Muszáj meglátogatnia a védödönek?
"A saját szüleim nem látogattak meg bennünket, mert nem akarnak tolakodni."
na ez is furi..,hogy még őket sem hivtad meg magatokhoz.
de a lényegen nem változtat..: pár alkalmat hidd el te is kibírsz.
Akkor utasítsd vissza, majd fogadd helyette hetente 3x a gyermekjólétiseket. Azok aztán teljesen idegenek lesznek, de az nyilván nem baj.
Ez a fajta paranoia már nem fér bele a tűrhető kategóriába.
Beszélned kéne egy pszichológussal talán, hogy mitől van ez - feltéve, ha valóban nincs semmi takargatni valótok (amiről már én sem vagyok meggyőződve, szerintem valami bűzlik; attól, hogy dolgoztok, meg kaptok fizetést, ki van festve meg van új bútor, még lehet valami a háttérben).
SZerintem csak párszor megy ki, amikor még picike! Én szerettem a védőnőmet, ritka intelligens volt. Aztán sajnos a h.lye főnöke elküldte. Az egyetlen normális védőnőt. Jött egy buta liba, akinek még annyi esze sem volt, hogy mikor jön egy újszülötthöz, kezet kéne mosni!!!! Szerintem ehhez még védőnőnek sem kellene lenni, nem?! Aztán szépen megmutattam neki a mosdót, hogy itt lehet kezet mosni! Egyébként szerintem hozzánk nem sokat fog most majd jönni a védőnő, ha megszülök, mert elköltözünk, és a kertben lesz a kutyánk, na szerintem elég lesz neki egyszer ellátogatni, legközelebb biztosan inkább majd minket hív be a rendelőbe :D:D:D
Ja, van egy csaj itt az emeleten, az is elintézte, hogy hozzá ne járkáljon ki a védőnő, rendszeresen ellátogat majd az orvoshoz egészséges tanácsadásra, de a védőnőből nem kér. Aláírt valami papírt, és kész. Mégis kiment az a buta liba, aki kezet sem tud mosni, de jól megjárta, mert elküldte a fenébe a szomszédom.
Én meg utálom beengedni a vízóraleolvasót, a kéményseprőt, a gázóraleolvasót meg úgy en bloc a vállalkozásunk kuncsaftjait, mégis megteszem, mert különben análba vágnak. Szóval ismétlem, szorítsd össze a fogaidat, és próbáld meg idegösszeroppanás nélkül túlélni azt a kemény 15 percet, amit nálad van.
Az érveket, hogy miért kéne ezt tenned, már elmondtuk. A többivel küzdj meg magadban, mint egy felnőtt, felelősségteljes nő, aki alkalmas az anyaságra. Ennél 100x nagyobb lelki traumákat is túl kell élned majd. Pl. a születendő gyerekeid ovis és iskolás haverjait.... :D
Szerintem az a különbség a védőnő és a gyermekvédelem között, hogy a gyermekvédelem feketén-fehéren hatóság, nyilvánvaló, hogy nem barátságból megy, a védőnő meg burkoltan végez .gondolom, csak ha kell- hatósági feladatot.
És nyugodtan zavarhat egy csomó dolog a hívatlan látogatással kapcsolatban. Hogy mondjuk valaki otthon nem hord ruhát, vagy macskája van, és tudja, hogy védőnő fél vagy ki nem állhatja a macskákat. Vagy más állatot.
Vagy tudja magáról, hogy nem akar konfliktust, pl azzal hogy levetesse a cipőjét, de félti a mászkálós gyereket a cipők talpáról való akármitől.
Meg kéne kérdezni a többieket a védőnőről, hogy milyen. Hátha nem is akar menni egyáltalán, és hiába aggódsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!