56
 38/43 anonim ***** válasza:
10%
41-es válaszolónak!Nem kellene általánosítani!Védőnők és gyerekorvosok között is van, aki lelkiismeretesen végzi a munkáját, meg olyan is aki csak elvan mint a befőtt.Az én védőnőmet nem cserélném el 3 gyerekorvosra sem, mindenről tudok vele beszélni, bármikor hívhatom ha gond van, nagyon-nagy tudása van pl. oltásokról stb.A gyerekorvost meg megkérdeztem, hogy milyen oltásokat javasol/nem javasol a kötelezökön kìvül.Erre annyi volt a válasz, hogy hát amelyiket a szülő szeretné ő beadja...hát ezzel ki lettem segítve....szóval erről ennyit.
2017. aug. 6. 23:40
 39/43 anonim ***** válasza:
90%

Akármennyire hülyének is van itt nézve az egyik indulatos válaszoló, a kötelezően felajánlott jelentése valóban ez: ő köteles felajánlani, aztán akinek ajánlja, az vagy él vele, vagy sem. Nem kötelező látogatás, kötelezően ajánlott látogatás. Pont, ahogy írta a válaszoló, mint az oltás. Abban is van két kategória: kötelező - ezt mindenkinek be kell adatni és a kötelezően ajánlott, ezt nem kell beadatni, de az orvos kötelezően tájékoztat arról, hogy be lehet adatni, hogy létezik, hogy te dönthess.

Ugyanúgy, a védőnő terhesség alatti vizsgálatai se kötelezőek, az sem elvégzendő stb. vizsgálatként van felsorolva a törvényben, csupán felsorolják, hogy mi az, amit elvégezHET. Nem az, hogy mit kell neki elvégzeni, hogy mit kell neki hagynod, hanem azt nevesítik, hogy egyáltalán, mégis mi az, amit önállóan elvégezhet, ha úgy van.

A komplett terhesgondozás sem kötelező, nem véletlen találták ki a pecsétért pénzt rendszert, mint motivációt. Az már más kérdés, hogy ha megszületett a baba, akkor rajta kell tartani a szemüket, de azt sem úgy, hogy ő kénye-kedve szerint bármikor és bármennyiszer ki-be mászkál, ahogy neki tetszik. Nagyon szépen le vannak ők szabályozva, csak nem reklámozzák, mert minek? Meg hát reklámozni se kell, mert itt is a feketén-fehéren leírt törvény ellenére tovább károgják, hogy rendőrt hívhat, ha nem engeded be meg ilyenek. Édes istenem...

A törvényben pedig a nem lemondhatás is csak arra terjed ki, hogy a baba megszületése után hányszor és mikor kell, hogy megnézze.

Kicsit túlsokat látnak bele néhányan a törvényekbe.

Nagyon sok jó védőnő is van, de van nagyon sok jó anya is, idióta védőnővel. Első alkalommal nekem is egy olyan jutott, akinek a szent bibliája a mindenegybenblog, natura-hirek meg ilyenek weboldalak voltak a rákot gyógyító sütőporral meg ilyenek. És akkor egyesek csodálkoznak, ha van aki utána néz, hogy mégis tényleg mit is lehet nekik és annál többet nem hagynak, amit nem muszáj.

2017. aug. 7. 00:22
 40/43 anonim ***** válasza:
85%
Azt meg hagyjuk, hogy egy-egy védőnő mit tud arról, hogy ő mit tehet és mit nem. Soknak fingja sincs a rá vonatkozó törvényekről. Pl. én a múltkor hallgattam végig a kórházban egy védőnőt, aki kva büszke arra, hogy ő nem ad ki pecsétet, meg igazolást arról, hogy valaki részt vett a négy terhesgondozáson és hogy neki ahhoz semmi köze meg stb. Holott az is benne van a törvényben, hogy ezt vagy a védőnő, vagy a háziorvos, vagy a nőgyógyász adja ki. De egyes védőnők még csak nem is tudnak erről se és büszkék is rá.
2017. aug. 7. 00:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!