Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 7 hetes kismamaként stresszes...

7 hetes kismamaként stresszes munkahelyről mikor menjek táppénzre? Többi lent.

Figyelt kérdés

7 hetes kismama vagyok, kereskedelemben dolgozom napi 12 órát. Háromhavi munkarendben, ami azt jelenti hogy összevissza dolgozom. Fizikailag és szellemileg is megterhelő a munkám. Félek hogy nem fogom bírni a terhesség alatt!

Mikortól érdemes táppénzre mennem?

2015. nov. 4. 17:26
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Már csak egy kérdés!

Ilyen esetben nem a táppénz alatt kapott összegből számítják a gyedet hanem a normál alapbéremből ugye?!

2015. nov. 11. 22:26
 32/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem nyugodtan menj táppénzre! Ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel!

Ne várd meg amíg valami bajod lesz akár neked vagy akár a picinek. Ahogy olvastam nem egy könnyű munkahelyed van. Én nem kockáztatnék a helyedben!

Én pl. 24. hétig dolgoztam, azóta itthon vagyok. Igaz nekem a vesémmel problémák vannak, így nem engedtek már dolgozni. De sokan mondták korábban is, hogy miért nem maradok otthon inkább. Nekem inkább stresszes volt a munkahelyem, mint fizikailag megterhelő.

Alapbérből fogják szerintem. Ez független attól, hogy mikor mész táppénzre.

2015. nov. 13. 16:21
 33/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, a stresz és a fizikai megterheltség miatt már a főnököm is azt javasolta hogy ne maradjak! Szóval azt hiszem eldőlt a kérdés! Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! :)
2015. nov. 14. 07:01
 34/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is egyetértek azzal,hogy menj táppénzre.Én 8 hetes vagyok és már múlthéten nem úgy bírtam dolgozni,mint terhesség előtt.Nagyon fáradt és erőtlen vagyok.Nem tudok úgy termelni,mint eddig.Ezért a férjem azt javasolta,hogy váltsak 6 órás munkakörre,mert mondtam,hogy mindenképp szeretnék dolgozni.Igazából mindenki küldene táppénzre,de nem akarok,hisz az nagyon kevés pénz,meg egyébként is így legalább nem tunyulok el.Viszont az utolsó két hónapban mindenképp itthon fogok maradni.

A kereskedelemben sajnos nincs más munkakör,csak a kassza a legkímélőbb,de ott is kell emelgetni,meg azért van egy feszített tempó is.Egyáltalán nem táppénz csalás ez.A sok paraszt aki meg beszólt,irigykedik,hogy ő nem lehet táppénzen :) az ilyeneket szépen jelenteni kell,hogy inzultálnak :)

Szó mi szó,nyugodtan menj el táppénzre,sokkal fontosabb a saját és babád egészsége,mint az h ki mit gondol erről.

Viszont arra készülj,h a táppénz 50 % :(

2015. nov. 14. 21:31
 35/35 anonim ***** válasza:
Persze, hogy a főnök inkább táppénzre "küld", hiszen olcsóbban jön ki, mintha távolléti díjat kellene fizetnie... Te viszont anyagilag rosszabbul jársz. Hajrá!
2015. nov. 14. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!