Terhességem alatt nem szeretnék vizsgálatokra járni mivel nem egy olyat hallottam már, hogy a vizsgálatok miatt indúlt meg a szülés a 26. héten. Hány kötelező vizsgálatra kell mennem milyen gyakran és milyen vizsgálatok ezek?
"nem mellesleg, nem jar gyes, ha nem mesz vizsgalatokra"
A gyes az jár, az mindenkinek alanyi jogon. Amihez orvos pecsétre van szükség, még pedig 4-re, az pedig az egyszeri anyasági támogatás.
Amúgy kérdező, sokkal de sokkal többet ártasz, ha nem mész el a kötelező vizsgálatokra. Nem véletlenül vannak. A baba fejlődését folyamatosan követni kell bizonyos időközönként, különben ha bármi baj van, nem tudnak közbeavatkozni, segíteni.
Amúgy a végén, a 36 hét környékén indulhat meg max. a méhszájvizsgálattól. De az sem általános, csak benne van a pakliban.
olyat nem hallottál még, hogy mennyiféle betegséget lehet kiszűrni a vizsgálatokkal? nem beszélve arról, hogy ha pl. vashiányod lenne, azt is kezelni kell stb...
ha meglesz a gyerek az utcára se vidd ki, mert bármi történhet.
Persze, hogy mindegy, a lényeg a 4 pecsét.
De ha mondjuk mostantól kihagyod a vizsgálatokat és mondjuk a 33 hét környékén elkezd öregedni a méhlepényed, nem fejlődik a babád, vagy éppen baromi kevés magzatvized lesz, vagy toxémiás leszel és utána agyvérzést kapsz, vagy a babádnak nem lesz rendben a szívhangja és ezt senki nem fogja tudni, akkor ne lepődj majd meg. Ugyanis a kötelező vizsgálatokon ezeket mind észre lehet venni és be lehet avatkozni. És szerintem ezek mind-mind sokkal veszélyesebbek, mint valami olyantól tartani, ami nem is fedi a valóságot. Legalább is azért, mert megtörténik néha, de nem a a terhesség elején vagy a felénél, hanem sokkal inkább a legvégén, de nem általánosságban véve.
Nekem 9 orvos pecsétem volt. És a 38. héten szültem. Toxémiával és bent feküdtem a kórházban.
De ismerek, bocs, ismertem olyan anyukát, mert már nem él, aki nem igazán foglalkozott a dolgokkal és sajnos az életébe került...:( És ez nem ijesztgetés, hanem a száraz valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!