Próbaidőn vagyok és 11. hetes terhes, hogy oldjam meg az orvosi vizsgálatokat?
Figyelt kérdés
Április 2.-án kezdtem a mostani munkahelyemen, akkor már tudtam a terhességről,volt pozitív tesztem de doki még nem erősítette meg. Most léptem a 11.hétbe, és védőnőnél még nem voltam. Az EKG meg a vérvétel már megvolt. Amilyen szabadnapokat kértem erre a hónapra hogy el tudjam intézni a dolgaimat, azok közül egyiket se kaptam meg. Reggel 9-20ig dolgozom, lehetetlen mellette bárhova is elmenni. Hétfőnként rendel csak a védőnő, de ebbe a hónapba mindegyik hétfőn dolgozom. Amit meg már beterveztem 12.heti UH-ot, lehet arra se tudok elmenni mert valószínű hogy átírják a beosztást. Mit lehet ilyenkor tenni? Elmondani félek mert egyből kirúghatnak, de ha meg mindig napokat kérek mert orvosra hivatkozok akkor az már gyanús lesz egy idő után. Volt valaki hasonló helyzetbe??2015. máj. 14. 21:07
11/28 anonim válasza:
akkor meg olyan mindegy.. ha ott 2 hót dolgoztál, itt fogsz max 5-6ot, akkor se kapsz gyedet!
12/28 anonim válasza:
Orvos nincs azon a napokon mikor kiadják?
Ha rendes a főnök vele megbeszélhetnéd h ilyen olyan okból fontos h akkor legyen a szabinap.. ő akkor helyre teszi a helyetteseket.
13/28 anonim válasza:
Szia, szerintem is a táppénz lenne a legjobb megoldás. Ha nem akarsz egész héten, akkor esetleg szerdán menj el a dokihoz, és mond, hogy ment a hasad, hánytál ilyesmi, akkor arra a 3 napra biztos kiír. És akkor a kóddal se lesz baj. De attól függ milyen a házidokid. Én mikor rosszul voltam a terhesség elején, 5. héten, elmentem, elmondtam hogy ez van, és megkérdeztem, hogy látszani fog e a papíron, mondta hogy igen, én szóltam hogy nem szeretném mert még korai hogy tudjanak róla ( bár én határozatlan szerződésben vagyok, de akkor se kell hogy egyből tudjanak róla ) szóval ha rendes a dokid vagy az aszisztens akkor még lehet meg is tudod vele beszélni.
14/28 A kérdező kommentje:
Védőnő csak hétfő délután van. Akkor dolgozom mindig ebbe a hónapba. Nőgyógyászom meg csak csütörtökön rendel délelőtt, oda pont el tudok menni ha nem írják át a beosztást mert délutánra megyek dolgozni. Amúgy még kiskönyvem sincs...
2015. máj. 14. 21:45
16/28 A kérdező kommentje:
És gyedet fogok kapni ha az előző helyemen 2 hónapot dolgoztam, előtte a 3 hónap munkanélküli, de előtte 2és fél éves munkaviszonyom volt?
2015. máj. 14. 21:48
17/28 anonim válasza:
Nehéz helyzet. Védőnővel tudnál esetleg beszélni akkor hogy nem mehetsz e máskor... nálunk mindennap bent vannak igaz nincs mindennap rendelése de ha vki nem tudja megoldani akkor mehet máskor is.
18/28 anonim válasza:
Szülést megelőző 2 évben kell lenni legalább 365 biztosított napnak, vagyis legalább 1 év munkaviszony kell, de csak a szülést megelőző 2 évet nézik.
Ha megmarad végig a munkahelyed, akkor tuti, hogy kapsz majd csedet és gyedet.
Fontos, hogy szüléskor is rendelkezz munkahellyel v. álláskeresési támogatáson legyél. Ha egyik sem lesz meg szüléskor vagy csed igényléskor, akkor gyes jár, akkor is, ha meglesz a 365 biztosított napod.
19/28 A kérdező kommentje:
Holnap felhívom és megkérdezem a védőnőt hogy mi legyen. Mert hétfő délután rendel akihez tartozok utca szerint, de én meg akkor pont délutánra megyek dolgozni. Délelőtt rendel egy másik, nem tudom hogy hozzá elmehetnék-e ha nem hozzá tartozom.
2015. máj. 14. 21:58
20/28 anonim válasza:
nem, máshoz nem mehetsz, bár lehet rendesek és megoldják. de tuti nem csak hétfőn rendel, ilyen nincs :) max a rendelőben van akkor, a többi nap meg kijár. lehet hozzád is kimegy vagy egy általad mondott időpontban bemegy. rendesek szoktak lenni, kérdezd meg nyugodtan, mond el mi a szitu :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!