Hogy is van akkor ez a Down kór szűréses 12. heti vizsgálatok? Teljesen belegabalyodtam.
Most vagyok 9 hetes most következik hogy megyek háziorvoshoz, most ő fog adni beutalót vérvételre a terhesgondozóba? Mert az ultrahangot a 12-13. héten egy magánklinika csinálja majd, és ők is beszélnek vérvétel beutalóról a honlapukon:
Akkor minek a háziorvos a sok beteg között?
Nos a másik ködös rész hogy most már olvastam kombinált tesztről is ilyenkor, de nekem erről senki nem beszélt csak összeget olvastam én is hogy 30 ezer ft, de ezt ki csinálná? Mikor megyek most majd vérvételre akkor ott lehet kérni, vagy nem értem? És azon mit néznének meg?
Valamint menstruáció szerint holnap töltöm be a 9. hetet, de ultrahang szerint 2 hete voltam, 1 héttel fiatalabb volt a terhesség, most akkor az a méret alapján számoljam vagy ciklus alapján a korát? Akkor lehet késő a jövőhét a vérvételre? Vagy ebbe nem szoktak belekötni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Szia! Én győri vagyok és én is a Kyncsben csináltattam a kombinált tesztet 10 hete.
A lényeg ugye a dokid megállapította a terhességet, ott fel szokták ajánlani, hogy vagy a kórházban csináltatod a 12. heti uht, ami ugye ingyenes, vagy elmész a Kyncsbe, ahol kombinált tesztet készítenek. Ultrahang+ vérvétel ami együtt 35 000 ft. Vinni kell a kiskönyvet is,amit ugye már megkaptál a védőnőtől.
A lényeg, hogy hívd fel a Kyncset ők adnak időpontot egy előzetes ultrahangra, ahol megmondják hány hetes vagy, ez kb egy két perces művelet, ott helyben adnak beutalót a vérvételre a laborba (ott ahol a terhesgondozó van, azt hiszem 113-as szoba) már ott (a Kyncsben) ki kell fizetni a 15 000Ft-os vérvételi díjat,+ megadják a nagy uh időpontját általában 12. hét környéke.
A beutalóval elmész a laborba leveszik a vért és ők továbbküldik és kiküldik majd a Kyncsbe.
Az uh-n megnézik majd alaposan a babád, méreteit, orrcsontot+ a tarkóredőt stb... a vérvételi eredményből és az uhból kalkulálnak egy arányszámot, pl 1:900 ami azt jelenti, hogy 900 kismamából egynek lesz beteg a babája. Kapsz egy leletet, kifizeted a 20 000 Ft-ot és ezzel a lelettel visszamész a 13. héten a dokidhoz.
A házorvoshoz is menned kell, ő adja a beutalót az első trimeszteri vérvételhez (nézik a vércsoportot, szifiliszt stb...) érdemes egyszerre levetetni a vért a laborban, tehát viszed a Kyncsben kapott beutalót és a háziorvostól kapott beutalót és így csak egyszer szúrnak meg, nem kell kétszer menned.
Az teljesen mindegy, hogy mekkora a babád, az előzetes uh, pont erre szolgál, hogyha ilyen van akkor, majd ők mondják, hogy mikor kell menned.
Ha még van kérdésed írj!
Persze azok alapok, a kombináltra írtam hogy lehet azért nem említette védőnőm meg orvosom mert alacsony a rizikófaktorom.
Nem tudom most se értem mit takar pontosan ez a fizetős vizsgálat de ha fontos lenne akkor biztos elküldött volna doki.
Meg mikor múltkor mentem a magánklinikára ultranhangra ott is első kérdésük volt hogy kombináltra jöttem -e, de akkor azt a vérvétel és ultrahang kombóra értik ilyenkor vagy erre a nem kötelező fizetős kombináltra?
Ó már lényegtelen, köszönöm utolsó megvilágosultam :) Csak későn olvastalak el.
Így már értem akkor kyncset is felhívom holnap köszönöm nagyon! Na tényleg ez a része nem volt világos de akkor 2 vérvétel lenne, ezt nem értettem!
Köszönöm a felvilágosítást :)
12-es vagyok!
Igen, két helyről kapod a beutalót, ha egyszerre viszed őket akkor egyszer szúrnak és kb 4-5 kis fiola vét vesznek le, én nem mertem odanézni azért nem tudom pontosan. Ha vastagabb a bőr és a zsír a hasadon, vagy nem jól látszik a baba lehet, hogy hüvelyi uh-t csinálnak, de a legtöbb esetben hasi van.
Gratulálok a babádhoz :D
Én se tekingetek oda szerintem, babáért mindent de tűtől fóbiám van :D
6 hetesen voltam először ultrahangon az is Kyncs volt akkor már hasin szépen látszott a szikhólyag meg a petezsák, normálisan mondta Maca a szonográfus (ő mondta így hívjuk) hogy 1 héttel fiatalabb a terhesség de minden rendben, szuper gépük van.
Ezt csak azért mondom mert már akkor se kellett hüvelyi:)
De tényleg marhára leköteleztél , nem értem eddig miért nem magyarázta el senki ilyen normálisan, köszönöm mégegyszer! És a gratulációt is, neked is gratulálnék, hányadik héten vagytok ? :)
12-es vagyok!
Szerintem kicsit túl van bonyolítva a rendszer, meg ugye ha már túl vagy a vizsgálaton, akkor már olyan egyértelműnek tűnik a dolog.
Én egyébként hatalmasat csalódtam a Kyncsben, nekem sikerült kifogni Dr. Nagy Sándort, lehet csak rossz napja volt, de nagyon nem volt számomra szimpatikus. Kb 3 szót szólt az egész vizsgálat alatt hozzánk, ami kimerült annyiban, hogy ez a feje, ez a lába, ez meg a szive, vizsgálat közben hívtáktelefonon, rámdobta a uh fejet, a zselé meg csapódott mindenfelé, a szavaiból ítélve valamelyik páciense volt, persze mézes mázos hangon beszélt vele.
A vizsgálat közben folyamatosan pofákat vágott, meg húzgálta a száját én ettől olyan ideges lettem mert féltem, hogy a babámnak van valami baja, közben csak nem úgy feküdt, ahogy a doki szerette volna. A végén meg annyit se mondott, hogy jól van e a picim, úgy kellett rákérdeznünk a férjemmel. Az egy óra csúszásról már nem is beszélek.
20 000 Ft-ért azért nem ezt vártam volna.
Én egyébként most vagyok 22 hetes és kisfiut várunk, eddig minden a legnagyobb rendben :D :D
Ha esetleg van vagy lesz még kérdésed írj nyugodtan, akár privátban is :)
Hmm nem ismerem a dokit, igen én is azért járok magánba hogy emberszámba vegyenek ha kell fizet akkor inkább az ember,de hát sajnos így is ki lehet akkor fogni bunkókat..
Mikor voltam kyncsbe nálam csak szonográfus volt akit írtam a "Maca", akkor nekem semleges volt de aztán utólag visszahallva győr legjobb szonográfusa, volt hogy olyan hibát észrevett amit előzőleg orvos nem az ultrahangon. Hát most péntek délutánra kaptam is időpontot kíváncsi leszek :)
Boldog babavárást neked és köszönöm a segítséged és gratulálok a kislegényhez!
8-as te mennyire vagy az elején, mikor mész orvoshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!