A munkaltato köteles elengedni a kötelező vizsgálatokra? 16 hetes kismama vagyok de egyfolytába húzza a száját.
Úgy tudom, hogy a kötelező vizsgálatokra köteles elengedni, és le se dolgoztathatja veled a kieső időt.
Elég szemét főnököd van, te szegény, keresd meg a jogszabályt és told az orra alá...
Nekemba főnököm a 14-15 . hétig tök jó fej volt aztàn hirtelen valami baja lett és mondta hogy próbáljam munkaidő utána tenni a vizsgálatokat. Ha ez olyan egyszerű lenne...hát nem is nagyon jött össze. Elengedni ő is elengedett de folyton csesztetett még akkor is ha mindent tökéletesen csináltam is...aztán elkezdtem görcsölgetni és nehezen bírtam a melót..nagyon gyorsan fáradtam , többször haza kellett jönnöm napközbe így a dokim kiírt táppénzre. Azóta csak akkor látom a főnököm ha papírt adok le...és nagyon mézes mázosan tud viselkedni...
Bocsi hogy kicsit hosszabb lett csak ez a tapasztalatom..engem is elengedett a vizsgálatokra csak húzta a száját ...
Szerintem ez nem rosszindulat volt...teljesen jogos! ha a főnöke viselkedése miatt lelkiismeret furdalása van és stresszeli magát az a babának nem tesz jót. Ha anyagilag megengedheti akkor inkább menjen táppénzre és legyen nyugodt a babavárás...a főnök meg megoldja. Az enyémnek is sikerült valahogy pedig nálunk is ember hiány volt és most is van de beraktak valakit a helyemre. És nincs lelkiismeret furdalásom mert tudom hogy nem idegeskedem a főnök miatt így a babámnak is sokkal jobb.
És amíg a főnök 4-5-ször többet keres addig ne legyen egy szava sem. Főleg ha kötelező vizsgálatok.
Arra írtam hogy kérdező írta hogy mert férfi az illető.
Még jó, hogy többet keres egy főnök mint a dolgozó, ha annyit keresne miért kockáztatná mindenét, egyszerűbb lenne elmenni neki is akkor simán szalagra vagy bárhova.
Az viszont tény hogy a férfiak kevésbé megértőbbek.sajnos nem egy ilyen esetet láttam már ismerősök körében illetve itt is több kérdést is olvastam ahol férfi volt a főnök és hasonló volt a probléma is.
Arra értettem a főnök=több fizetés dolgot hogy nem véletlenül kapja a fizetését. Ő a főnök meg kell tudnia oldani egy ilyen problémát is..ha a kismama elmegy gyedre akkor Azt is megoldják valahogy ha van embere ha nincs..ez a feladata és a leendő anyuka ezért nem érezhet lelkiismeret furdalást.
De lehet én látom rosszul. Ha ígyvan szóljatok nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!