Terhességem alatt nem szeretnék vizsgálatokra járni mivel nem egy olyat hallottam már, hogy a vizsgálatok miatt indúlt meg a szülés a 26. héten. Hány kötelező vizsgálatra kell mennem milyen gyakran és milyen vizsgálatok ezek?
Hány évesen vagy ilyen "felelősségteljes"? Erre azért kíváncsi lennék...
Nem gondolod, hogy azért van az a rengeteg vizsgálat és védőnőnél való megjelenés terhesség alatt mert az csak a baba és a te érdekedben van?
Lehet, hogy rohadt sok vizsgálat van, mert tényleg...
De, ha nincs benned annyi, hogy eljárj ezekre.. Akkor csak gratulálni tudok és szerintem még sokan így gondolják...
Majd a babádat sem viszed védőoltásokra meg ilyenek mert épp nincs kedved?..
Szép! :)
Hallasz egy mendemondát. A vizsgálattól az a terhesség tud megszakadni amelyik amúgy is megszakadna.
Felelőtlenség szűrés nélkül letudni az egészet, mert ha te vagy az az egy a sokból akkor hogy számolsz el magad felé, bárki felé.
Vizsgálatok: labor-vércukor, vérnyomás, ultrahangok, és nagyon de nagyon kevés havonta-kéthavonta manuális vizsgálat, dokitól függően.
Az uh-val,nst-vel nem ártasz a babának! a koraszülés az pl magzatvíz mintavételtől lehet,és fertőzésektől,nem egy vérvételtől!
A kötelező uh-kra és nst-kre ha elmész,ezen felül a védőnőkhöz,Ők néznek a 18-20. héttől szívhangot is,akkor megnyugodhatsz hogy egészséges gyermeked lesz,és nem veszélyezteted a babád!
A MÁK csak a nőgyógyász pecsétjét fogadja el!!! -sokan keverik,mert a terhesgondozást a védőnő is végzi,de csak a nőgyógyász pecsétjét fogajdák el,a kórházban ezekről az időpontokról adnak ki igazolást,ami alapján a MÁK megítéli az egyszeri anyaságit!
Ajánlott a 4 uh-ra (11-14. hét közt,18-22. hét közt,28-32. hét közt és a 26-38. hét közt) elmenni (meg szerintem hatalmas élmény látni a babád,akit még csak érezhetsz :-) ),az nst-kre a 36. héttől heti 1x (csak egy-két tappancsot tesznek a pocidra,mint a sztetoszkóp,csak ez hozzá van kötve egy gépre,ami érzékeli a baba szívhangját és a méhtevékenységed/összehúzódik e,gyakorol,ilyenkor ha fáj is annak az erősségét méri,vagy nyugalomba van)
Szóval hidd el,az uh-kra érdemes elmenni,nagyszerű élmény,pláne,ha rendes a doki és kaphatsz képet a babáról :-)
Én már csak tudom,4 lurkóm van!
Szerintem ennek semmi alapja,hogy valakinek vizsgalat miatt ilyen koran megindult a szulese...Sajnos az emberek hajlamosak bunbakot keresni,ezert elkepzelhetonek tartom,hogy egyes kismamak,akiknek koraszulott babajuk lett a vizsgalatokat okoltak.
Amugy akik kitalaltak a terhesgondozasi rendszert valoszinuleg kepzett szakemberek,mint ahogy az orvos is (persze o is hibazhat,de probaj olyan dokit valasztani,akiben megbizol) es nem fognak olyan vizsgalatot vegezni,amivel artanak Neked vagy a babadnak.
A 36. hetig altalaban,ha a terhesseg normal lefolyasu,csak uh-t csinalnak,haskorfogatot,sulyt,vernyomast mernek,EKG vizsgalatot vegeznek,van egy csomo vervetel es vizelet vizsgalat,meg ilyesmu,de ezek egyike sem inditja be a szulest.
A 36. hettol nezik rendszeresen a mehszajat,de ettol sem nagyon indul meg szerintem a szules,maximum ha mar amugy is nagyon kozel lenne az idopont,akkor elkepzelhetonek tartom,hogy "rasegit"....
Anyukam meselte,hogy o engem 25 evvel ezelott tulhordott es a vegen mar bent fekudt a korhazban.1 heten keresztu minden nap vizsgaltak,tobbek kozott a mehszajat es megsem indult be tole a szules,pedig azt meselte,hogy nemelyik orvos nem volt epp kimeletes.
Sokkal tobbet artasz magadnak es a babanak is,ha nem mesz vizsgalatokra!!!Ha felsz,nyugodtan megkerheted az orvost,hogy vilagositson fel,hogy melyik vizsgalatnak milyen kockazata lehet akar rad,akar a picire nezve,es akkor o el fogja oszlatni a ketelyeidet.Nem fog hazudni,nyugi,oszinten elmondja,ha van az adott vizsgalatnak barmi kockazata ratok nezve es akkor meg mindig mondhatod,hogy Te ezt nem akarod,de azert terhesgondozasra nagyon ajanlott jarni,mert a legtobb vizsgalat tenyleg veszelytelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!