7 hetes kismamaként stresszes munkahelyről mikor menjek táppénzre? Többi lent.
7 hetes kismama vagyok, kereskedelemben dolgozom napi 12 órát. Háromhavi munkarendben, ami azt jelenti hogy összevissza dolgozom. Fizikailag és szellemileg is megterhelő a munkám. Félek hogy nem fogom bírni a terhesség alatt!
Mikortól érdemes táppénzre mennem?
Én 8 hetes koromtól vagyok táppénzen, mert véreztem.Nagyon kimerült voltam abban az időben,munkahelyen is csomó bizonytalanság volt,sok volt a munka( beteg emberekkel dolgozok) elköltöztünk, buszoznom kellett.Nekem egy vérzés kellett ahhoz,hogy azt mondjam inkább elmegyek táppénzre és pihenek.Ha úgy érzed,hogy megterhelő a munka inkább ne várd ki,hogy esetleg baj legyen.(2 hétig táppénzen voltam a vérzés után, amikor semmi baj nem volt vissza akartam menni dolgozni.Fél órát rázkódtam a buszon és mire odaértem a melóhelyre megint véreztem. Szóval marad a táppénz a biztonság kedvéért)Ha azt érzed,hogy már most elég a munkából akkor maradj otthon.Ha nincs problémád dolgozz amíg eléred a 12 hetet vagy a 20-at vagy végig.Amíg nem volt gondom addig azt mondta a nődoki,hogy ha elfáradok/rosszul vagyok/ durva hányás van vagy bármi beszéljek a háziorvossal,hogy írjon ki pár napra, aztán ha jól vagyok akkor mehetek ha akarok.
Azok akik itt lenyafiznak menjenek nyugodtan dolgozni és örüljenek a glóriájuknak, hátha nem válik le a méhlepényük egy nagy emeléstől,rázkódástól.Amint megkapják a kitüntetésüket remélem megválasztják őket a munka élharcosának és kiposztolják ide. Nem biztos ,hogy mindenki úgy van vele, hogy ha elvetélek mindegy majd lesz másik, első a munka.
A terhesség nem betegség de mégis más állapot. Vigyáznod kell magadra és a babádra, a harcos amazonok akiknek kőből van a méhük és semmi stressz,szellemi és fizikai megterhelés nem hat rájuk és táppénzcsalónak tartanak azért ha otthon maradsz dolgozzanak csak és ítélkezzenek mások felett nyugodtan, úgyis csak te számítasz. Érezd jól magad bárki bármit mond./ Felesleges ide kérdést feltenned, normális válasz csak kevés érkezik, a rosszindulatúakat akik meg akarnak bántani, sajnos nem tudod kiszűrni/ Boldog babavárást!
Értem, így már azért más, de azért hidd el a stressz nagyon is ártalmas lehet, állandó görcsölést, rengeteg gyomorsavat okozhat, plusz a terhességi tünetek is lehetnek erősek egy kismamánál, a hányás, állandó hányinger, gyomorsav, rosszullétek. Nyilván mindenki másmilyen, jó hogy nálunk jobban figyelembe veszik ezeket és a kisbaba, kismama érdekeit nézik. Rengeteg koraszülést hallottam már, akik végig dolgoztak, akár ülő munkán is. Maga a terhesség nem betegség, de nagyon igénybe veszi a szervezetet.
Neked pedig gratulálok a babádhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!