Akinél hasfájós a baba, ott az anyuka mennyire stresszes, ill. kismamaként mennyire evett gyorsan?
Lehet, hogy fura a kérdés, de azon gondolkoztam, hogy vajon
1. a kismama étkezési tempója mennyire befolyásolhatja azt, hogy majd a baba milyen gyorsan fog enni? Hiszen már az anyuka hasában is nyeli a magzatvizet, és ha túl gyorsan nyeli, már ott látszik a hatása csuklás formájában.
2. Vagy vajon a stresszes környezet hathat a babára, és ez is befolyásolhatja, hogy mennyire hasfájós?
Lehet, hogy ezek közül egyiknek sincs semmi köze hozzá, és a bevitt ételeken, valamint a baba emésztőrendszerén múlik, de érdekelne, hogy akinél hasfájós a baba, vagy az volt, ott ebből a két dologból fennállt bármelyik?
Én alapvetően stresszes, ideges típus vagyok.
Ráadásul nem eszek, inkább falok.
A kislányaim fűszeresebb kaják után rendszeresen csuklottak a pocakban. Az első pár hónapban is csuklósak voltak, de a hasfájás sosem volt számottevő.
Ami nem változott, hogy nagy fokhagymarajongó mindkettő. :)
Bár a pici alig kap.
Egyik sem állt fenn és hasfájós volt.
Egyébként a magzat nem úgy táplálkozik az anyaméhben, hogy ahogy anyuci nyeli a kaját, úgy nyeli a magzatvizet.... ennél azért kicsit bonyolultabb az emberi szervezet. A csuklás meg egy reflex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!