Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Próbaidőn vagyok és 11. hetes...

Próbaidőn vagyok és 11. hetes terhes, hogy oldjam meg az orvosi vizsgálatokat?

Figyelt kérdés
Április 2.-án kezdtem a mostani munkahelyemen, akkor már tudtam a terhességről,volt pozitív tesztem de doki még nem erősítette meg. Most léptem a 11.hétbe, és védőnőnél még nem voltam. Az EKG meg a vérvétel már megvolt. Amilyen szabadnapokat kértem erre a hónapra hogy el tudjam intézni a dolgaimat, azok közül egyiket se kaptam meg. Reggel 9-20ig dolgozom, lehetetlen mellette bárhova is elmenni. Hétfőnként rendel csak a védőnő, de ebbe a hónapba mindegyik hétfőn dolgozom. Amit meg már beterveztem 12.heti UH-ot, lehet arra se tudok elmenni mert valószínű hogy átírják a beosztást. Mit lehet ilyenkor tenni? Elmondani félek mert egyből kirúghatnak, de ha meg mindig napokat kérek mert orvosra hivatkozok akkor az már gyanús lesz egy idő után. Volt valaki hasonló helyzetbe??
2015. máj. 14. 21:07
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, kedvesek vagytok! :)
2015. máj. 14. 22:09
 22/28 anonim ***** válasza:
74%

Első babánál végülis nem biztos hogy szemet szúr a pocak még 18 hetesen, nekem akkor kezdett látszani.

A kérdésre válaszolva.. Hétvégén is van magandoki egy pár helyen, a 12 hetes uh-t tényleg nem kellene kihagynod.

Védőnőt talán esetleg nem tudnád majd felhívni a problemaddal, hogy nem-e kezdene egy kicsit korábban.. Hátha. Bár az első alkalom elég sok időt igénybe vesz. De talán ha beszélsz vele valamiben meg tudtok egyezni.

2015. máj. 14. 23:27
 23/28 anonim ***** válasza:

Amikor először felhívtam a védőnőt, hogy mikor menjek hozzá, szóltam neki, hogy még dolgozom, és bent egyelőre nem tudják a terhességet, mondta, megérti, és olyan időpontot kerestünk, ami mellett időben be tudtam érni a munkahelyre.

Én is olyan helyen dolgozom, ahol két műszak van, de nálunk az érintett megkérdezése nélkül nem írják át a beosztást. Szerintem szóljál nyugodtan, ha mégis átírnák a csütörtöki - vagy akármelyik napi - beosztást, hogy az neked nem jó, már lefixált dolgod van aznap délelőttre: pl. jön a gázszerelő, már bejelentkeztél fogászatra, bármi.

2015. máj. 18. 13:51
 24/28 anonim ***** válasza:
Ha elmegy táppénzre próbaidő alatt (1 hónap után) akkor is simán kirúghatják.
2015. máj. 19. 09:31
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Olvastam pár választ...és asszem senki nem írta neked,hogy nem rúghatnak ki,ha terhes vagy..ha próbaidős vagy hanem...leépítésre hivatkozva se..

12 hetes kismama

2015. máj. 19. 17:50
 26/28 anonim ***** válasza:
A próbaidő alatti felmondás során nem kell semmire hivatkoznia a munkáltatónak, mivel indoklás nélküli azonnali hatályú felmondásról van szó, amelyre nem vonatkozik a várandósok védelme.
2015. máj. 20. 09:15
 27/28 anonim ***** válasza:
Na megint akadt vki aki szerint nem rúghatják ki... olvass már utána!!!!
2015. máj. 20. 09:20
 28/28 anonim ***** válasza:
Rebeka 20, jobb ha tudod hogy pedig de, terhesség sem véd próbaidő alatt, mivel nem kell indokolniuk semmivel az ég világon. Az más kérdés, hogy emiatt nem lehetne kirúgni mert diszkriminatív, de nincs az a kismama aki terhesen emiatt nekiállna pereskedni nagy pocakkal meg idegeskedni, plusz bizonyítsa be hogy a terhesség miatt rúgták ki és nem azért mert csúnyán nézett a főnökre.
2015. máj. 20. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!