Muszáj meglátogatnia a védödönek?
De, hisztizel. Ha nem hisztiznél, akkor azt mondanád, utálom, hogy jön, de egyszer túlélem. Áruld már el, miből gondolod, hogy jobb lesz neked, ha a jól ismert védőnőd helyett rendszeresen látogat egy csapat gyerekvédelmis? Akik ráadásul már úgy fognak menni, hogy gyanakodnak, és alaposan körbenéznek.
Egyszer muszáj kimennie megnézni a lakást, és amikor hazaértetek a kórházból, kötelező kimennie neki is, ÉS A GYEREKORVOSNAK is! Ezen túl az én védőnőm egyszer beállított bejelentés nélkül, mondván épp arra járt, de ezt ritkán lépik meg. A többi alkalommal megmondod, hogy köszi, ne jöjjön, neked kényelmesebb, ha elviszed a babát magad a rendelőbe.
Hát én is zárkózott vagyok és nem szeretem, ha idegenek jönnek,de meg sem fordult a fejemben, hogy a védőnőt ne engedjem be.
Ő nem fog szétnézni a dolgaid közt, a gyerekvédelem talán már igen. És az orvost is be kell engedni. Az újszülött érdeke is. Komolyan inkább levinnél egy pár napos babát a rendelőbe, ahol előtte talán egy lappangó bárányhimlős/skarlátos/akármilyen fertőző ovis volt? Persze más is megvolt segítség nélkül, de az nem jelenti, hogy olyan jó is volt.
Igen, muszáj.
És a kommentjeid alapján egyre gyanúsabb, hogy van valami takargatnivalód....
Mégis mit fog kritizálni? Nem ez a dolga.
És hidd el, annak fényében, hogy abszolút semmi segítséged nem lesz, nagyon is jól fog jönni egy védőnő.
Mint nekem, én kifejezetten utáltam az elején, amikor még jártam hozzá terhesen. De aztán annyira szimpatikus lett, és rengeteg jótanácsot adott, bármikor hívhattam, ha gondom volt! Nekem nagyon jól jött, mert nekem sem volt sosem számottevő segítségem.
Ez a protokoll. Ha ellenállsz akkor utasítani fognak, hogy teljesítsd a feladatot.
Ennyi. Itt nem te döntesz.
A család és a gyerek érdekében beengeded. Különben sokkal rosszabb látogatásaitok lesznek.
Ja és: anyasági támogatást sem ingyen kapod. Cserébe konzultálni kell orvossal védőnővel, kötelezően meg kell jelenned vizsgálatokon stb.
Az orvosi és védőnői jelenlét KÖTELEZŐ.
Én teljesen megértelek, ugyan így vagyok, utálom, ha ide bárki bejön, akit nem ismerek, csak párszor láttam. De a védőnőt kénytelen vagy beengedni, az tényleg nem jó, ha helyette már a gyerekvédelemnek kell kimennie. Én gyerekjólétisként dolgozom, a hátunk közepére nem hiányzik az olyan anyuka, aki nem engedi be a védőnőt, egyrészt nekünk csinál plusz munkát a meglévő (nem kevés) mellé, plusz ilyen helyre nagyon rá kell koncentrálni, a legkisebb gikszert is jelnek venni, nem szeretnénk még egy fényevős vagy hasonló esetet, ahol majd lehet dobálózni, h a gyerekjólétis miért nem vette észre. Szóval, ha mi megyünk, sokkal sokkal rosszabbul jársz, mert lehet, hogy egy amúgy kis gondot felfújnak, alapellátásba vesznek és mennek majd heti 3x... Szóval én inkább beengedném a védőnőt.
Hozzám terhesség alatt 4x jött, mivel végig dolgoztam, ez nekem 4 szabadnapot jelentett, aminek nagyon nem örültem. Hétfőn hazahoztuk, kedden jött a dokival, aztán az első 2 hónapban hetente 1, utána 3-4 hónapos karáig 2 hetente, most 8 hós, havonta teszi tiszteletét. Pedig szükségem nincs rá, ő is látja, hogy minden ok, még van, hogy panaszkodik is a többiekre, de akkor is jön, és itt ül 20-30 percet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!