Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhességem alatt nem szeretné...

Terhességem alatt nem szeretnék vizsgálatokra járni mivel nem egy olyat hallottam már, hogy a vizsgálatok miatt indúlt meg a szülés a 26. héten. Hány kötelező vizsgálatra kell mennem milyen gyakran és milyen vizsgálatok ezek?

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 11:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Te felelőtlen vagy.....nem kell neked még gyerek. Előbb nőlj föl....
2013. szept. 1. 13:12
 12/21 anonim ***** válasza:
És ha beteg lesz a babád? Nyugodt lesz a lelkiismereted? Persze akkor mindenki hibás lesz csak Te nem. A szülésnél is történhet bármi. Ez alapján majd megszülni sem akarod? Azért az életért Te felelsz. Akinél idő előtt beindul, ott más is lehet a probléma okozója.
2013. szept. 1. 13:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Milyen vizsgálatra nem akarsz menni? van egy vagon vérvétel, UH, haskörfogat mérés, vérnyomás, vizelet vizsgálat. Ezek egyike sem indít be szülést. A méhszáj állapotát kb havonta nézi az orvos. Ezt visszautasíthatod ha nincs gyanú arra hogy nyílik (nincs görcs vagy vérzés) vagy jó magándoki tudja hüvelyi UH-val nézni, az ráadásul pontosabb képet is ad, mivel a belső méhszájat is lehet vele látni. De ha nem nézik és esetleg nyílik a méhszáj, de gyógyszert meg nem kapsz rá, akkor kitalálhatod a sztori végét. Az amnioszkópiát pedig csak a terminus közelében szokták csinálni kb. a 39. héttől. Azzal azt nézik, hogy tiszta-e a magzatvíz. Ha nem tiszta, a lehető leggyorsabban meg kell születnie a babának. Ha ez nem történik meg, akár meg is halhat, de legalábbis komoly egészségügyi károkat szenvedhet a baba. Ezt gondolom nem akarnád. Ez a vizsgálat indíthat be szülést, de csak akkor ha már érett a méhszáj. Meg a 39-40. héten már nem számít 1-2 nap. Szóval nem értem hogy hol a probléma.
2013. szept. 1. 15:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A felelőtlenség csúcsa! Fenyegető vetélés miatt 42 alkalommal voltam orvosi vizsgálaton, majdnem minden esetben volt hüvelyi vizsgálat is és 25 alkalommal ultrahang. 42!!!!! db pecsét van a kiskönyvemben úgy, hogy pótlapokat kellett beletenni. 39 hetes és 4 napos voltam, mikor spontán beindult a szülés hajnali 2-kor. Ha nem jártam volna viszgálatokra, elvesztettem volna a babát, de lehet én is rámentem volna.... erről ennyit.
2013. szept. 2. 14:37
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

Hány évesen vagy ilyen "felelősségteljes"? Erre azért kíváncsi lennék...

Nem gondolod, hogy azért van az a rengeteg vizsgálat és védőnőnél való megjelenés terhesség alatt mert az csak a baba és a te érdekedben van?

Lehet, hogy rohadt sok vizsgálat van, mert tényleg...

De, ha nincs benned annyi, hogy eljárj ezekre.. Akkor csak gratulálni tudok és szerintem még sokan így gondolják...

Majd a babádat sem viszed védőoltásokra meg ilyenek mert épp nincs kedved?..

Szép! :)

2013. szept. 2. 18:45
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
Hát aki azt álitja,hogy a vizsgálatoktól indult be a szülés az nem normális!!Szerinted,ha nem jársz be vizsgálatokra akkor a szülőszobán,hogy fognak majd hozzád állni?Esetleg valami baja lesz a babádnak,egy életen átt hrdhatod orvostól,orvosig értelmetlenül,mert segíteni nem,esetleg kicsit javítani tudnak majd az állapotán,és persze ez min a vizsgálatok alatt ki derült volna és nem lenne szenvedés a gyermek egész élete!!!
2013. szept. 2. 23:42
 17/21 anonim ***** válasza:

Hallasz egy mendemondát. A vizsgálattól az a terhesség tud megszakadni amelyik amúgy is megszakadna.

Felelőtlenség szűrés nélkül letudni az egészet, mert ha te vagy az az egy a sokból akkor hogy számolsz el magad felé, bárki felé.

Vizsgálatok: labor-vércukor, vérnyomás, ultrahangok, és nagyon de nagyon kevés havonta-kéthavonta manuális vizsgálat, dokitól függően.

2013. szept. 5. 21:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Az uh-val,nst-vel nem ártasz a babának! a koraszülés az pl magzatvíz mintavételtől lehet,és fertőzésektől,nem egy vérvételtől!

