35 évnél idősebb kismamánál mennyiben más a terhesgondozás? Vannak más vizsgálatok is, mint egy fiatal anyukánál? Ezen vizsgálatok kötelezőek?
igen a genetikára elküldik - de nem kötelező elmenni - spec én nem mentem el
a többi rajtad áll és az orvoson
én spec csak a nagyon alap dolgokra mentem el
igaz már volt akkor 2 gyerkőc
nincs olyan h kell !!!
az orvos fogja javasolni és TE eldöntöd h akarsz e menni vagy sem
azért szokták javasolni mert 35 év felett bizonyos genetikai betegségek kockázata nagyobb
de ha nincs a felmenőkben előzmény és nálatok sincsen rizikófaktor akkor felesleges kockázat
lévén a mintavétel vetélést okozhat
szal pro és kontra érvek vannak de a döntés a TIED !
a genetikai vizsgálat tanácsadás
elmehet egy 23 éves is ha pl a családban van korelőzmény
de simán mondhatja egy 40 éves h ő bizony nem megy el
ez nem kötelező vizsgálat csak egy plusz lehetőség
Eddigi hozzászólók (és természetesen a kérdező): Változott a szabályozás. Tavaly nyár óta csak a fogantatáskor 37 év felettieket kötelező elküldenie az orvosnak genetikai tanácsadásra (nem keverendő a helytelenül genetikainak mondott UH-okkal).
Ha 35 vagy akkor nem más. Ha 37 akkor az orvosodnak kötelező elmondani, hogy menjél genetikai tanácsadásra, Neked meg nem kötelező elmenni. Leírod két sorban saját kezűleg, hogy az orvosod beutalt, Te pedig nem kéred. Igy az orvos védve van ha később valami gond van, Te pedig megúszod a sok órás várakozást azért, hogy egy elutasító nyilatkozatot aláírj.
#9. Ugye tudod, hogy a Prena és a Nifty kb. 95%-os pontosságú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!