Teljesen összezavarodtam. Valaki leírná nekem, hogy mikor-milyen vizsgálatok vannak, milyen készülékkel (Uh,3D v 4D v egyéb) és ki végzi (nőgyógyász v szonográfus) és mit tudunk meg belőle, milyen betegséget szűr éppen?
Nekem ezek voltak!
12.héten Down-kór szűrés + vérvétel 3D- (Szonográfus végezte,kórházban) Önköltséges! Nekünk 15.900Ft volt.
20.Héten Fejlődési rendellenesség 4D-(Szonográfus) Önköltséges 11.900Ft volt.
30.Héten Baba Fejlődése,lepény érettsége stb. 4D.(szonográfus) Önköltséges Szintén 11.900Ft
36.Héten Baba fejlődése,lepény éretsége stb. 4D.(szonográfus) és szintén önköltséges 11.900 Ft.
Mindet a kórházban! Kaptunk képeket, videót a kicsiről..
Emellett nekem 4 hetente kellett a nőgyógyászhoz mennem, ő mindig csinált UH-ot. Az 2D-s volt! Plusz ellenőrizte a méhszájamat is. A végén 3 hetente.
Most már hetente járok CTG-re. Nem csinál UH-ot..
Remélem tudtam segíteni!
Köszi a válaszokat! :)
Már csak egy kérdésem van.. Mi a különbség egy ultrahangos doki és egy szonográfus között?
A dokimnak szülész-nőgyógyászati ultrahang területén a C típusú (legmagasabb) jártassága van, de ettől még nem szonográfus, ugye? Vagy mégis?
Bocs a hülye kérdésért...
Látom jól meg vagyok késve a válasszal, de azért leírom.
Konkrétan nem tudom hogy mi a különbség, de amit tudok az az, hogy nem minden doki csinálhat pl. genetikai ultrahangot. Az én dokim megcsinálja magánban az összeset, mert neki megvan a képesítése, de vannak olyan dokik, akik nem csinálhatják meg. Ilyenkor be kell menni a kórházba ezekre az ultrahangokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!