A kötelező uh-kra és nst-kre ha elmész,ezen felül a védőnőkhöz,Ők néznek a 18-20. héttől szívhangot is,akkor megnyugodhatsz hogy egészséges gyermeked lesz,és nem veszélyezteted a babád!

A MÁK csak a nőgyógyász pecsétjét fogadja el!!! -sokan keverik,mert a terhesgondozást a védőnő is végzi,de csak a nőgyógyász pecsétjét fogajdák el,a kórházban ezekről az időpontokról adnak ki igazolást,ami alapján a MÁK megítéli az egyszeri anyaságit!

Ajánlott a 4 uh-ra (11-14. hét közt,18-22. hét közt,28-32. hét közt és a 26-38. hét közt) elmenni (meg szerintem hatalmas élmény látni a babád,akit még csak érezhetsz :-) ),az nst-kre a 36. héttől heti 1x (csak egy-két tappancsot tesznek a pocidra,mint a sztetoszkóp,csak ez hozzá van kötve egy gépre,ami érzékeli a baba szívhangját és a méhtevékenységed/összehúzódik e,gyakorol,ilyenkor ha fáj is annak az erősségét méri,vagy nyugalomba van)

Szóval hidd el,az uh-kra érdemes elmenni,nagyszerű élmény,pláne,ha rendes a doki és kaphatsz képet a babáról :-)

Én már csak tudom,4 lurkóm van!

2013. szept. 10. 14:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek semmi alapja,hogy valakinek vizsgalat miatt ilyen koran megindult a szulese...Sajnos az emberek hajlamosak bunbakot keresni,ezert elkepzelhetonek tartom,hogy egyes kismamak,akiknek koraszulott babajuk lett a vizsgalatokat okoltak.

Amugy akik kitalaltak a terhesgondozasi rendszert valoszinuleg kepzett szakemberek,mint ahogy az orvos is (persze o is hibazhat,de probaj olyan dokit valasztani,akiben megbizol) es nem fognak olyan vizsgalatot vegezni,amivel artanak Neked vagy a babadnak.

A 36. hetig altalaban,ha a terhesseg normal lefolyasu,csak uh-t csinalnak,haskorfogatot,sulyt,vernyomast mernek,EKG vizsgalatot vegeznek,van egy csomo vervetel es vizelet vizsgalat,meg ilyesmu,de ezek egyike sem inditja be a szulest.

A 36. hettol nezik rendszeresen a mehszajat,de ettol sem nagyon indul meg szerintem a szules,maximum ha mar amugy is nagyon kozel lenne az idopont,akkor elkepzelhetonek tartom,hogy "rasegit"....

Anyukam meselte,hogy o engem 25 evvel ezelott tulhordott es a vegen mar bent fekudt a korhazban.1 heten keresztu minden nap vizsgaltak,tobbek kozott a mehszajat es megsem indult be tole a szules,pedig azt meselte,hogy nemelyik orvos nem volt epp kimeletes.

Sokkal tobbet artasz magadnak es a babanak is,ha nem mesz vizsgalatokra!!!Ha felsz,nyugodtan megkerheted az orvost,hogy vilagositson fel,hogy melyik vizsgalatnak milyen kockazata lehet akar rad,akar a picire nezve,es akkor o el fogja oszlatni a ketelyeidet.Nem fog hazudni,nyugi,oszinten elmondja,ha van az adott vizsgalatnak barmi kockazata ratok nezve es akkor meg mindig mondhatod,hogy Te ezt nem akarod,de azert terhesgondozasra nagyon ajanlott jarni,mert a legtobb vizsgalat tenyleg veszelytelen!

2013. nov. 1. 22:19
 20/21 anonim ***** válasza:
Az ultrahangok amik kötelezők azokkal szűrik a főbb fejlődési rendellenességeket. Ha jársz rendesen védőnőkhöz, ott úgyis megkérdezi a tanácsadós nőgyógyász h van-e panasza. Ha nincs nem fognak hozzád nyúlni. Ha mondjuk sokat keményedik a hasad, akkor berendelhet a nőgyógyászatra méhszájat ellenőrizni stb... Vannak még kötelező vérvételek is de úgyis tájékoztatnak a kötelező szűrővizsgálatokról a védőnők. A másik h sztem eléggé ellenőrzik a kismamákat ahhoz h ha valaki csak a kötelező vizsgálatokat csinálja meg akkor is biztos lehessen abban, hogy a baba rendben van. Amúgy a védőnőknél súlymérés, vérnyomás mérés, félidő után vércukor... és minden alkalommal vizelet vizsgálat... Legalább is erre felé...
2013. dec. 19. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!