Ez normális dolog?
A 11 éves húgom képtelen elaludni, ha nincs bekapcsolva a tévé (és!) nem ül ott vele anya a szobában. Nem érdekelne, ha nem lenne közös szobánk, de így konkrétan megkeseríti az életemet, hogy suliidőben pl. hajnal 1-kor még sír, hogy értsük meg, ő nem tud aludni. Ha meg éjszaka felriad, gondolkodás nélkül rohan át a másik szobába anyához. Anya nem fogja fel, hogy ez így mindenkinek nagyon rossz, még adja alá a lovat, hogy odafeküdhet mellé. És mivel emeltes ágyunk van, ami ugye fából van, ha én a másik oldalamra fordulok, miközben ő még fent van, akkor én vagyok leszidva, hogy miért nem hagyom aludni....
14/L
Akkor is meg kell oldani valahogy, hogy te is tudj nyugodtan pihenni.
Nálunk a kisebbik lányom 10, a nagyobb 13 és fél éves. Kb. egy hónappal ezelőttig egy szobában aludtak. A kisebb kérésére lett külön szobája, bár nem mondom, a nagy is egyre jobban várta, hogy külön legyenek. Most viszont a kicsi nem alszik jól éjjel, mászkál, tegnap este a nagynál kötött ki...
Szóval, láthatod, se együtt, se külön:)
Csináltatok már valamit?
Am.az előttem írók válasza jónak túnik :)
Egyelőre egyfajta megoldásnak tűnik, hogy bekapcsoljuk a tévét flórás szundira, mire kikapcsol, elalszik, nekem sincs tovább gondom. Persze másfél hónapig minden nap el kellett mondanom, hogy a helyzet mindenkinek a lehető legrosszabb, mire felfogták.
Az önbizalmával nincs baj, de ha felvetném itthon mondjuk a pszichológust (habár erre már korábban is gondoltam), abból akkora balhé lenne, hogy inkább hagyom.
Már anya sem dekkol itt esténként, csak a tévé megy arra a rövid időre, azt én is kibírom, főleg, ha olyat nézünk, amit én szeretnék. :D
Még az éjjeli fényen gondolkodok, valahol majd szétnézek, nem tudom már ki írta, de nagyon okos ötlet.
Egyébként köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!