Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 35 évnél idősebb kismamánál...

35 évnél idősebb kismamánál mennyiben más a terhesgondozás? Vannak más vizsgálatok is, mint egy fiatal anyukánál? Ezen vizsgálatok kötelezőek?

Figyelt kérdés
2015. márc. 9. 11:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Egyik vizsgálat sem kötelező. A "sima" terhesgondozás sem.
2015. márc. 9. 11:14
 2/12 anonim ***** válasza:
A 35 év feletti kismamákat elküldik genetikai tanácsadásra. Hogy kötelező-e azt nem tudom, én elmentem.
2015. márc. 9. 11:29
 3/12 anonim ***** válasza:

igen a genetikára elküldik - de nem kötelező elmenni - spec én nem mentem el

a többi rajtad áll és az orvoson

én spec csak a nagyon alap dolgokra mentem el

igaz már volt akkor 2 gyerkőc

2015. márc. 9. 11:41
 4/12 A kérdező kommentje:
És az mit jelent, hogy genetikára kell elmenni?
2015. márc. 9. 11:50
 5/12 A kérdező kommentje:
És ha csak a terhesség felénél töltöm be a 35-öt, akkor én 35 alatti vagy feletti vagyok?
2015. márc. 9. 11:51
 6/12 anonim ***** válasza:

nincs olyan h kell !!!

az orvos fogja javasolni és TE eldöntöd h akarsz e menni vagy sem

azért szokták javasolni mert 35 év felett bizonyos genetikai betegségek kockázata nagyobb

de ha nincs a felmenőkben előzmény és nálatok sincsen rizikófaktor akkor felesleges kockázat

lévén a mintavétel vetélést okozhat

szal pro és kontra érvek vannak de a döntés a TIED !

2015. márc. 9. 11:54
 7/12 anonim ***** válasza:

a genetikai vizsgálat tanácsadás

elmehet egy 23 éves is ha pl a családban van korelőzmény

de simán mondhatja egy 40 éves h ő bizony nem megy el

ez nem kötelező vizsgálat csak egy plusz lehetőség

2015. márc. 9. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem volt más. Megbeszéltük az orvosommal, h ha minden leletem jó (akkor még afp, tarkóredő, kombinált), akkor nem küld tovább. Ha bármi felmerült volna, akkor jöhetett volna az amnio mint lehetőség.
2015. márc. 9. 12:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiben! Én mire megszülök a 36-ot töltöm. Annyi, hogy genetikai tanácsadásra elmegyek, illetve hogy kikerüljem az amniot inkabb megcsináltatom a prenatestet. A családunkban nincs visszamenőleg semmiféle ilyen jellegű betegség, de engem ez a vizsgálat fog megnyugtatni!:)))
2015. márc. 9. 15:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Eddigi hozzászólók (és természetesen a kérdező): Változott a szabályozás. Tavaly nyár óta csak a fogantatáskor 37 év felettieket kötelező elküldenie az orvosnak genetikai tanácsadásra (nem keverendő a helytelenül genetikainak mondott UH-okkal).

Ha 35 vagy akkor nem más. Ha 37 akkor az orvosodnak kötelező elmondani, hogy menjél genetikai tanácsadásra, Neked meg nem kötelező elmenni. Leírod két sorban saját kezűleg, hogy az orvosod beutalt, Te pedig nem kéred. Igy az orvos védve van ha később valami gond van, Te pedig megúszod a sok órás várakozást azért, hogy egy elutasító nyilatkozatot aláírj.

#9. Ugye tudod, hogy a Prena és a Nifty kb. 95%-os pontosságú?

2015. márc. 10. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!