Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi van akkor ha valaki nem...

Mi van akkor ha valaki nem megy el a kötelező vizsgálatokra?

Figyelt kérdés
A vérvétel még hagyján, de UH-ra szerintem nem mennék el és mivel alapból egyáltalán nem eszek cukrot ezért egy vizsgálat kedvéért nem innék meg több dekányi belőle. Ha ezek kimaradnak akkor megbüntetnek, vagy megvonnak valami támogatást?
2016. szept. 11. 12:20
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
Semmi köze sincs az uh-n a cukor evéshez! Nem is kell hozzá!
2016. szept. 11. 12:24
 2/25 anonim ***** válasza:
45%

Semmi baj nem lesz jogod van a sajat tested felett rebdelkezni ez a torveny

De hogy mennyire meg fognak alazni es leuvolteni szidni zsarolni stb az nem hiszed el

2016. szept. 11. 12:25
 3/25 anonim ***** válasza:
40%

A cukornak mi köze az ultrahanghoz?

Nem, egyébként nem kell elmenni senki sem kötelezhet rá, még ebben a kommunista országban sem .

2016. szept. 11. 12:28
 4/25 anonim ***** válasza:
12%

En ertem amit irsz a cukorterhelezrol

A terhessegi cukor magzati tulsulyt okoz ezt uh veszik eszre.

Ha nincs rizikofaktorod nem kell a terheles nyugati orszagogban sem kotelezo csak ha van ra ok

2016. szept. 11. 12:28
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Büntetést nem fognak adni,maximum a védőnő nem állítja ki az igazolást,és nem kapsz anyaságit.Meg ahogy az előttem szóló mondja,megkapod az alapos fejmosást A cukor terhelés és az uh 2 külön dolog.Egyébként cukorterhelést nem is mindenhol csinálnak.Nálunk ha a védőnő jó értéket mér,nem kell menni.Egyébként a saját és a babád egészségét kockáztatod,mert attól,hogy nem eszel cukros dolgokat,terhességi cukorbetegséged még lehet
2016. szept. 11. 12:32
 6/25 anonim ***** válasza:
72%
Nem kötelező, max. nem kapod meg az anyasági támogatást, illetve nem értesülsz időben arról, ha valamilyen problémád van és amiatt esetleg betegen, netán holtan szülöd meg a babát, holott mondjuk megelőzhető lenne.
2016. szept. 11. 12:34
 7/25 A kérdező kommentje:
Elnézést, lehet hogy hülyén fogalmaztam, tudom, hogy az Uh meg a cukorterheléses vizsgálat nem ugyanaz. Azt hittem az utóbbi is "kötelező" minden esetben. Azért tartom feleslegesnek az uh-t mert nem találtam semmi konkrét olyan betegséget, amit mondjuk azon vesznek észre és lehet még tenni ellene valamit. Ha beteg, akkor ez van, így is úgy is meg fog születni.
2016. szept. 11. 12:42
 8/25 anonim ***** válasza:
76%
Azért nem mindegy.Mert uh-n olyan betegségeket is ki tudnak szűrni,amik az élettel összeegyeztethetetlen betegségek vagy rendellenességek.Szerintem sokkal jobb ha kiderül a 12 vagy 18.héten.Mint megszületik,és él pár órát vagy napot.
2016. szept. 11. 12:49
 9/25 anonim ***** válasza:
76%

mondjuk ha a picinek uh-on látják, hogy olyan gond van ami azonnali beavatkozást igényel, akkor szüléskor mr ott a műtős gárda és amint kibújik már viszik is így lesz lehetősége az életre.

cukorterhelés azért fontos, mert ha kialakul nálad a cukorbetegség aminek semmi köze a cukorzabáláshoz, akkor a baba meg is halhat a pocakban. mondjuk ezt u-on látják, hogy csoffad a baba és egyből nézik a cukrot. de már a több magzatvíznél is egyből felmerül, nem kell megvárni míg csoffad a magzat.

(én cukros voltam, tartottam a diétát, mégis csoffadtan született szegénykém, pedig én tényleg minden vizsgálatra megjelentem)

egyébként egy anya, mindent megtesz a gyereke egészségéért amit csak lehet. mondjuk ez a terhes vizsgálatokkal kezdődik.

2016. szept. 11. 12:50
 10/25 anonim ***** válasza:
84%

De pl uh-n látják ha a placenta fedi a méhszájat,ez életveszélyes mind az anyára mind a babára nézve.Ilyenkor császármetszés szükséges.Ha megindul a szülés és leválik a lepény akkor mind2en meghalhattok.Vagy pl ha előre van esve a köldökzsinór,nem jól fekszik a baba,elöregedett a lepény...stb A legtöbb ilyet ultrahangon ki tudják szűrni,és életmentő lehet!

Nekem pl első babánál 18 heti uh-n a méhem egyik oldalán rossz volt a keringés,21hetesen kontrollra hívtak már mind2oldalán rossz volt a keringés.Kaptam gyógyszert,utána jó lett.Mi lett volna ha nem megyek uh-ra?...

2016. szept. 11. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!